ليبي

Open in new windowاقدام گروه‌های مسلح در توقف تولید و صادرات نفت لیبی و نارضایتی شدید لیبیایی‌ها از عملکرد ضعیف دولت زیدان، اوضاع امنیتی و سیاسی در این کشور را وخیم‌تر کرده است.

به گزارش فارس، محاصره میادین و پایانه‌های نفتی اصلی لیبی توسط گروه‌های مسلح از یک ماه پیش تاکنون، صنعت نفت این کشور را فلج کرده و موجب کاهش تولید نفت خام لیبی به 566 هزار بشکه در روز یعنی یک سوم میزان تولید معمول نفت در این کشور شده است.

لؤی داوود، رئیس اتحادیه نفت و گاز لیبی نیز تایید کرد که بنادر نفت خیز در منطقه شرق لیبی همچنان تعطیل است.

کمیته بحرانی که کنگره ملی لیبی برای رسیدگی به بحران بنادر نفتی تشکیل داده است نیز هنوز نتوانسته به محاصره کنندگان مسلح میادین نفتی به توافق برسد.

وی افزود: براهیم جضران رئیس گارد تاسیسات نفت خیز در منطقه الوسطی اجرای نظام فدرالی در شرق لیبی را شرط باز کردن بنادر نفتی قرار داده است.

نیروهای حفاظتی که با صنعت نفت لیبی همکاری می‌کنند از ماه جولای دست به اعتصاب زده و میادین و پایانه‌های نفتی این کشور را محاصره کرده‌اند، تعداد زیادی از شبه‌نظامیان مسلح و سربازان فراری نیز بعدا برای مقابله با دولت لیبی به این محافظان پیوستند.

از زمان سرنگونی معمر القذافی، دیکتاتور سابق لیبی در سال 2011 دولت این کشور برای برخورد با حضور شبه‌نظامیان مسلح تلاش کرده است.

در همین حال علی زیدان، نخست وزیر لیبی اعلام کرد که دادستان کل لیبی حکم بازداشت برخی مسئولان محاصره میادین نفتی را صادر کرده است.

نخست وزیر لیبی در عین حال تاکید کرد که برای مقابله با اعتراضات که موجب تعطیلی کار پایانه های نفتی شده است وارد عمل می شود و در صورت پایان نیافتن اعتصاب ها احتمالا ارتش لیبی مداخله خواهد کرد.

این در حالی است که لیبیایی ها هشدار داده اند که مداخله ارتش می تواند ناآرامی ها را در این کشوری که با اختلافات داخلی و قبیله ای روبه رو است، گسترده تر کند.

نخست وزیر لیبی گفت: ما تهدید نمی کنیم اما به کسی اجازه نمی دهیم که لیبی و ثروت آن را برای اقدامات غیرمسئولانه برای مدت طولانی به گروگان بگیرند.

وی افزود: این افراد باید به عاقبت کار خود بیاندیشند و امیدوارم که مجبور نشویم برای فیصله دادن به قضیه دست به اقداماتی بزنیم که نمی خواهیم.

مقامات صنعت نفت لیبی می گویند عاملان اصلی محاصره میادین نفتی لیبی در غرب این کشور اعضای قبیله الزنتان هستند که از نفوذ بالایی در ارتش لیبی برخوردار هستند و به دنبال نقش سیاسی قوی تر در این کشور هستند.

یک مقام نفتی لیبی گفت: الزنتان در حال مذاکره با دولت برای کسب پول و نقش بیشتر در حراست از تاسیسات نفتی لیبی است.

تولید نفت لیبی از چاه های الفیل و الصحرا دو چاه اصلی در جنوب لیبی از ماه گذشته متوقف شده و موجب کاهش 500 هزار بشکه نفت در روز یعنی حدود یک سوم تولید روزانه این کشور شده است.

در مناطق ساحلی شرق لیبی نیز معترضان با تعطیل کردن بندرهای صادرات نفت خواستار افزایش دستمزدهای خود هستند آنها همچنین می خواهند مناطق نفت خیز لیبی از خودمختاری بیش تری برخوردار باشند.

این در حالی است که «ابراهیم جضران»، رئیس دفتر سیاسی منطقه برقه در شرق لیبی گفت:ما شورشی نیستیم که بندرهای نفت خیز را بسته ایم تا از این کار چیزی عایدمان شود، ما تنها برای حفظ ثروت مردم لیبی و نسل های آتی که به دلیل عدم نظارت دولت در معرض چپاول بود این بندرها را بسته ایم.

جضران در اظهاراتی به پایگاه خبری وتو گفت:هنگامی که بندرهای نفتی را بستیم به طور مستقیم تشکیل کمیته تحقیق متشکل از قضات بی طرف که به هیچ حزبی وابستگی ندارند خواستار شدیم تا درباره این قضیه تحقیق کند و بازجویی هایی را از نخست وزیر دولت موقت و وزیر نفت و کمیته مدیریت شرکت ملی نفت انجام دهند و نتیجه را به ملت لیبی اعلام کنند.

وی افزود: بندرهای لیبی از سوی فرزندان منطقه برقه بسته شده است و هر گونه تعرضی به آنها کشور را با «جنگ داخلی» روبه رو خواهد کرد زیرا اهالی برقه برای دفاع از شرافت و دفاع از خاک و ناموس و ثروت این منطقه تلاش می کنند.

