تصمیم پارلمان کنیا برای خروج از دادگاه جنایی بینالمللی، آوارگی دهها هزار تن در شمال آفریقای مرکزی و کشته شدن دهها تن از عناصر بوکوحرام در حملات ارتش نیجریه از جمله برخی تحولات آفریقا است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاریهای فرانسه و رویترز، اخبار برخی تحولات در کنیا، آفریقای مرکزی، ساحل عاج، نیجریه و لیبی در زیر آمده است:
پارلمان کنیا خروج از دادگاه جنایی بینالمللی را تصویب کرد
نمایندگان پارلمان کنیا دیروز جمعه لایحه خروج این کشور آفریقایی از دادگاه جنایی بینالمللی را تصویب کرد.
این در حالی است که ممکن است رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور کنیا به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت تحت پیگرد دادگاه جنایی بینالمللی قرار بگیرند.
نمایندگان پارلمان کنیا قرار است این لایحه را یک ماه دیگر دوباره در پارلمان به رای گذارند.
در این لایحه بحث برانگیز که با مخالفت احزاب مخالف در کنیا همراه بود بر ضرورت تعلیق همه همکاریها و روابط کنیا با دادگاه جنایی بینالمللی تاکید شده است.
این در حالی است که تنها یک هفته دیگر به بررسی پرونده ویلیام روتو معاون رئیس جمهور کنیا و مجری پیشین رادیو جوشوآ در دادگاه جنایی بینالمللی باقی مانده است.
عدن دواله، رهبر جناح اکثریت در پارلمان کنیا، تاکید کرد خروج از دادگاه جنایی بین المللی موجب اعاده حیثیت کنیا، حمایت از شهروندان و حاکمیت این کشور میشود.
کشته شده دهها تن از عناصر بوکوحرام در شمال نیجریه
ارتش نیجریه دیروز جمعه ادعا کرد که در عملیات نیروهایش در ایالت شمالی «بورنو» دهها نفر از اعضای گروه شورشی بوکوحرام را کشته است.
سخنگوی ارتش نیجریه اعلام کرد عملیات ارتش علیه اردوگاه شورشیان بوکوحرام با پشتیبانی نیروی هوایی انجام شد و توانست ضربه شدیدی به آنها وارد کند و تعداد زیادی از آنها هم خود را تسلیم نیروهای دولتی کردند.
این در حالی است که شماری از شهروندان نیجریه پنجشنبه گذشته توسط اعضای بوکوحرام کشته شدند.
دولت ساحل عاج مخالفان را به گفتوگوی بدون پیش شرط دعوت کرد
دولت ساحل عاج حزب لوران باگبو، رئیس جمهور پیشین این کشور و اصلی ترین حزب مخالف را به گفتوگوی بدون پیش شرط دعوت کرد.
دانیل کابلان دونکان، نخست وزیر ساحل عاج دیروز جمعه در نشستی خبری در ابیجان اعلام کرد دولت از جناح مخالف به رهبری جبهه مردمی ساحل عاج وابسته به لوران باگبو میخواهد به منظور پیشبرد آشتی ملی در کشور یک گفتوگوی سیاسی بدون پیش شرط را با دولت آغاز کند.
برونو کانه سخنگوی دولت ساحل عاج، نیز در پایان نشست هیئت وزیران اعلام کرد دولت حاضر است گفتوگو با احزاب جناح مخالف از جمله جبهه مردمی ساحل عاج را ظرف چند هفته آینده از سر گیرد.
گفتوگوی ملی بین دولت و احزاب جناح مخالف ساحل عاج پس از درگیریهای مسلحانه خونبار که در پی انتخابات ریاست جمهوری سال 2010 این کشور را دچار بحران کرد، آغاز شد اما این گفتوگوها تا کنون به علت اختلاف نظر عمیق احزاب شرکت کننده به نتیجهای نرسیده است.
قرار بود گفتوگوی آشتی ملی ساحل عاج بیست و هفتم ژوئن از سر گرفته شود اما جبهه مردمی ساحل عاج خواستار آن شد که در این مذاکرات یک میانجی حضور داشته باشد اما این درخواست با مخالفت دولت روبه رو شد و گفتوگوهای آشتی باز هم از سر گرفته نشد.
سازمان ملل: دهها هزار تن از مردم در شمال جمهوری آفریای مرکزی آواره شدند
یک نهاد وابسته به سازمان ملل متحد از آواره شدن دهها هزار نفر از مردم در شمال جمهوری آفریقای مرکزی خبر داد.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل دیروز جمعه اعلام کرد: در پی به آتش کشیده شدن و ویرانی چندین روستا در مناطق شمالی جمهوری آفریقای مرکزی، دهها هزار نفر از ساکنان مجبور به ترک خانههایشان شدند.
ملیسا فلمینگ، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از بی ثباتی و ناامنی وضعیت منطقه برای شهروندان جمهوری آفریقای مرکزی شدیدا ابراز نگرانی کرد.
