تحلیلگران امور سیاسی سومالی بر این باورند اگرچه دولت سومالی در بعد خارجی توانسته موفق عمل کند، اما در بعد داخلی همچنان ناکام و شکستخورده نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از موگادیشو، به اعتقاد شماری از کارشناسان امور سیاسی سومالی، کمکهای مالی صورت گرفته به دولت سومالی بیفایده بوده و با وجود فساد اداری غیر ممکن است، تغییری در زندگی ملت سومالی ایجاد شود.
آنها میگویند، حکومت سومالی در چند ماهه اخیر، با شرکت در کنفرانسهایی بین المللی و منطقهای تلاش دارد، روابط خود با جامعه بینالملل و سازمانهای منطقهای را تقویت و نظام حکومتی مرکز محور را با الگوبرداری از سالهای پیش از فروپاشی این نظام حکومتی در اوایل دهه 90 میلادی، احیا کند.
این تحلیلگران در اینباره به امید بالای مردم سومالی به این کنفرانسها از جمله کنفرانس بروکسل اشاره میکنند. در این کنفرانس که توسط اتحادیه اروپا برگزار شد، مقاماتی بلند پایهای از کشورهای اروپایی و سازمانهای مرتبط با مسائل سومالی حضور داشتند.
در این خصوص «صادق احمد»، تحلیلگر سیاسی در گفتوگویی ویژه با خبرنگار خبرگزاری فارس در موگادیشو، تاکید کرد: کشورهای یاریرسان، وعدههایی مالی در کنفرانس بروکسل دادهاند که این کمکها، فرصتی طلایی برای ملت سومالی به شمار میآیند.
وی افزود: دولتهای پیشین از چنین فرصتی محروم بودهاند که این مسأله بر بهبودی جایگاه کنونی سومالی در جامعه بینالملل دلالت دارد.
احمد گفت: دولت سومالی باید از این کمکهای مالی برای آبادانی دوباره کشور و بازسازی قوای نظامی استفاده کند تا بدین وسیله بتواند که به صورت کامل امنیت ملی را تامین کند.
همچنین «شافعی معلم»، استاد دانشکده علوم سیاسی و رسانهای دانشگاه موگادیشو، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس تاکید کرد: سومالی با شرکت در این کنفرانسها نشان داد که دولت این کشور در جلب اعتماد کشورهای جهان و تقویت روابط خارجی با جامعه بینالملل موفق بوده است.
الشافعی در ادامه خاطرنشان کرد: دولت سومالی باید با تمام قوا در برابر فساد اداری بایستد؛ زیرا این پدیده، اعتماد مورد نیاز برای دریافت کمکهای مالی از جامعه بینالملل را زیر سؤال خواهد بود.
وی افزود: بعضیها معتقدند که این کمکهای مالی بیفایدهاند و با وجود فساد اداری در کشور غیر ممکن است، قراردادها با کشورهای یاریدهنده، تغییری در زندگی ملت سومالی ایجاد کند.
از سوی دیگر «محمد عبده»، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در موگادیشو نیز گفت: نتایج این کنفرانس ناچیز است و نمیتوان با این کارها، کشور را از این وضعیت بحرانی اقتصاد و امنیت، نجات داد.
وی افزود: تصمیماتی که در کنفرانس بروکسل گرفته شد، چیزی از وضعیت دردناک دو دهه گذشته سومالی را تغییر نخواهد داد.
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به تاثیرات سو فساد اداری، تاکید کرد که این پدیده تمامی برنامههای دولت در رابطه با تامین امنیت پایتخت و حل بحران اقتصادی و انسانی کشور را با شکست مواجه کرده است.