علی زیدان، نخست وزیر لیبی نیز با وجود اینکه در معرض انتقادهای شدید از سوی جماعت اخوان المسلمین این کشور روبه رو است اما همچنان بر این عقیده است که لیبی می تواند از بحران خارج شود خواسته های انقلاب 17 فوریه را محقق کند.

این در حالی است که ناامنی در مناطق مختلف لیبی ادامه دارد و گروه های شبه نظامی که برای مقابله با نیروهای نظام سابق تشکیل شده بودند همچنان فعال هستند و عرصه سیاسی لیبی نیز با ایجاد نشدن زمینه مناسب توافق ملی بحران زده است.

اکنون وظیفه زیدان در ایجاد همبستگی بین لیبیایی ها با توجه به اختلافات سیاسی که با حزب عدالت و سازندگی شاخه جماعت اخوان المسلمین پیدا کرده بسیار مشکل شده است.

اخوانی ها در لیبی معتقدند که زیدان این شخصیت لیبرال، مرد دولت نیست و باید خیلی زود از قدرت کنار برود.

نخست وزیر لیبی در عرصه امنیتی هنوز نتوانسته عاملان بمب گذاری های اخیر در شهر بنغازی را شناسایی و مجازات کند و یا جلوی این حملات را بگیرد.

ساختمان شعبه وزارت خارجه لیبی در بنغازی در یازدهم سپتامبر جاری هدف بمب گذاری قرار گرفت.

نخست وزیر لیبی که دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه هند است در سال 1980 پس از دو سال کار در سفارت لیبی در هند به مخالفان نظام قذافی پیوسته بود و با المقریف جبهه نجات ملی لیبی را در تبعید تشکیل دادند.

وی پس از آن سخنگوی رسمی انجمن حقوق بشر لیبی شد و هنگامی که قیام مردم لیبی در سال 2011 به وقوع پیوست زیدان نقش زیادی در کنار محمود جبریل برای به رسمیت شناخته شدن مخالفان به عنوان نماینده ملت لیبی داشت.

مردم لیبی در فوریه 2011 در برابر حکمرانی 4 دهه‌ای قذافی بر این کشور قیام کردند و وی را در آگوست 2011 برکنار کردند، قذافی در 20 اکتبر همان سال کشته شد.

زیدان در انتخابات هفتم جولای 2012 به عنوان نماینده مردم الجفره، زادگاه خود به کنگره ملی لیبی راه یافت و اگرچه خود را نماینده ای مستقل می دانست اما نزدیک به نیروهای ملی لیبی ( لیبرال ها) به رهبری محمود جبریل است.

وی پس از آن با استعفا از کنگره نامزد نخست وزیری شد و توانست با کسب 93 رای از جمع 179 رای ماخوذه در کنگره ملی لیبی به قدرت برسد و محمد الحراری وزیر حکومت محلی که مورد حمایت اسلام‌گراها بود در این انتخابات شکست خورد.

سفر اخیر زیدان به مصر جنجال زیادی را در محافل رسانه ای این کشور ایجاد کرد . نخست وزیر لیبی سفر خود را به قاهره در چارچوب روابط دوستانه بین دو کشور خواند و گفت که هیچ هماهنگی امنیتی بین دو کشور و یا درخواستی از مقامات مصری برای مقابله با چالش های سیاسی و امنیتی در لیبی صورت نگرفته است.

حزب عدالت و سازندگی با صدور بیانیه ای رسمی تاکید کرد که سفر زیدان به مصر در راستای مانوری سیاسی برای منحرف کردن افکار عمومی از مسائل داخلی است اما این حزب به خوبی ملاحظات مرحله کنونی در سیاست لیبی را ارزیابی می کند.

با وجود اینکه نخست وزیر لیبی با دلایل زیادی سفر اخیر خود را به مصر و ملاقات با مقامات این کشور توجیه می کند اما جماعت اخوانی های لیبی هیچ عذری را از زیدان نمی پذیرند و عملکرد سیاسی وی را شکست خورده توصیف می کنند و از وی می خواهند که از قدرت کناره گیری کند.

نیجر موضوع استرداد الساعدی القذافی را در دست بررسی دارد

محمد عبدالعزیز، وزیر خارجه لیبی گفت که لیبی با محمد بازوم، وزیر خارجه نیجر درباره موضوع استرداد الساعدی القذافی و برخی چهره های نظام قذافی که در نیجر به سر می برند گفت‌وگو کرده است.

وزیر خارجه لیبی به روزنامه اجواء البلاد لیبی گفت: لیبی سال گذشته از دولت نیجر خواست الساعدی القذافی و برخی عناصر نظام سابق را تحویل بدهد اما نیجر در حال بررسی این درخواست بر اساس منشورهای بین المللی مربوط به پناهندگی سیاسی است.

وزیر خارجه لیبی درباره سفر اخیر خود به مسکو گفت: لیبی با روسیه درباره ارزیابی مجدد توافقنامه های سابق توافق کرده است که از جمله آن توافقنامه های امنیتی و آموزش ارتش لیبی و دادن تجهیزات نظامی به ارتش لیبی است.

از سوی دیگر عبدالعزیز گفت که با آمریکا تفاهمنامه‌ای را درباره نابودی سلاح های شیمیایی در لیبی امضا کرده است و قرار است آمریکا کمک‌های فنی به لیبی برای نابودی این سلاح ها ارائه دهد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران