كميته صليب سرخ اعلام كرد جنگ در جمهوري آفريقاي مركزي انسانها را وادار به فرار از خانه خود و دسترسي به مراقبتهاي بهداشتي را مشكل ساخته است.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از دفتر كميته بين المللي صليب سرخ، افرادي كه در داخل و حومه بوسانگوآ (با جمعيت 70000 نفر) و در بوكا (با جمعيت 20000نفر) و در حوزه فرمانداري اوحام در شمال غرب پايتخت، باگي، زندگي ميكنند، تحتتأثير شديد ادامه درگيريهاي مسلحانه قرار گرفتهاند. جمعيت صليب سرخ آفريقاي مركزي و كميته بينالمللي صليب سرخ براي امدادرساني به اين افراد با يكديگر همكاري ميكنند.
به گفته "كريستين مهل" يكي از نمايندگان كميته بينالمللي صليب سرخ: هزاران انسان شاهد به آتش كشيدن روستاهاي خود بوده و مجبور شدهاند به داخل جنگل يا مناطق امنتر مانند مدارس يا اماكن مقدس پناه ببرند. داوطلبان جمعيت صليب سرخ آفريقاي مركزي و كارمندان كميته بينالمللي صليب سرخ مصدومين را از صحنه درگيريها خارج كرده و به آنها خدمات امداد اوليه ارائه مي دهند.
در روز 12 سپتامبر 13 نفر از افرادي كه به شدت مجروح شده و امكان درمان آنها در مكان ميسر نبود توسط هواپيما به بيمارستاني در بانگي منتقل شده و خدمات درماني كميتهي بينالمللي صليب سرخ را دريافت نمودند. بيش از 50 جسد پس از تعيين هويت به خاك سپرده شده و اقداماتي نيز جهت تعيين هويت برخي از اجسادي كه قابل شناسايي نبودند، انجام شدهاست. تجهيزات پزشكي كافي نيز براي درمان 50 بيمار به بيمارستانِ بوسانگوآ، كه توسط يك سازمان بشردوستانهي ديگر مديريت ميشود، ارائه شد.
بوكا، منطقهاي ست كه صليب سرخ يكي از معدود سازمانهاي بشردوستانه است كه همچنان به فعاليت خود ادامه داده و به 40000 تن كه تمامي دارايي خود را در اثر تخريب خانههايشان در آتشسوزي يا غارت از دست دادهاند كمكهاي غذايي فوري و لوازم آشپزخانه، تشك، پشهبند، چادر، پتو و ديگر لوازم ارائه دادهاست.
به علاوه، از ماه ژوئن تا كنون:
• بيش از 9000 نفر كه به دليل خشونتها توسط مردان مسلح در نانا-گريبيزي و اوحام مجبور به فرار شده بودند، كمكهاي غذايي دريافت كردند؛
• به بيش از 1700 نفر كه تمام دارايي خود را پس از به آتشكشيدهشدنِ روستاهايشان در بوكا و باتانگافو و در دِكوئا از دست دادند براي برپايي پناهگاههاي موقتي كمك شد؛
• بين حدود 3000 نفر به دليل خشونتها در منطقهي اِندِله، در شمال كشور، مواد غذايي، دانههاي خوراكي و ابزار كشاورزي توزيع شد.
چالش روزانه براي دريافت مراقبتهاي درماني
در وضعيتهاي خشونتآميز، دسترسي به خدمات درماني بايستي جزو اولويت قرار گيرد، چرا كه اين امر به موضوع مرگ و زندگي براي انسانها تبديل ميشود.
در جمهوري آفريقاي مركزي، سيستم مراقبتهاي درماني حتي پيش از بروز درگيريها در اوايل سال جاري در وضعيت نامناسبي قرار داشته و وضعيت اكنون بسيار وخيم است. به گفتهي بوناوِنتور بازيروتوابو، هماهنگكننده امور بهداشتي در دفتر كميته بينالمللي صليب سرخ، لوازم پزشكي و آمبولانسها آسيب ديده يا دزديده شدهاند و جايگزين هم نشدهاند. كاركنان پزشكي آموزشديده بانگي را ترك نموده و تنها 7 جراح در كشوري با جمعيت بيش از 4 ميليون در حال حاضر حضور دارند كه همگي در بانگي هستند."
براي مقابله با اين وضعيت تأسفبار در منطقه نانا-گريبزي كه بيش از 130000 نفر را در خود جاي داده است و سازمان بشردوستانهاي نيز در آنجا فعاليت ندارد، كميته بينالمللي صليب سرخ گروههاي پزشكي سيار برپا كردهاست. هر گروه كه متشكل از يك پزشك، دو پرستار، دو قابله، و شش امدادرسان اوليه هستند هر هفته در سه جادهي اصلي رفتوآمد داشته تا به افرادي كه در دورافتادهترين مناطق زندگي ميكنند خدمات درماني ارائه كنند.
به گفته بازيروتوابو، طي حدود سه ماه، 24000 نفر مراقبتهاي درماني دريافت كردهاند، كه شامل بيش از 2700 زن باردار و تعداد زيادي از كودكان خردسال ميشود. در روستاهايي كه از آنها ديدار ميكنيم، كلينيك هاي سيار تنها شانس افراد براي دريافت مراقبهاي بهداشتي هستند.