پارلمان سودان فاش کرد که گلولههای خارج شده ازبدن قربانیان ناآرامیهای این کشور متعلق به شورشیان است و در همین حال مخالفان موریتانی که تاکنون خواستار سرنگونی دولت بودند وارد گفتوگو شدند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، اخبار برخی تحولات آفریقا در زیر آمده است:
پارلمان سودان: گلولههای شلیک شده به قربانیان اعتراضات متعلق به شورشیان است
محمد حسن الامین، رئیس کمیسیون امنیت و دفاع ملی در پارلمان سودان تاکید کرد: پارلمان اقدامات اقتصادی اخیر دولت را بررسی خواهد کرد.
الامین به روزنامه الرای العام چاپ امروز در خارطوم گفت: این سیاستهای اقتصادی در حال اجرا است تا وقتی که وزیر دارایی آن را به پارلمان ارائه بدهد تا آن را مورد بررسی قرار بدهند و یا تصمیمی را درباره آن اتخاذ کنند و پارلمان ارزیابی میکند که اجرای این برنامهها بر اساس میزان تحمل فشار از سوی شهروندان ادامه یابد و یا کم یا متوقف شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی در پارلمان سودان از رفتار دستگاه امنیتی در جریان اعتراضات اخیر ابراز رضایت کرد و گفت پارلمان خواستار محاکمه کیفری در مقابله با محکومین شده است.
وی تاکید کرد: جبهه انقلابی و برخی گروههای شورشی از فرصت اعتراضات شهروندان به حذف یارانه سوخت برای اقدامات خرابکارانه خود سوء استفاده کردند و در این قضیه با پشتیبانی طرف هایی خارجی به دنبال براندازی نظام هستند.
الامین گفت: پس از خارج کردن گلولههای شلیک شده به برخی قربانیان در جریان ناآرامیهای سودان معلوم شده که این گلولهها متعلق به دستگاه امنیتی سودان نیست و تسلیحات بکار گرفته شده در خشونتها از سوی مناطق حضور شورشیان آمده است.
از سوی دیگر «عبدالرحمن الصادق المهدی»، معاون رئیس جمهور سودان بکارگیری خشونت از سوی نیروهای امنیتی برای مقابله با تظاهرات را محکوم کرد.
المهدی دوشنبه شب با صدور بیانیهای گفت که وظیفه دولت حمایت از تظاهرات مسالمت آمیز مردمی است و با هر کسی که محکومیتش در سرکوب تظاهرات ثابت شود برخورد خواهد شد.
وی تاکید کرد: مخالفت با تصمیمهای اقتصادی دولت مسالهای قانونی است اما تخریب، اغتشاش و به آتش کشیدن اموال عمومی و خصوصی قابل قبول نیست.
عمر البشیر، رئیس جمهور سودان نیز دیروز دوشنبه لایحه جدید افزایش حقوق کارکنان دولت را تصویب کرد.
ابراهیم غندور، رئیس اتحاد کل مشاغل در سودان گفت: این قانون شامل افزایش حقوق همه کارکنان دولت است و از اکتبر آینده اجرا میشود.
سازمان ملل: بی عدالتی و ضعف دولتها چالش عمده پیش روی آفریقا است
آن-بریژیت آلبرکتسن، معاون صندوق سازمان ملل برای فعالیتهای مردمی دیروز دوشنبه تصریح کرد: قاره آفریقا در 20 سال گذشته شاهد پیشرفتهای قابل توجهی بوده است، اما مشکلاتی مانند بی عدالتی همچنان بر این قاره سایه افکنده است.
وی در مراسم افتتاح نشست کارشناسان کنفرانس منطقهای آفریقا در مورد مردم و توسعه در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی گفت: کشورهای آفریقایی اراده قوی سیاسی خود را در ریشه کن کردن فقر، اشتغال زایی برای جوانان، بهبود بهداشت و از جمله مبارزه با ایدز نشان دادهاند.
