بان کي مون دبير کل سازمان ملل متحد سه شخصيت افريقايي را به عنوان اعضاي کميسيون تحقيق درباره کشتار بيست و هشتم سپتامبر در گينه کوناکري منصوب کرد.
ميشل مونتاس سخنگوي دبير کل سازمان ملل متحد اعلام کرد بر اساس حکمي که بان کي مون در اين باره امضا کرده است محمد بجاوي عضو پيشين کابينه الجزاير رئيس کميسيون تحقيق درباره کشتار سپتامبر گذشته در استاديوم کوناکري خواهد بود و دو عضو ديگر اين کميسيون دو زن ديپلمات به نامهاي فرانسواز کاييراميراوا و پراميلا پاتن خواهند بود. فرانسواز کاييراميراوا از بروندي و پراميلا پاتن از جزيره موريس است.
ميشل مونتاس خاطر نشان کرد سه عضو اين کميسيون تحقيق به زودي براي ديدار با بان کي مون به نيويورک خواهند رفت و پس از ان عازم ژنو و سپس گينه کوناکري خواهند شد. وي افزود کميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد که مقر ان در ژنو است حمايت خود را از کميسيون يادشده و ماموريت ان اعلام کرده است.
بان کي مون شانزدهم اکتبر تصميم گرفت براي تحقيق درباره کشتار کوناکري و شناسايي افرادي که در اين حادثه خونين دست داشته اند يک کميسيون تحقيق تشکيل دهد.
تظاهرات ارام هواداران جناح مخالف در کوناکري به شدت توسط نيروهاي امنيتي و پليس گينه سرکوب شد. اين حادثه خونين خشم و اعتراض گسترده جامعه بين المللي را برانگيخت.
مسئولان هيئت نظامي حاکم در گينه شمار قربانيان اين حوادث خونين را پنجاه و شش نفر اعلام کرده اند اما سازمانهاي دفاع از حقوق بشر در گينه کوناکري متعقدند در جريان سرکوب تظاهر کنندگان در کوناکري يکصد و پنجاه و هفت نفر کشته و بيش از يکهزار و دويست نفر زخمي شدند. شوراي امنيت سازمان ملل متحد اعلام کرده است در اين خشونتها بيش از يکصد و پنجاه نفر جان باخته اند.
محمد بجاوي که رياست کميسيون تحقيق درباره کشتار کوناکري را بر عهده دارد يک حقوقدان الجزايري است که در گذشته وزير امور خارجه اين کشور بوده و مدتي نيز به عنوان قاضي در ديوان دادگستري بين المللي که عالي ترين نهاد قضايي سازمان ملل متحد به شمار مي رود فعاليت کرده است. محمد بجاوي همچنين مدتي نيز رئيس شوراي قانون اساسي الجزاير بوده است.
فرانسواز کاييراميراوا نيز در گذشته وزير همبستگي و حقوق بشر بروندي بوده و مدتي نيز به عنوان وزير امور اوارگان کشورش فعاليت کرده است. وي همچنين در يک مقطع به عنوان مشاور در ديوان کيفري بين المللي درباره رواندا ايفاي نقش کرده است.
پراميلا پاتن نيز وکيل مدافع و از اعضاي کميته بين المللي مبارزه با تبعيض نژادي برضد زنان ( نهاد وابسته به سازمان ملل متحد) است.
اعضاي کميسيون يادشده با مسئولان جناح حاکم و جناح مخالف گينه مذاکره خواهند کرد. مخالفان گينه خواستار ان هستند که موسي داديس کامارا رئيس هيئت نظامي گينه از سمت خود کناره گيري کند و مسئولان و عاملان سرکوب خونين تظاهرات مسالمت اميز دوشنبه گذشته بازداشت و محاکمه شوند. از ديگر شرطهاي مخالفان اين است که شوراي ملي براي دموکراسي و توسعه که همان هيئت نظامي حاکم است منحل گردد و يک ارگان انتقالي تشکيل شود که اجازه و صلاحيت تشکيل دولت وحدت ملي را داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيويورک، داديس کامارا در پي مرگ لانسانا کونته رئيس جمهور پيشين گينه کوناکري، با يک کودتاي بدون خونريزي در دسامبر سال گذشته قدرت را در کشورش به دست گرفت. وي همان ابتدا به مردم قول داد هر چه زودتر قدرت را به غيرنظاميان واگذار کند. کامارا همچنين تاکيد کرد که اعضاي هيئت نظامي حاکم و دولت نيز از نامزد شدن در اين انتخابات خودداري خواهند کرد با اين وجود کامارا با زير پا گذاشتن تعهدات خود، قصد دارد در انتخابات رياست جمهوري اتي کشورش شرکت کند.
تظاهر کنندگاني که به دست نيروهاي امنيتي در کوناکري کشته شدند در اعتراض به اقدام داديس کامارا به در ورزشگاه تجمع کرده بودند.