دولت سودان روز دوشنبه اعلام کرد در یک هفته ناآرامی در مرکز سودان که هنوز هم ادامه دارد، هفتصد نفر بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از خرطوم، با گذشت یک هفته از زمان آغاز تظاهرات در اعتراض به کاهش یارانه ها، شاهدان گفتند نیروهای پلیس بار دیگر برای متفرق کردن معترضان که دانشجویان دختر دانشگاه الاحفاد در ام درمان بودند و خواستار کناره گیری البشیر شده بودند، از گاز اشک آور استفاده کردند.
ابراهیم محمد حامدان وزیر کشور سودان در کنفرانسی مطبوعاتی که به منظور تشریح دیدگاه دولت درباره ناآرامی های یک هفته اخیر در سودان برگزار شد گفت 34 نفر در این ناآرامی ها کشته شدند. اما فعالان سودانی مدافع حقوق بشر و برخی دیپلمات ها شمار کشته شدگان را حدود 150 نفر می دانند.
حامد افزود پلیس از گلوله جنگی علیه معترضان که به گفته وی به بیش از چهل پمپ بنزین و سیزده اتوبوس و چند ساختمان دولتی حمله کردند استفاده نکرد. وی افزود، این گونه اقدامات هیچ ارتباطی با هیچ اعتراضی ندارد و شواهدی در دست است که نشان می دهد شورشیان در مناطق دیگر سودان در خشونت ها دست دارند.
حامد تصاویر تیراندازی به سوی معترضان را که در اینترنت منتشر شده است ساختگی دانست و گفت بخش اعظم تصاویری که در شبکه های ارتباط اجتماعی پخش شده در واقع مربوط به حوادث مصر است.
سودان رسانه های خارجی را به دنبال کردن برنامه های ضدالبشیر متهم و دفاتر دو شبکه خبری خارجی شامل شبکه العربیه عربستان و اسکای نیوز عربی را که مقر آن در دبی و زیر نظر اسکای نیوز انگلیس است تعطیل کرد. احمد بلال عثمان شبکه العربیه را به تلاش برای ایجاد بهار عربی در سودان از طریق پخش گزارش های دروغ از اعتراضات متهم کرد. مقامات سودان همچنین چند روزنامه داخلی را به علت نحوه پوشش اخبار اعتراضات تعطیل کردند.
تاکنون دولت البشیر در برابر فشارها برای لغو کاهش یارانه ها که قیمت بنزین را دوبرابر کرد مقاومت کرده است.
اعتراضات کنونی در سودان بسیار گسترده تر از اعتراضات سال گذشته در اعتراض به فساد و تورم و کاهش یارانه سوخت است ولی نسبت به اعتراضاتی که به سرنگونی حاکمان مصر و تونس منجر شد، ضعیف محسوب می شود. البشیر به رغم شورش مسلحانه در چند منطقه سودان و تحریم های تجاری آمریکا و بحران اقتصادی و کودتای نافرجام در سال گذشته و صدور حکم بازداشت بین المللی او به جرم ارتکاب جنایت جنگی، همچنان توانسته است قدرت را حفظ کند.