سخنگوی کمیساریای عالی پناهنگان سازمان ملل همچنین گفت: غیر نظامیان بسیاری در مناطق شمالی جمهوری آفریقای مرکزی در محاصره درگیریهای مسلحانه قرار گرفته اند و مقامات دولتی و گروههای مسلح باید ضمن حفظ جان شهروندان زمینه حضور سازمانهای بشر دوستانه را در مناطق بحرانی فراهم کنند.
اتحادیه آفریقا تحریمهای مقامات ماداگاسکار را لغو کرد
اتحادیه آفریقا اعلام کرد تحریمهایی را که در سال 2010 علیه رئیس جمهور موقت ماداگاسکار و 108 مقام دیگر این کشور اعمال کرده بود، لغو کرده است اما هنوز با بازگشت ماداگاسکار به این سازمان آفریقایی موافقت نشده است.
مهمترین تحریمهایی که در ماه مارس سال 2010 از طرف اتحادیه آفریقا علیه دولت انتقالی ماداگاسکار اعمال شد شامل منع سفر مقامات بلند پایه این کشور و توقیف داراییهای آنها است.
این تحریمها پس از پایان ضرب الاجلی اعمال شد که از جناح اندری راژولینا رئیس جمهور موقت ماداگاسکار که یک سال پیش از آن با سرنگونی دولت مارک راوالومانانا رئیس جمهور وقت به قدرت رسیده بود، میخواست با مشارکت تمام احزاب دولت جدید تشکیل دهد.
رامتان لامامرا، کمیسر صلح و امنیت اتحادیه آفریقا، با انتشار بیانیهای در ادیس ابابا اعلام کرد: شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا که مسئولیت اجرای تصمیمهای اتخاذ شده این اتحادیه را بر عهده دارد، تصمیم گرفته است تحریمهای هدفمندی را که علیه 109 شخصیت بلند پایه سیاسی ماداگاسکار از جمله اندری راژولینا اعمال شده بود، لغو کند. لامامرا در توضیح علت لغو این تحریمها اعلام کرد دولت ماداگاسکار برای برگزاری انتخابات سراسری آزاد و دموکراتیک تلاش میکند.
وی درباره اینکه آیا مادگاسکار به اتحادیه آفریقا بازخواهد گشت گفت: ماداگاسکار که از زمان کودتای راژولینا علیه دولت راوالومانانا در ماه مارس سال 2009 با نقض قانون اساسی این کشور به قدرت رسید، از اتحادیه آفریقا اخراج شد و تنها زمانی شرایط بازگشت به این سازمان آفریقایی را پیدا خواهد کرد که پیش از پایان سال کنونی میلادی یک رئیس جمهور منتخب جدید اداره امور این کشور را به دست گیرد.
اتحادیه آفریقا هزاران نیروی دیگر به آفریقای مرکزی اعزام میکند
رامتان لامامرا، رئیس کمیسیون صلح و امنیت اتحادیه آفریقا اعلام کرد: شمار نیروهای صلحبان این اتحادیه در مناطق بحرانی جمهوری آفریقای مرکزی از 1400 نفر به 3600 نفر افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به تصمیم کشوهای منطقه برای کمک بیشتر به عملیات صلح بانی در آفریقای مرکزی، از دیگر کشورهای آفریایی خواست در این عملیات شرکت کنند.
لامامرا همچنین ابراز امیدواری کرد ترکیبی از نیروهای بینالمللی جایگزین نیروهای اتحادیه آفریقا در آفریقای مرکزی شود.
انتفاد نخست وزیر لیبی از تصمیم اخوان المسلمین برای خروج از کابینه
علی زیدان نخست وزیر لیبی اعلام کرد: جماعت اخوان المسلمین لیبی با وجود اینکه وزارتخانههای مهمی در دولت به دست آورده اما از زمان نامزدی وی برای این سمت با او مخالفت کرده است.
حزب عدالت و سازندگی لیبی در اعتراض به ناکارآمدی دولت زیدان تهدید به خروج از کابینه کرده است.
زیدان دیروز جمعه در نشستی خبری گفت: اعضای حزب عدالت و سازندگی وابسته به اخوان المسلمین از زمان نامزدیام برای نخست وزیری و زمانی که عضو کنگره ملی بودم با من مخالف بودند و بیشترین دشمنی را با من داشتند.»
وی افزود: این در حالی است که من پنج وزارتخانه مهم نفت، مسکن، اقتصاد و جوانان و ورزش و همچنین سمت معاون نخست وزیر را به حزب عدالت و سازندگی واگذار کردم.
وی درباره انتقاد اخوان المسلمین از سفرش به مصر گفت: رفتن من به مصر تنها بر اساس منافع لیبی بود ما حوادث تاسف بار اخیر در مصر را امور داخلی این کشور میدانیم که هیچ ارتباطی با لیبی ندارد.
حزب عدالت و سازندگی سفر زیدان را به مصر تلاش برای منحرف کردن افکار عمومی از مسائل داخلی توصیف کرده بود.