رئیس حزب اسلامگرای النهضه تونس با اشاره به اینکه هیچ توافقی با مخالفان بر سر سرنگونی دولت کنونی این کشور حاصل نشده است تاکید کرد تجربه تلخ تمرد در مصر وقوع هر گونه کودتا در تونس را محال کرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آلمان، راشد الغنوشی، رئیس جنبش اسلام گرای النهضه در تونس تاکید کرد که النهضه خود داوطلبانه وارد شدن به گفتوگو با مخالفان را پذیرفته و این امر بر آنها تحمیل نشده است.
وی افزود: تصمیم النهضه در مقام رهبر ائتلاف حاکم بر تونس برای گفتوگو با مخالفان خودجوش بوده و با هیچ طرفی درباره آن توافق نشده است.
رئیس حزب النهضه درباره دیدار اخیر خود با السبسی، رهبر حزب معارض ندای تونس و نخست وزیر اسبق این کشور گفت که در این نشست هیچ معاملهای صورت نگرفته و تنها برای ذوب کردن یخ روابط فیمابین بوده است.
الغنوشی درباره امتیازدهیهای حزب النهضه در راستای حل بحران سیاسی تونس گفت: ما عملا چندین امتیاز دادهایم تا توافق ملی حاصل شود برای مثال ما نظام پارلمانی را پیشنهاد داده بودیم اما نظام مختلط پارلمانی و ریاستی را در قانون اساسی پذیرفتیم.
الغنوشی بار دیگر بر مخالفت النهضه با خواسته مخالفان برای تشکیل دولت تکنوکرات تاکید و اعلام کرد که النهضه به دولت علی العریض، نخست وزیر فعلی پایبند است.
وی افزود: ما اکنون به دولتی سیاسی پایبند هستیم تا اینکه گفتوگوهای ملی با هدف تعیین نقشه راه برای ساماندهی برگزاری انتخابات و تشکیل دولت دائمی برگزار شود.
غنوشی گفت: انتظار میرود که تصویب قانون اساسی در اکتبر آینده نهایی شود و انتخابات اواخر سال جاری میلادی و یا اوایل سال آینده برگزار شود.
رئیس حزب النهضه تصریح کرد که این حزب تحت هیچ فشار خارجی برای کوتاه آمدن از مواضع خود نیست و مقصود حزب موفقیت تجربه تونس در مرحله تحول به سوی دموکراسی است.
الغنوشی گفت: تجربه مصر نخست برای برخی تونسیها تحریک کننده بود اما وقتی کار به کشتار و ریخته شدن خون شهروندان مصری رسید قضیه نگران کننده شد و حامیان تمرد به جبهه محکوم کنندگان این جنبش ملحق شدند.
غنوشی بار دیگر با تاکید بر اینکه تکرار سناریوی مصر در تونس محال است گفت که ارتش کشورش ارتش حرفهای است که در سیاست وارد نمیشود.
رئیس حزب النهضه فروپاشی ائتلاف سه گانه حاکم در تونس را در پی اقدام رئیس مجلس موسسان تونس در تعلیق فعالیت مجلس محال دانست و تاکید کرد: مصطفی بن جعفر از ارکان سه گانه ائتلاف حاکم است و این ائتلاف تا قبل از برگزاری انتخابات پابرجا است ما پیش به سوی گفتوگوی ملی میرویم.
رئیس النهضه همچنین گفت که به احتمال زیاد نامزدی از حزب در انتخابات ریاست جمهوری این کشور حضور نخواهد داشت.
رئیس النهضه اتهام برخی احزاب معارض بر این حزب مبنی بر گسترش پدیده وهابی گری در جامعه تونسی رد کرد و گفت: این سخنی نسنجیده است پدیده سلفی گری افراطی پدیده تونسی نیست بلکه پدیدهای جهانی است و در این میان تونس بیش از سایر کشورها به آن مبتلا شده است.
الغنوشی با اشاره به اهانت برخی مخالفان به حزب النهضه و توصیف آن به حزب النکبه گفت: آنها رقیبان ما هستند که در انتخابات شکست خوردند اما لحن گفتار آنان درست نیست زیرا به نتیجه صندوقهای رای و قانون و دموکراسی احترام نمیگذارند بنابراین کودتاچیان در مصر نیز کف زدند.