اساتید دانشگاه های آفریقای جنوبی بحران سوریه را در امتداد سلطه جویی غرب بر خاورمیانه دانستند.
به گزارش واحد مرکزی خبر در پرتوریا ، در میزگردی که به همت خبرنگاران دفتر نمایندگی صدا و سیما، خبرگزاری جمهوری اسلامی و رایزنی فرهنگی ایران در آفریقای جنوبی با حضوراساتید دانشگاه های آفریقای جنوبی با عنوان «بحران سوریه و علت به بن بست رسیدن آمریکا در خاورمیانه» برگزار شد،«هارون عزیز» استاد دانشگاه و عضو حزب حاکم کنگره ملی آفریقای جنوبی با اشاره به مداخله های آمریکا و شماری ازکشورهای غربی و منطقه در بحران سوریه و حمایت های آنان از تروریست ها و گروههای تندروگفت: بحران کنونی سوریه در امتداد حرکت سلطه جویانه غرب به ویژه آمریکا در خاورمیانه است .
وی با اشاره به منابع انرژی در سوریه و موقعیت راهبردی این کشور در خط مقاومت علیه رژیم صهیونیستی گفت: آمریکا و شماری از کشورهای غربی برای رسیدن به منافعشان در سوریه و تضعیف این کشور، حاضر به همکاری با گروه ها سلفی و القاعده شده اند.
این محقق و نویسنده مسلمان آفریقای جنوبی افزود: آمریکا و نیز متحدانش به دنبال برکناری «اسد» هستند و اما به دلیل پایگاه مردمی حکومت سوریه ، آنان راه تقابل نظامی را در پیش گرفته اند.
هارون عزیز با اشاره به شکست مفتضحانه آمریکا، قطر، عربستان وترکیه در سوریه گفت: درحال حاضر شمار زیادی از افراد و مزدوران خارجی که گفته می شود از بیش از 80 کشور جهان هستند، علیه قوای دولتی سوریه در حال نبرد هستند.
وی گفت: آفریقای جنوبی خواهان حل و فصل سیاسی بحران سوریه و برگزاری انتخاباتی دمکراتیک در این کشور شده است.
هارون عزیز همچنین در بخش دیگری از سخنانش دراین میزگرد گفت که بحران سوریه نشان داد که چقدر شورای امنیت سازمان ملل در حل و فصل بحران های بین المللی دچار مشکل است.
وی افزود: یکی از علل ضعف و برخورد های دوگانه سازمان ملل متحد در ارتباط با بحران های بین المللی ، وابسته بودن این نهاد جهانی به کمک های مالی آمریکا است.
این محقق آفریقای جنوبی اضافه کرد: علاوه براین عدم حضور نمایندگانی از قاره آفریقا، آمریکای جنوبی و نیز کشورهای غیرمتعهد در میان اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل سبب شده است که این شورا کاملا تحت نفوذ قدرت های بزرگ قرار داشته باشد.
«وینست ونا» رییس کالج حزب حاکم کنگره ملی آفریقا نیز در این میزگرد با اشاره به به بن بست رسیدن آمریکا و هم پیمانان آن در سوریه گفت: هدف آمریکا تنها بدست آوردن منابع نفتی در سوریه و کل خاورمیانه نیست بلکه این کشور بدنبال هژمونی وسلطه کامل در منطقه است.
این شخصیت سیاسی آفریقای جنوبی افزود: این راهبرد آمریکایی ها کاملا در راستای اهداف صهیونیست ها در حوزه خاورمیانه بشمار می آید.
وی با اشاره به ابهامات موجود در حمله شیمیایی صورت گرفته در حومه دمشق گفت: آمریکایی ها هنوز نتوانسته اند شواهدی درست و دقیق درباره دست داشتن دولت سوریه در این حمله ارایه دهند ضمن اینکه شورشیان نیز توانایی استفاده از این گونه سلاح ها را دارند.
«وینست ونا» همچنین ضمن استقبال از پیشنهاد روسیه درخصوص نظارت بازرسان جامعه بین الملل بر روی سلاح های شیمیایی سوریه گفت: این پیشنهاد بایستی دربرگیرنده تمامی طرف های درگیر در منطقه از جمله رژیم صهیونیستی باشد.
وی افزود: رژیم صهیونیستی علاوه بر داشتن سلاح های شیمیایی دارای سلاح های هسته ای است و لازم است که سلاح های کشتار جمعی این رژیم نیز تحت نظارت جامعه بین الملل قرار گیرد.
وینست ونا همچنین با اشاره به نقش ضعیف شورای امنیت سازمان ملل در حل بحران سوریه گفت: این شورا تحت کنترل قدرت های بزرگ جهانی است و با توجه به تحولات صورت گرفته در قرن 21 لازم است که ساختار این شورا تغییر یابد.
وی افزود: برهمین مبنا است که «جاکوب زوما» رییس جمهور آفریقای جنوبی خواستار تغییر ساختار سازمان ملل و حضور نمایندگانی از قاره آفریقا در میان اعضای دایم شورای امنیت شده است.
وی با اشاره به کشته شدن شمار زیادی از مردم بیگناه کشورهای عراق، لیبی و افغانستان بدنبال تهاجم نظامی آمریکا و غرب گفت: سران این کشورهای متجاوز بایستی به دلیل کشتار مردم بیگناه محاکمه شوند.
«موزی زولو» استاد دانشگاه و فعال سیاسی آفریقای جنوبی نیز دراین میزگرد عنوان کرد: آمریکایی ها بدنبال به دست آوردن بهانه برای دخالت مستقیم نظامی در سوریه هستند و حمله شیمیایی صورت گرفته در حومه دمشق نیز برای دولت آمریکا یک بهانه بیشتر نیست.
این فعال سیاسی با استقبال از پیشنهاد روسیه درباره سلاح های شیمیایی سوریه گفت : این پیشنهاد می تواند جلو بهانه جویی های آمریکایی ها که به دنبال کنترل منابع نفتی منطقه هستند، بگیرد.
وی با اشاره به بحران عراق و فریب کاری آمریکایی ها و انگلیسی ها درباره وجود سلاح های کشتار جمعی دراین کشور گفت: درمورد سوریه نیز چه کسی می خواهد مشخص کند که عامل استفاده از سلاح های شیمیایی در این کشور چه فرد یا چه گروهی بوده است؟
موزی زولو طرح حمله یکجانبه آمریکا علیه سوریه را نادیده گرفتن جایگاه شورای امنیت از سوی دولتمردان آمریکایی برشمرد و افزود: برای حل این مسایل لازم است همه اعضای جامعه بین الملل جایگاه و قدرت سازمان ملل را برسمیت بشناسند.
موزی زولو همچنین با اشاره به طرح های راهبردی و تجاوزکارانه آمریکا در منطقه خاورمیانه گفت: تردیدی نیست که درصورت حمله آمریکایی ها به سوریه، سایر کشورهای منطقه نیز از حرکت های تجاوزکارانه مصون نخواهند ماند.