انگلیس روز چهارشنبه اعلام کرد اعتراض های مرگبار در سودان برسر افزایش بهای سوخت باید یک زنگ بیداری برای گفتگوی سیاسی باشد.
انگلیس این مسئله را درحالی مطرح کرد که نگرانی ها درمورد بازداشت افراد در روند سرکوب معترضان رو به افزایش است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از خرطوم ، سیمون فریزر از مقامات وزارت امور خارجه انگلیس که به سودان سفر کرده است ابراز امیدواری کرد این اعتراض ها هشداری برای همه ازجمله دولت سودان باشد و اینکه اوضاع در این کشور نیازمند رسیدگی است.
مقامات سودان می گویند در اعتراض ها به افزایش قیمت سوخت در این کشور که از 23 سپتامبر آغاز شده است تاکنون 34 نفر کشته وهزاران نفر نیز بازداشت شده اند.
این اعتراض ها بدترین ناآرامی ها طی 24 سال حاکمیت عمر البشیر رئیس جمهور سودان به شمار می رود.
سازمان عفو بین الملل روز چهارشنبه اعلام کرد گمان می رود نیروهای امنیتی سودان در سرکوب معترضان بیش از 200 نفر را کشته باشند که علت مرگ اکثر آنها اصابت گلوله به سر یا سینه است.
فریزر در پایان سفر خود به سودان یک روند واقعی به منظور آغاز گفتگوی ملی فراگیر در این کشور را خواستار شد.
البشیر ماه آوریل گفتگو با همه قدرت های سیاسی در سودان ازجمله شورشیان مسلح را خواستار شد.
فریزر در این سفر با مقامات دولتی سودان ازجمله علی کرتی وزیر امور خارجه این کشور دیدار کرد.
وی در این دیدارها درمورد تعداد بالای بازداشت شدگان در روند سرکوب معترضان در سودان ازجمله بازداشت روزنامه نگاران و فعالان سیاسی ابراز نگرانی کرد.
سودان روز یکشنبه متعهد شد برغم چند روز اعتراض های مرگبار و انتقادها در داخل حزب حاکم و همچنین انتقاد رهبران اسلامگرای تندرو ، بر تصمیم خود درخصوص افزایش قیمت سوخت قاطعانه خواهد ایستاد.
درخواست ها از نوع بهار عربی برای سرنگونی رژیم سودان دوشنبه گذشته پس از آن آغاز شد که قیمت بنزین تقریبا دو برابر شد.
قیمت سوخت سال گذشته نیز پس از لغو بخشی از یارانه ها ، تقریبا دو برابر شده بود.
سودان پس از استقلال سودان جنوبی در سال 2011 میلیاردها دلار از درآمد نفتی خود را از دست داد. از آن زمان تاکنون سودان با تورم ، کاهش ارزش پول خود و کاهش ذخایر ارزی روبرو بوده است.