یکی از کارشناسان علوم سیاسی آلمان درباره تحولات اخیر مصر از جمله آزادی دیکتاتور مخلوع این کشور به یک روزنامه سوئیسی گفت که این اقدام با سوء استفاده از خلع قانونی و در راستای تامین اهداف حاکمان قبلی مصر صورت گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس، «حسنی مبارک» رئیسجمهور مخلوع مصر از زندان آزاد شد. «یوزف یانینگ» کارشناس علوم سیاسی و مسائل مصر در شورای روابط خارجی آلمان در گفتوگو با روزنامه سوئیسی «تاگس انتسایگر» این اقدام را نوعی تلاش برای ترمیم قدرت حاکمان قبلی مصر میداند. وی همچنین احتمال داد که لایههای لیبرال جامعه گرایش رادیکال داشته باشند.
یانینگ درباره اقدام یکی از دادگاههای مصر درباره آزادی مبارک گفت: «در نخستین نظر باید این حکم را جدی گرفت. در دستگاه قضایی مصر پیچیدگیهای زیادی وجود دارد که واقعیتی از این ساختار است. در مصر همیشه اتفاقهایی غیرمنتظره می افتد از جمله اینکه قصد دارند «محمد البرادعی» را در سپتامبر محکمه کنند. آن هم به این جرم که از سمت معاون ریاستجمهوری استعفا داده است.»
این کارشناس آلمانی درباره احتمال دخالت سیاست در روند قضایی مصر نیز گفت: «از یک شکاف حقوقی در این نقطه زمانی سوء استفاده شده است. این موضوع عجیبی است که درست در زمانی که عملا همه مقامات اخوان المسلمین دستگیر شده اند حکم آزادی رئیسجمهور سابق مصر صادر شده است.مسئله برای دولت، جلب رضایت بخشهایی از نخبگان تکنوکرات در این کشور است.»
وی افزود: «بسیاری از اعضای دولت فعلی مصر در دستگاه حکومتی دوران مبارک نیز حضورداشتند. این افراد نمیتوانند زندانی بودن مبارک را بپذیرند. در حالی که ارتش مصر در چنین شرایطی همدردی این افراد را به دست آورده است، حمایتهای آنها برای ادامه راه را هم جلب میکند.»
یانینگ همچنین احتمال تصمیم دولت در تغییرات را ممکن دانشت اما در عین حال گفت که چنین اقدامی میتواند به دلسردی و ناامیدی بیشتر مردم منجر شود.وی همچنین احتمال ادامه خشونتها در مصر را بعید ندانست و گفت که بسیاری از مردم مصر در ماههای اخیر به ترس خود از ارتش غلبه کرده اند و این می تواند به اعتراضات جدیدی منجر شود.