پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در یک گزارش خبری نوشت:« گزارش های امنیتی در آفریقا و کشورهای غربی، سلفی های انصار الشریعه در تونس را دست پرورده راشد الغنوشی رهبر جنبش النهضه می دانند».
منابع خبری در تونس با اتکا به این گزارش ها نوشتند:« رهبر جنبش النهضه در تونس قبل از ورود به کشور با حمایت مالی قطر زمینه را برای تاسیس گروه انصار الشریعه به وجود آورده بود».
بر اساس گزارش یکی از سفارتخانه های غربی پیگیر تحولات تونس ، از جمله تلاش های الغنوشی آزادی اسلامگرایانی بودکه در برخی از زندان های اروپایی و یا در دوران رژیم سابق تونس در زندان های این کشور محبوس بودند تا در ادامه همین افراد به رهبری حسین ابوعیاض هسته اصلی گروه انصار الشریعه را تشکیل دهند.
روزنامه الفجر الجزایر اولین روزنامه ای است که نقش راشد الغنوشی را در این زمینه فاش کرد و هدف اصلی او را مقابله با نفوذ دستگاه امنیتی تونس در دوران حکومت زین العابدین بن علی خواند.
فعالیت گروه انصار الشریعه در تونس که یک گروه تندروی وابسته به القاعده است سبب نگرانی لیبرال های این کشور شده است.
گزارش های منتشر شده بحران سیاسی در تونس را که پس از ترور شکری بلعید از فعالان مخالف النهضه کاملا آشکار شده است بیش از هر چیز به پیمان همکاری میان راشد الغنوشی با کشور قطر و همچنین روابط بسیار خوب الغنوشی با رئیس انصار الشریعه ارتباط می دهند.
حتی در برخی از این گزارش ها آمده است پس از ترور دو فعال مخالف در تونس همچنان روابط میان الغنوشی و حسین ابوعیاض ادامه دارد.
بر اساس اطلاعات دستگاه امنیتی الجزایر ابوعیاض با سلفی های منطقه کوهستانی شعانبی و در راس آنها گروهان عقبه بن نافع و برخی از گروه های تندروی فعال در شمال مالی در ارتباط است و همه این گروه ها از تسلیحاتی که از لیبی به آنان می رسد تجهیز می شوند.
علی العریض نخست وزیر تونس، انصار الشریعه را مسئول اصلی ترور محمد براهمی از فعالان مخالف تونسی دانست و نام این گروه را در فهرست گروه های تروریستی تونس جای داد اما گفته می شود روابط راشد الغنوشی با ابوعیاض قطع نشده است و برخی تداوم این ارتباط را نشان از نگرانی رهبر جنبش النهضه از امکان تکرار تجربه مصر در تونس می دانند.