رئیس جمهور تونس گفت: لیبرال های مصر به دمکراسی خیانت کردند.
به گزارش شبکه ی تلویزیونی سی ان ان؛
شاید آمریکا قدرتمندترین دمکراسی باشد اما تعطیلی فعالیت های دولت ،نشان می دهد که کنگره تا چه حد از مسیر مصالحه ی سیاسی فاصله گرفته است. باور نکردنی است که اجرای ایده دمکراسی در تونس بسیار آسانتر بوده است. در این کشور یک فروشنده ی دوره گرد با به آتش کشیدن خود باعث شروع تلاش برای رسیدن به دمکراسی در کل منطقه شد. تونس پس از ترور« شکری بلعید» از سران سکولار و نیز به علت مشکلات مزمن اقتصادی با یک بحران قانون اساسی روبرو شد. اواخر هفته ی گذشته درحالیکه
مشکل سازانی در دولت آمریکا و دولت ایتالیا مشغول هدایت دولت به سمت لبه پرتگاه بودند دولت تحت امر اسلامگراها در تونس استعفا کرد و در ازای آن هم مخالفان ، قانون اساسی جدید تونس را تصویب کردند. این نوع از مصالحه و بلوغ سیاسی که در تونس شاهدش بودیم مورد تمجید و تحسین مصر و لیبی خواهد بود. فردی که ناظر بر این حرکت مسالمت آمیز بود منصف مرزوقی رئیس جمهو تونس است. منصف مرزوقی پزشک و یک فعال حقوق بشری است.
من از منصف مرزوقی پرسیدم که تونس چگونه توانست به اجماع برسد.
در ادامه مصاحبه ی منصف مرزوقی با سی ان ان پخش شد.
کریستین امانپور گفت: به نظر می رسد تونس از بدترین مشکلی که کشورهای عرب همسایه از جمله لیبی ،سوریه و مصر را گرفتار خود کرده است ، فرار کرد!
منصف مرزوقی گفت: اوضاع در تونس آسانتر است چون ما یک جامعه ی یکدست داریم که این مسئله بسیار اهمیت دارد. ما جامعه ی مدنی قوی در تونس داریم. حتی در زمان دیکاتوری، ما جامعه ی مدنی بسیار قوی داشتیم. من اطمینان دارم چون تونس انعطاف پذیری زیادی دارد.چه در داخل تونس و چه در خارج تونس نیروهایی هستند که نمی خواهند شاهد موفقیت بهار عربی در تونس باشند.
رئیس جمهور تونس درباره ی لیبی گفت:
معمر قذافی فقط یک دیکتاتور نبود بلکه دیوانه هم بود.تروریست ها و قاچاق سلاح هم از لیبی سرچشمه می گیرد. ما همکاری نزدیکی با برادران خود در لیبی داریم . ما نخستین بار است که حس می کنیم در تونس از طرف تروریست ها تهدید می شویم.
منصف مرزوقی درباره ی مصر گفت:
ارتش تونس از زمان استقلال این کشور هرگز وارد سیاست نشده است. اما من به عنوان یک فرد دمکرات بسیار درباره ی آینده ی مصر نگرانم. چیزی که درمصر در حال رخ دادن است بسیار خطرناک است.برای من بسیار شوکه کننده است که افراد به اصطلاح لیبرال و فعالان حقوق بشری از برکناری یک رئیس جمهور جدید و سرکوب احزاب سیاسی و این سطح از خشونت علیه مردم حمایت کردند. لیبرال های مصر به دمکراسی خیانت کردند.اخوان المسلمین بخشی مرکزی از یک طیف گسترده از اسلامگراها است. از سوی دیگر اسلامگراهای جدیدی هستند که احساس خلا می کنند. در مصر شاهد تقابل بین سکولارهای تندرو و اسلامگراهای تندرو خواهیم بود که بسیار خطرناک است، این امر نه تنها برای مصر بلکه برای کل منطقه خطرناک است.