سفر هفته گذشته نخست وزیر لیبی به قاهره با اعتراض شدید حزب عدالت و سازندگی شاخه جماعت اخوان المسلمین در این کشور همراه بوده که تهدید به خروج از کابینه کرده است و در همین حال دختر رئیس دستگاه اطلاعات قذافی آزاد شد.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، حزب عدالت و سازندگی لیبی به تازگی اعلام کرده که در حال بررسی خروج از کابینه به خاطر عملکرد ناموفق نخست وزیر این کشور است.
محمد صوان، رئیس حزب عدالت و سازندگی شاخه اخوان المسلمین لیبی گفت: ناکارآمدی دولت موقت به خاطر شکست در اجرای طرح امنیتی است که میتواند همه موانع بر سر کار وزارتخانهها را بردارد.
وی در نشستی خبری که شنبه شب برگزار کرد هرگونه خصومت شخصی حزب عدالت و سازندگی با نخست وزیر لیبی را رد کرد و گفت: مشارکت در کابینه موقت لیبی به خاطر منافع کشور و توافق ملی است اما نخست وزیر به آن متعهد نبوده است.
نخست وزیر لیبی روز جمعه گفته بود: با وجود اینکه حزب عدالت و سازندگی و اخوان المسلمین دشمن من هستند اما من بلافاصله پس از به قدرت رسیدن آنها را دعوت کردم و آنها پنج وزارت مهم نفت، مسکن، اقتصاد و جوانان و ورزش و همچنین سمت معاون نخست وزیر را به دست آوردند.
محمد صوان از جمله اختلافات حزب عدالت و سازندگی با نخست وزیر این کشور را در پرونده مربوط به دولتهای محلی خواند و گفت: با توجه به اینکه شمار شهرداریها به 107 شهرداری در کل کشور رسیده بود پرونده کاملی مربوط به دولتهای محلی و اختصاص بودجه به آنها آماده کرده بودیم اما زیدان با آن مخالفت کرد.
رهبر حزب عدالت و سازندگی تاکید کرد: ناامنی در لیبی شرکتهای اقتصادی خارجی را از بازگشت به این کشور بازداشته است و اعتراضات نگهبانان سایتها و پایانههای نفتی تولید نفت را در این کشور به زودی به صفر میرساند.
آتش گرفتن مقر حزب عدالت و سازندگی لیبی در مصراته
از سوی دیگر خبرگزاری رسمی لیبی اعلام کرد که مقر حزب عدالت و سازندگی در شهر مصراته در شرق لیبی شب گذشته به آتش کشیده شد.
این منبع با اشاره به اینکه دلیل اقدام افراد ناشناس در به آتش کشیدن مقر حزب معلوم نیست گفت: چیزی از مقر حزب به غارت نرفته یا تخریب نشده است.
بحران سیاسی در لیبی بین حزب عدالت و سازندگی با نخست وزیر این کشور در پی سفر هفته گذشته وی به قاهره شدت یافته است.
حزب عدالت و سازندگی معتقد است که زیدان برای تبریک کودتای نظامی در مصر به قاهره سفر کرد.
دختر رئیس دستگاه اطلاعات قذافی آزاد شد
از سوی دیگر منابع امنیتی لیبی اعلام کردند که العنود فرزند عبدالله السنوسی دختر رئیس سرویس اطلاعات امنیتی قذافی که هفته گذشته از سوی افراد مسلح ربوده شده بود، شنبه شب وارد فرودگاه سبها در جنوب لیبی شد و مورد استقبال خانوادهاش قرار گرفت.
این منابع گفتند: نیروهای امنیتی وزارت کشور العنود را از فرودگاه طرابلس به سبها انتقال دادند.
ربوده شدن العنود توسط گروهی مسلح موجب بحران قبیلهای شدیدی در لیبی شده بود به گونهای که قبیله المقارحه که السنوسی از اعضای آن است کنگره ملی و دولت را مسئول جان العنود خوانده و تهدید کرده بودند در صورت آزاد نشدن فرزندشان واکنش قوی نشان خواهند داد.
طی روزهای گذشته جوانان خشمگین مسیر مواصلاتی بین جنوب لیبی و شمال این کشور را در اعتراض به ربوده شدن العنود بسته بودند و دیگران نیز یک نیروگاه برق پایتخت را تعطیل کرده بودند.
العنود از یک سال پیش به اتهام ورود غیرقانونی به کشور در حبس به سر می برد اما هفته گذشته پس از آزادی از سوی گروهی مسلح ربوده شد.
یک واحد امنیتی در بیانیهای در شبکه اجتماعی فیس بوک با پذیرش مسئولیت ربایش دختر سنوسی تاکید کرد به این دلیل دست به این اقدام زده است تا طرح ربودن وی از سوی گروههای دیگر با هدف باجگیری را خنثی کند.
«هیثم التاجوری» رئیس این گروه گفت: عنود السنوسی موقتی در زندان پلیس نظامی در طرابلس نگهداری میشود.
بر اساس این بیانیه مسئولان لیبیایی کاملا از این اقدام اطلاع داشتند و یک خط مستقیم در این رابطه میان علی زیدان نخست وزیر لیبی و "التاجوری" ایجاد شده بود.
این واحد امنیتی از زیر مجموعههای کمیسیون عالی امنیت لیبی است و مقامات لیبیایی تصمیم داشتند این کمیسیون را که پس از سقوط معمر القذافی دیکتاتور سابق لیبی برای ایجاد امنیت تشکیل شده بود، منحل کنند. اما این تصمیم هرگز عملی نشد.
عبدالله السنوسی از برجستهترین سران نظام معمر القذافی و صندوق سیاه وی خوانده میشود وی در جریان قیام 17 فوریه 2011 مردم لیبی به موریتانی فرار کرد و در سپتامبر گذشته از سوی مقامات موریتانی تحویل لیبی شد.
کشف یک گور جمعی در لیبی
یک منبع مسئول در کمیته امنیت اطلاعات شورای محلی شهر الکفره در جنوب لیبی فاش کرد یک گور جمعی شامل 500 جسد ناشناس را در پایگاه نظامی الساره در جنوب این کشور پیدا کرده است.
ابورقیق، رئیس کمیسیون امنیت اطلاعات شورای محلی الکفره در اظهاراتی به خبرگزاری رسمی این کشور گفت: این گور جمعی طی روزهای گذشته یافت شده و احتمالا متعلق به سربازان لیبیایی است که در جریان جنگ لیبی با چاد در سال 1987 در این منطقه محاصره شده بودند.
وی افزود: این اجساد به دلیل گرمای شدید هوا در منطقه الساره کاملا متلاشی شده و تنها اسکلت آنها باقی مانده است.
این مقام محلی لیبی از طرفهای ذیربط در این کشور خواست کار شناسایی اجساد را آغاز کرده و مجددا برای دفن آنها اقدام کنند.
وی در عین حال گفت ممکن است که اجساد متعلق به سربازانی باشد که در جریان قیام سال 2011 لیبی به مدت سه روز در این منطقه در محاصره بودند.