آلبرکتسن افزایش حضور زنان در جامعه بخصوص بخشهای دولتی و پارلمانی از دیگر نشانههای پیشرفت چشمگیر آفریقا در دو دهه اخیر خواند.
این مقام سازمان ملل در عین حال تاکید کرد: چالشهای اجتماعی بسیاری پیش روی آفریقاست که از آن جمله میتوان به وجود بی عدالتی، مدیریت ضعیف دولتها و فساد اداری اشاره کرد.
بان کی مون کشتار دانشجویان در شمال نیجریه را به شدت محکوم کرد
«بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل کشتار دانشجویان را در دانشگاهی در شمال شرقی نیجریه به شدت محکوم کرد و گفت: برای این گونه خشونتها هیچ توجیهی نمیتوان یافت.
افراد مسلح مظنون به عضویت در گروه بوکوحرام سحرگاه یکشنبه گذشته با حمله به خوابگاه دانشجویی دانشکده کشاورزی هوجبا در ایالت یوب در شمال شرقی نیجریه دستکم 47 دانشجو را در حالی که در خواب بودند قتل عام کردند.
مخالفان موریتانی با دولت وارد گفت وگو شدند
هیئت هماهنگی مخالفان دولت موریتانی دوشنبه شب با نمایندگان دولت موریتانی در نواکشوت گفتوگو کردند.
در این گفتوگوها مسائلی همچون روند برگزاری انتخابات و مشارکت در انتخابات پارلمانی و شهرداریها که قرار است بیست و سوم نوامبر آینده برگزار شود بررسی شد.
محمد یحیی ولد حرمه وزیر ارتباطات موریتانی که ریاست نمایندگان دولت را در این گفتوگوها بر عهده داشت گفت، این گفتوگو سازنده و مثبت بود و پیش بینی میشود اوضاع به سوی بهتر شدن پیش رود.
وی گفتوگوها را جدی و صریح خواند و افزود: دو طرف درباره دستور کار به توافق رسیدند.
محمد ولد مولود رئیس هیئت مخالفان موریتانی نیز گفت: همه مسائلی که برای اصلاح روند انتخابات و بهبود آن ضروری بود مطرح شد.
وی فضای حاکم بر نشست گفتوگو را مثبت توصیف کرد و گفت در دومین جلسه، گفتوگوهای عمیق تری انجام خواهد شد.
در این گفتوگوها که موعد نهایی برای آن مشخص نیت دو طرف تاسیس نهادی مستقل را برای نظارت بر انتخابات و افزایش اعضای کمیسیون مستقل انتخابات و تحقیق درباره فهرست رای دهندگان را بررسی خواهند کرد.
هیئت هماهنگی مخالفان تا قبل از موافقت با مذاکره با دولت، خواستار کناره گیری محمد ولد عبدالعزیز رئیس جمهور موریتانی شده بود و شرکت در انتخابات را قبل از کناره گیری وی رد میکرد.
سیرالئون به رغم تهدید الشباب نیروهایش را از سومالی خارج نمیکند
وزیر دفاع سیرالئون اعلام کرد کشورش به رغم تهدیدهای گروه تروریستی الشباب نیروهایی را که در سومالی مستقر کرده است از این کشور خارج نخواهد کرد.
آلفرد پائولو کونته وزیر دفاع سیرالئون گفت: سیرالئون جزو کشورهایی است که به سومالی نیرو اعزام کردهاند زیرا ما طبق وظیفه، بر اساس قطعنامه اتحادیه آفریقا عمل کردیم.
آلفرد پائولو کونته گفت: تحولات یک کشور آفریقای بر دیگر کشورهای آفریقا نیز تاثیر گذار است، چنانچه ما دست روی دست بگذاریم و شاهد سقوط سومالی باشیم پیامدهای این موضوع ما را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
سیرالئون هم اکنون بیش از 800 سرباز و 55 نیروی پلیس در سومالی مستقر کرده و قرار است 150 نیروی پلیس دیگر نیز به زودی از سیرالئون وارد سومالی بشوند.