یک نویسنده مصری در مطلبی نوشت: رئیسجمهور ایران هفته گذشته در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، همه نگاهها را به خود جلب کرد و گوی سبقت را از سران آمریکایی ربود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از قاهره، «احمد عبده طرابیک» نویسنده عرب در مطلبی تحت عنوان «توافق ملی، اصل اعتماد و احترام در جهان است»، نوشت: ایران کشوری قدرتمند است که سلطه جویی و استکبار آمریکا را به چالش کشید و ابرقدرتهای جهان را در برابر سیاست خود به زانو در آورد بدون اینکه سرسوزنی از اصول و حقوق خود کوتاه بیاید.
به نوشته وی، حسن روحانی ستاره این دوره از نشست مجمع عمومی سازمان ملل بود که دوربینها و خبرنگاران همواره در پی او بودند و تعداد چشمگیری از سران و مسئولان کشورهای مختلف از دیدار با او استقبال کردند و همه از جمله اوباما و حتی هیئت اسرائیلی، از ابتدای این نشست در انتظار سخنرانی او بودند، هر چند اسرائیلیها مثل همیشه به نشانه اعتراض، هنگام سخنرانی روحانی، سالن را ترک کردند.
طرابیک در مقاله خود میافزاید: کارشناسان و تحلیلگران غربی و اسرائیلی به تحلیل سخنان روحانی پرداختند تا بتوانند با تفسیر دقیق آن، رویکرد سیاسی و دیپلماتیک مناسب را در قبال آن در پیش بگیرند و از ماهیت سیاستهای روحانی نیز مطلع شوند.
به نوشته وی، روحانی در جریان سفر به نیویورک با سران بسیاری از کشورها از جمله فرانسه، اتریش، اسپانیا، پاکستان، تونس، ترکیه، لبنان و بسیاری از کشورهای دیگر و نیز بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و فرستاده ویژه سازمان ملل در سوریه دیدار کرد، اما با عذرخواهی از عدم ملاقات با همتای آمریکایی خود، اظهار داشت: «دو طرف مایل بودند دیداری کاملا موفق و تاثیرگذار داشته باشند و فضای امروز با گذشته کاملا متفاوت است».
به عقیده این نویسنده عرب، رئیس جمهور ایران از نگرانی ها و دغدغه های آمریکا با خبر است و میداند که چگونه نظر دیگران را جلب کرده و چطور از اصول دیپلماتیک بهره ببرد به اضافه اینکه نگرانیهای غربی ها و رسانه ها را نیز درک می کند.
طرابیک با اشاره به متفاوت بودن منافع ایران و آمریکا مینویسد: یک هفته سفر روحانی به نیویورک موجب شد، اقدامات دیپلماتیک قابل ملاحظهای انجام داده و موفقیت چشمگیری را از آن خود کند که برخاسته از هوش و اعتماد به نفس است نه ضعف و ترس از نگرانی و چرا اینطور نباشد زیرا ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همواره سلطه جویی آمریکا و کشورهای غربی را به چالش کشیده است.
وی می افزاید: پیشبینی میشود پیامهای مثبت و دوستانه بین آمریکا و ایران در هفته گذشته، به زودی نمود عملی پیدا کرده و به گفت وگو بین این دو کشور بزرگ منتهی شود و چه بسا این گفت وگو ها به عقد قرارداد راهبردی بیبن آنان بیانجامد که بر اساس آن، آمریکا ایران را به عنوان قدرت بزرگ سیاسی و نظامی در منطقه که نمی توان آن را نادیده گرفت، به رسمیت بشناسد.
نگرانی اسرائیل از اعتماد به نفس ایرانیها
در این مقاله آمده است: اعتماد به نفس ایران، اسرائیلیها را سردرگم و نگران کرد به ویژه اینکه آنان از موفقیت دیپلماسی تهران در نیویورک بسیار زیان دیده و سخت خشمگین هستند زیرا موفقیت ایران به معنی عقب گرد آمریکا از توسل به زور علیه تاسیسات اتمی ایران و برخلاف خواست اسرائیل است به ویژه اینکه روحانی با زیرکی و رفتاری دیپلماتیک توانست، موضوع هولوکاست که اسرائیل از آن به عنوان برگ برنده بهرهبرداری میکرد، کمرنگ کرده و این بهانه را که اسرائیل از آن برای صف بندی علیه ایران و فراهم کردن مقدمات حمله نظامی به آن استفاده میکرد، سلب کند.
طرابیک در توضیح این مطلب تاکید کرد: روحانی در سخنان خود اظهار داشت که هرگونه جنایت ضد بشری،باید محکوم شود و جنایت نازی ها علیه گروه مشخصی از یهودیها نمیتواند توجیهی برای اشغال سرزمین دیگران باشد از همین رو اشغال سرزمینی عربی از سوی اسرائیل، آپارتاید و یا تبعیض نژادی و نقض حقوق بشر و نیز منشورهای بین المللی است.
وی افزود: اما تدبیر اوباما هنگامی نمود یافت که در برخورد با رئیس جمهور ایران، انعطاف نشان داده و فرصتی برای برخورد دیپلماتیک با پرونده اتمی تهران فراهم کرد زیرا اوباما پیش از آن دریافته بود که آمریکا، دیگر تنها ابرقدرت جهان نیست و اقدام نظامی علیه ایران، هزینه های بسیار سنگینی را بر کشورش تحمیل خواهد کرد و در واقع دلیل انتخاب او به ریاست جمهوری نیز خاموش کردن زبانههای جنگی بود که «جرج بوش» رئیس جمهور سابق آمریکا، آن را شعلهور کرده و کشورش را در مهلکهای گرفتار کرد که راهی برای نجات از آن دیده نمی شود، بنابراین شعلهور کردن آتش جنگی جدید به این معنی است که آمریکا به سمت باتلاق مرگ پیش رفته و نفوذ و قدرت خود را بر باد خواهد داد.
روحانی عزت نفس ایران را به نمایش گذاشت
در مقابل، روحانی نیز با مخالفت خود با دیدار با اوباما و یا دست دادن با او در اعتراض به سیاست های آمریکا و جنگ های خونین آن و نیز حمایت بی مرز از صهیونیست های غاصب، تدبیر و عزت نفس خود و کشورش را به خوبی به نمایش گذاشته و نشان داد که تحریم ظالمانه آمریکا و کشورهای غربی علیه تهران، عزت و شرافت ایرانیها را دو چندان کرده است و ایران قادر است حتی در سایه تحریمها، به قدرتی بزرگ تبدیل شود.
این نویسنده عرب تاکید کرد: ایران با اعتماد به نفس و قدرت و به پشتوانه توان بالای اقتصادی و نظامی، غرب را به چالش کشید و توانست با کشورهایی که سیاست آنان در راستای سیاستهای آمریکا نیست، ارتباط برقرار کند.
طرابیک با اشاره به ساده زیستی سران و مسئولان ایران، افزود: رهبران ایران در صف ملت قرار گرفته و توانستند دوستی و حمایت آنان را جلب کنند تا جایی که ایرانیها در راه پیشرفت و سازندگی کشورشان از هیچ جانفشانیای دریغ نکردند.