پايگاه اطلاع رساني سوييسي "روماندي نيوز " نوشت: جامعه توسعه اقتصادي جنوب آفريقا (سادک) اعلام کرد که در اولين فرصت ممکن براي کمک به دولت وحدت ملي زيمبابوه براي خروج از بحران، تشکيل جلسه خواهد داد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روماندي نيوز روز شنبه با اعلام اين خبر از قول يکي از نمايندگان سادک در "هراره"، نوشت: "اودميرو بالوآ" رييس هيات اعزامي سادک به زيمبابوه و وزير امور خارجه موزامبيک ضمن اعلام خبر تشکيل نشست اين گروه در اولين فرصت ممکن ، اظهارات "مورگان چانگيراي" نخست وزير زيمبابوه و نيز وجود بحران را در دولت وحدت، تاييد کرد.
بالوآ ديدار با احزاب زيمبابوه را که همچنان به توافق تقسيم قدرت متعهد هستند، "باز و صادقانه" خواند و افزود: دولت وحدت ملي، چهره زيمبابوه را تغيير خواهد داد اما همچنان مسائل زيادي در اين راه براي حل کردن وجود دارد.
در بيانيه نهايي اين نماينده سادک، آمده است: احزاب نبايد اجازه دهند که شرايط فعلي مانعي بر سر پيشرفت هاي بوجود آمده، ايجاد کنند.
در پي بروز بحران در دولت وحدت ملي زيمبابوه، سادک نمايندگان بخش امنيت خود را شامل گروهي متشکل از سه کشور موزامبيک، سوايزلند و زامبيا، به اين کشور فرستاد.
اين گزارش افزود: ميانجيگران مي کوشند مذاکره اي را ميان حزب "زانو پي اف" وابسته به رياست جمهوري و جنبش "تغيير دموکراتيک" وابسته به نخست وزيري، صورت دهند.
اين 2 حزب در پي امضاي توافق نامه خروج از بحراني که در پي انتخابات رياست جمهوري زيمبابوه بوجود آمده بود، از ماه فوريه قدرت را ميان خود تقسيم کردند.
چانگيراي پيش از اين در ديدار با نمايندگان سادک، عنوان کرده بود که بايد راهي براي حل بحران انديشيد تا دولت وحدت مجددا فعاليت خود را آغاز کند.
روماندي نيوز افزود: چانگيراي در اواسط اکتبر تصميم گرفت، تماس هاي خود را با حزب رياست جمهوري قطع کند. پيش از آن نيز بر سر انتصاب مسئولان رده بالا توسط "رابرت موگابه" رييس جمهوري زيمبابوه ، اختلافاتي ميان اين 2 تن پيش آمده بود تا آن جا که جنبش تغيير دمکراتيک ، حزب زانو - پي اف را به سرکوب فعالان خود، متهم کرد.
موگابه در واکنش به اقدام چانگيراي در تعليق فعاليت خود در دولت وحدت، به مطبوعات گفت که وي از روي احساسات حضور خود را در دولت وحدت تعليق کرده و مي بايست خيلي زود به فعاليت خود بازگردد.
وي افزود، در همه سطوح با انسان هايي مواجه مي شويم که از روي احساسات تصميم مي گيرند، آنها مي خواهند که همه چيز موافق خواست آنان باشد و نه موافق ملت و يا توافقات گذشته.