صدراعظم آلمان گفت: با توسل به خشونت نمی تواند اوضاع پیچیده سیاسی مصر را حل کرد.
بنیتا شاستن، گوینده کانال دوم تلویزیون دولتی آلمان، «سِت.دِ.اف» با اشاره به اینکه تنها سی و پنج روز دیگر به برگزاری انتخابات پارلمانی آلمان باقی است، گفت: آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برای تصاحب سومین دوره چهار ساله صدراعظمی آلمان هم اکنون در مبارزات انتخاباتی بسر می برد. در مصاحبه اختصاصی تابستانه کانال «سِت.دِ.اف» با مرکل در محل کتابخانه ساختمان صدراعظم آلمان، وی در خصوص تحولات مصر، چشم اندازه اقتصادی آلمان و نیز رسوایی شنود آمریکایی ها در آلمان اظهارنظر کرد. او هشت سال است که طی دو دوره چهارساله، سمت صدراعظمی آلمان را برعهده دارد. شاستن به عنوان سئوال نخستین از مرکل پرسید: شما از تعطیلات تابستانه بازگشته اید اما می دانید که خیلی از شهروندان آلمانی بویژه حدود پنجاه هزار گردشگر آلمانی در که حال حاضر در مصر بسر می برند، هنوز در تعطیلات هستند. صحبت از مصر شد؛ آنهم مصری که قاهره، پایتخت آن، شرایط غیرقابل پیش بینی دارد و نارآمی های خونبار در آن با بیش از هشتصد کشته همچنان ادامه دارد. بفرمایید چطور امنیت گردشگران آلمانی در مصر تامین می شود؟ مرکل در پاسخ با اشاره به اینکه وزارت خارجه آلمان، هشدارهای لازم را در خصوص سفر گردشگران آلمانی به مصر داده است، ابراز داشت: با اینحال ما تمام توان خود را برای تامین امنیت گردشگران خود در مصر بکار بسته ایم.
البته شرایط فعلی مصر، شرایط فوق العاده و نگران کننده ای است. من در این زمینه تاکنون چند گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور اولاند نیز داشته ام. وی در خصوص آشوبهای مصر بر محدود یا متوقف شدن اعمال خشونت در این کشور تاکید کرد.
مرکل گفت: ما باید بدانیم استفاده که از ابزار خشونت نمی تواند راه حلی برای اوضاع پیچیده سیاسی مصر در نظر آید.
گوینده برنامه «برلین دیرکت» کانال سِت.دِ.اف آلمان در سئوال دوم خود از صدراعظم آلمان پرسید: با توجه به این برداشت که هم اکنون یک دیکتاتوری نظامیِ خشونت طلب، علیه طرفداران اخوان المسلمین فعال شده است، لطفا انگیزه غرب و همچنین آلمان را از توقف صدور مجوزهای صادرات تسلیحات به این کشور اعلام فرمایید.
صدراعظم آلمان در پاسخ گفت: در حال حاضر ما در مرحله ارزیابی تحولات مصر هستیم و احتمالا در هفته آینده در دیدار وزاری خارجه اتحادیه اروپا در خصوص امکان صدور یا توقف تسلیحات به مصر نیز تصمیم گیری خواهیم کرد. آنچه مسلم است آنکه ما هم اکنون بشدت به اقدامات مقامات مصری مظنونیم.
آنگلا مرکل در خصوص انتخابات پارلمانی آلمان که حدود پنج هفته دیگر برگزار خواهد شد و اینکه آیا او برای نامزدی سومین بار پیاپی خود در سمت صدراعظمی آلمان، ایده یا برنامه ای برای شهروندان آلمانی دارد، گفت: البته طبیعی است که من خود را در معرض انتخاب نمایندگان پارلمان قرار خواهم داد اما حقیقت ماجرا آن است که این ملت آلمان است که در بیست و دوم سپتامبر آینده در مورد تعیین صدراعظم چهار سال آینده آلمان تصمیم می گیرد. اینکه من چه رویاها یا برنامه هایی داشته باشم هم در نهایت به انتخاب احزاب پارلمان بستگی دارد. به نظر من در حزب دموکرات مسیحی پارلمان فدرال آلمان (بوندس تاگ)، مسائل شخصی نامزدها در درجه اولویت قرار ندارد. چون افراد به لحاظ توانمندی و ضعف با هم متفاوتند و اتفاقا من هم از این بابت خوشحالم. باید بگویم عالم سیاست نمی تواند برای ما نسخه بپیچید بلکه سیاست می تواند توسعه انسانی را امکانپذیر کند تا افراد یک جامعه در عدالت و همبستگی با هم به زندگی ادامه دهند.
