وزیر دفاع آمریکا با اشاره به ضرورت حفظ ارتباط واشنگتن با قاهره به عنوان منبع حفظ منافع آمریکا در منطقه، تاکید کرد واشنگتن هنوز تصمیمی برای قطع کمکهای نظامی خود به مصر نگرفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا در مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی «بی بی سی» که امروز چهارشنبه پخش شد، با اعلام مخالفت خود با قطع کمک های نظامی دولت واشنگتن به مصر، وعده داد که واشنگتن اعمال فشار خود را برای مصالحه در مصر ادامه خواهد داد.
این مقام ارشد نظامی آمریکا گفت: دولت موقت (مصر) باید به مسیر اصلاح باز گردد و خشونت ها را متوقف کند و مصر را در مسیر اصلاح اقتصادی و دموکراتیک قرار دهد.
هیگل که برای شرکت در یک نشست منطقه ای بین وزرای دفاع در بروئنی به سر می برد، در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا تمام کمک های مالی خود به مصر را قطع خواهد کرد یا خیر، اینطور پاسخ داد: ممکن است این اتفاق نهایتا بیفتد اما من فکر نمی کنم که شما بتوانید در ابتدا چنین رویکردی را اتخاذ کنید؛ شما باید پاسخ دهید و ما صراحتا اعلام کرده ایم که می خواهیم شاهد چه چیزی باشیم.
خبرگزاری فرانسه نوشت که هیگل نهایتا قطع جریان 1.3 میلیارد دلار کمک های سالانه نظامی آمریکا به قاهره را رد نکرد و در عین حال بر اهمیت حفظ و اتحادی با قدمت دهه ای با مصر تاکید داشت و مصر را منبع ثباتی نامید که منافع آمریکا را تقویت کرده است.
وزیر دفاع آمریکا در ادامه مصاحبه خود با بی بی سی مدعی شد: ما سال های سال و از زمان آغاز پیمان صلح بین اسرائیل و مصر که آمریکا در سال 1979 میلادی میانجیگری آن را بر عهده داشت و پیمانی بود که اساسا از ورود منطقه به یک جنگ منطقه ای جلوگیری کرد، مشارکت های قاطعانه ای با مصر داشته ایم؛ مصر در این زمینه نقش مسئولانه ای ایفا کرد و یک شریک بسیار قابل اعتماد و وظیفه شناس بوده است.
هیگل همچنین با اشاره به اینکه آمریکا لزوما موافق دیکتاتوری نیست، تاکید کرد که دولت واشنگتن نمی خواهد در عین حال شاهد فروپاشی رابطه خود با یک کشور بسیار مهم مانند مصر باشد.
وزیر دفاع آمریکا در ادامه با اشاره به محدودیت های نفوذ آمریکا در مصر، مدعی شد که این مردم مصر هستند که درباره نوع آینده و دولتی که می خواهند، تصمیم می گیرند.
چنین اظهاراتی از سوی هیگل درباره مصر و مخالفت او با قطع کمک های نظامی دولت واشنگتن به قاهره در شرایطی مطرح شده اند که از زمانی که ارتش مصر، «محمد مرسی» رئیس جمهور منتخب و دموکراتیک این کشور را در قالب کودتای نظامی از ادامه سمت خود عزل کرد، دولت آمریکا از توصیف وقایع مصر تحت عنوان کودتا خودداری کرده است.
این در حالیست که بر اساس قانون کودتای آمریکا، دولت واشنگتن از کمک نظامی به ارتش کشوری که دولت منتخب خود را از طریق کودتا بر کنار کرده باشد، منع میشود.