خبرگزاري رويترز گزارش داد با تصميم دولت سودان براي افزايش حقوق و دستمزد شهروندان، از سطح اعتراضات مردمي به حذف يارانه سوخت در اين كشور به شدت كاسته شد.
به گزارش فارس خبرگزاري رويترز گزارش داد كه حدود هزار تن از شهروندان سوداني شب گذشته اعتراض ديگري را در خارطوم برپا كرده و خواستار استعفاي عمر البشير، رئيس جمهور سودان شدند و اين در حالي است كه دولت براي افزايش حقوق كاركنان خود به منظور كاهش فشار سياستهاي رياضت اقتصادي اقدام كرده است.
دولت خارطوم هفته گذشته يارانه سوخت را كاهش داد و اين امر با اعتراضات و بروز ناآرامي در سودان همراه شد.
مقامات سودان ميگويند كه در اين اعتراضات 33 تن كشته شدند اما فعالان حقوقي و سياسي ميگويند كه بيش از 100 نفر كشته شدند.
شمار شركت كنندگان در تظاهرات شب گذشته پايتخت به نسبت تظاهرات هفته گذشته با بازگشت مردم به كار و زندگي عادي خود كاهش يافته است.
يك شاهد گفت كه حدود سه هزار نفر ديشب براي گراميداشت ياد يكي از كشته شدگان در اعتراضات روز جمعه تجمع كردند.
حدود هزار تن ديگر با پيوستن به اين تجمع راه منطقه بري در خارطوم را بسته و شعار «ملت خواهان سرنگوني نظام» است و «آزادي آزادي» سر ميدادند.
اين در حالي است كه نيروهاي امنيتي سودان در محل تجمع حضور داشتند اما مداخله نكردند.
شهر پورت سودان بزرگترين بندر سودان در ساحل درياي سرخ نيز شاهد اعتراضاتي بوده است.
از سوي ديگر خبرگزاري رسمي سودان اعلام كرد كه دولت آمادگي خود را براي افزايش حقوق كاركنان دولت از اول اكتبر اعلام كرده است.
اعتراضات جاري در سودان بزرگترين اعتراضات در تاريخ حكومت عمر البشير است اما با اين وجود به مراتب از اعتراضات گسترده انبوه مردمي كه در مصر و تونس براي سرنگوني نظامهاي مبارك و بن علي به خيابانها آمده بودند كمتر است.
قيمت بنزين در سودان از دوشنبه گذشته از بشكهاي 2 دلار و 83 سنت به بشكهاي چهار دلار و 71 سنت افزايش يافت.
قيمت سوخت سال گذشته نيز پس از لغو بخشي از يارانهها، تقريبا دو برابر شد.
سودان پس از استقلال سودان جنوبي در سال 2011 به دليل اينكه عمده چاههاي نفت در خاك سودان جنوبي واقع است ميلياردها دلار از درآمد نفتي خود را از دست داد. از آن زمان تاكنون سودان با تورم، كاهش ارزش پول خود و كاهش ذخاير ارزي روبه رو بوده است.
دولت سودان همچنين متعهد شد كه بر تصميم خود در خصوص افزايش قيمت سوخت قاطعانه خواهد ايستاد.