مرکل در پاسخ به این سئوال بنیتا شاستن که پرسید آیا شما از یکطرف از هزینه های میلیاردی که در مقابلتان قرار دارد و از طرف دیگر تحقق وعده ثبات بودجه ای آلمان نگرانی ندارید، گفت: خیر، من هیچ نگرانی از این بابت ندارم.
چون ما طی دوره قانونگذاری سالهای 2009 تا 2013 پارلمان آلمان توانستیم هر دو وظیفه را همزمان انجام دهیم.
ما امروز در اصلاح ساختار دفع بدهی های جدید که در سال 2009 بالغ بر پنجاه میلیارد یورو بود، بدهی های خود را به تقریبا صفر رسانده ایم و در سال آینده میلادی بطور کامل آنرا صفر می کنیم. ما همزمان سرمایه گذاری در بخش تحقیقات و آموزش را نیز افزایش داده ایم و از جمله در توسعه مهدکودکها تا دانشگاه ها و حتی ارائه تسهیلات مالیاتی گام برداشته ایم.
البته در مورد به صفر رسیدن بدهی ها آلمان باید بگویم کلیه احزاب به دولت کمک کردند. ما در این مدت به ثبات بودجه ای نیز پرداختیم. چون به لحاظ قانونی، خودمان را در این مورد متعهد می دانیم.
او با اشاره به اینکه ما باید تلاشهای خود را در زمینه اشتغالزایی بیشتر افزایش دهیم، تصریح کرد: در آلمان برای هر متقاضی کار باید کار وجود داشته باشد. امروز ما در زمینه افزایش درآمدهای مالیاتی نیز به موفقیتهایی دست یافته ایم. البته ما در زمینه افزایش پیوسته درآمدهای مالیاتی نمی خواهیم ریسک کنیم. چون می دانیم که به هر میزان که مالیاتها افزایش یابند به همان مقدار نیز از تعداد فرصتهای شغلی کاسته خواهد شد.
به همین خاطر است که ما در مجموع بدنبال کاهش میزان مالیاتها هستیم. وی افزود: ما همچنین بررسی قراردادهای کار و بازنگری در تعیین میزان حداقل حقوق و دستمزد در بسیاری از مشاغل از جمله کارکنان پرواز و حق الزحمه ای ها را با اتحادیه ها، صنوف و نیز کارفرمایان در دستور کار خود داریم.
صدراعظم آلمان سپس در واکنش به شنود اطلاعاتی گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان و مواضع بعضا متناقض وزاری دادگستری و کشور آلمان در این مورد ابراز داشت: ما برای رسیدگی به این مساله، یک برنامه هشت ماده ای را تصویب کرده ایم. مساله اصلی ما در این ارتباط آن است که مسائل داخلی آلمان، حق مسلم آلمان و به خود این کشور مربوط است و این مساله ای است که بشدت بر آن تاکید داریم. البته این حساسیت تنها متوجه ارتباط با سرویسهای امنیتی آمریکایی نیست بلکه سرویسهای اطلاعاتی نیز ما در این زمینه مسئولیت دارند و پروفولا، وزیر دفتر صدراعظم آلمان نیز مواضع دولت فدرال آلمان را در این باره به وضوح اعلام کرده است.
من می خواهم در اینجا یکبار دیگر به تمامی کاربران اینترنتی در آلمان بگویم که بحثهای مربوط به جاسوسی از اطلاعات آنها کاملا منتفی است و من هم هیچ شکی به این مساله ندارم. اما از سوی دیگر باید به نکته دومی نیز در این رابطه توجه کرد و آن توسعه بیش از پیش حفاظت بین المللی از اطلاعات است؛ هم در آلمان و هم در شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی و حتی در کشورهای ثالثی مثل آمریکا. ما هم اکنون سرگرم مذاکرات سخت برای عقد توافقات حفاظت داده های اینترنتی نیز هستیم. این مذاکرات بدان سبب دشوارند که باید در آنها رابطه و تناسب میان آزادی و امنیت حفظ شوند. البته این حساسیت در کشورهای مختلف، متفاوت دیده می شود. اما در آلمان، امنیت اطلاعات به اندازه امنیت در برابر تروریسم از اهمیت برخوردار است.