يك مجله آمريكايي در گزارشي با اشاره به اوضاع اسفناك انساني در سومالي نوشت كه سياست جديد آمريكا در سومالي براي محدود كردن كمكهاي بشردوستانه به فاجعه انساني در اين كشور منتهي خواهد شد.
به گزارش فارس، مجله آمريكايي "فارين پالسي " طي گزارشي درباره بحران انساني در سومالي نوشت: فاجعه انساني جديدي در سومالي در حال ظهور است و ميتوان در اين بحران آمريكا را مقصر دانست.
با وجود آنكه آمريكا 2 ميليون دلار و 40 تن تسليحات و مهمات نظامي به دولت انتقالي سومالي داده اما هم اكنون در حال متوقف كردن كمكهاي بشردوستانه به سومالي است.
تصميم ناگهاني توقف كمكهاي بشردوستانه به سومالي پس از آن اعلام شد كه آمريكا اظهار داشت كه كمكهاي بشردوستانه به دست جنبش الشباب سومالي ميرسد.
جنبش الشباب سومالي بخش عمدهاي از جنوب و مركز اين كشور را در اختيار دارد و دولت انتقالي اين كشور تنها كنترل برخي از مناطق محدود و "مگاديشو " پايتخت اين كشور را در اختيار دارد.
در مناطقي كه تحت كنترل جنبش الشباب است حدود 7/2 تا 3/3 ميليون نفر زندگي ميكنند و اين تعداد در حال حاضر در وضعيت بحراني به سر ميبرند و به كمكهاي فوري نيازمند هستند.
اين مجله آمريكايي در ادامه گزارش خود نوشت: وزارت خزانهداري آمريكا تحريمهاي سختي را به كار بسته تا هرگونه تراكنش مالي يا معامله با الشباب و ديگر گروههاي سوماليايي كه از آنها به عنوان تروريست ياد ميكند اجتناب شود، اما گويا دولت آمريكا درباره اين موضوع هيچگونه نگراني ندارد كه تسليحات و مهماتي را كه براي دولت ضعيف انتقالي سومالي ارسال ميكند در خيابانهاي موگاديشو فروخته ميشوند.
بر اساس گزارش فارين پالسي، قطع كمكهاي بشردوستانه، فعاليتهاي سازمانهاي امدادي را فلج خواهد كرد و نتيجه آن باعث بروز بحران در ميان نيازمندان سوماليايي خواهد شد.
مقامات آمريكايي در توجيه اين اقدام خود اعلام كردهاند كه كمكهاي اين كشور به دست جنبش الشباب ميرسد و اين كشور خود را بابت اين كمكها مسئول ميداند و دولت آمريكا با بازبيني اوضاع با متوقف كردن كمكها موافقت كرده است. در نتيجه واشنگتن با وضع شرايطي براي سازمانهاي كمك رسان آنها را مجبور كرده تا تحت شرايط محدود كنندهاي به فعاليت خود در سومالي ادامه دهند.
فارين پاليسي در انتقاد از اين سياست آمريكا در سومالي نوشت: اما شرايطي كه آمريكا براي سازمانهاي بشردوستانه مطرح كرده بسيار محدود كننده بوده و در واقع اين شرايط فعاليت براي نهادهاي بشردوستانه را غير ممكن ساخته است و نتايج مخرب اين سياست نه تنها موقتي نبوده بلكه باعث نابودي سازمانهاي بشردوستانه در سومالي ميشود.
فارين پالسي در ادامه گزارش خود نوشت: در اصل كمكهاي بشردوستانه مشروعيت خود را با بيطرف بودن بدست ميآورد و با اين ايده فعاليت ميكند كه اين كمكها صرف نظر از تعلقهاي سياسي براي كساني است كه به آن نياز دارند. شرايط جديد دولت آمريكا براي فعاليت سازمانهاي بشردوستانه تقريبا فعاليت آنها در مناطقي كه تحت كنترل جنبش الشباب سومالي است را غير ممكن ميسازد و اين بدان معناست كه بخش عمدهاي از سومالي از كمكهاي بشردوستانه محروم خواهند ماند.
از سوي ديگر سومالي يكي از خطرناكترين كشورها براي امدادرسانان كمكهاي انساني است و شرايط جديد آمريكا براي تحت كنترل قرار دادن اين امدادسانان باعث افزايش بدگماني سومالياييها به آنها شده و اوضاع را براي اين امدادرسانان پر مخاطرهتر ميكند.
فارين پالسي در ادامه گزارش خود با اشاره به فاجعه انساني كه در حال وقوع در سومالي است تاكيد كرد: در راس اين فاجعه، بودجه مورد نياز براي كمك به سومالياييها در حال اتمام است. برنامه غذاي جهاني سازمان ملل برآورد كرده كه بودجه اختصاص يافته براي سومالي طي چند هفته ديگر به اتمام خواهد رسيد. همچنين بحران فاجعه انساني در سومالي با خشكسالي در سومالي و شرق اروپا همزمان شده است. تقريبا نيمي از جمعيت اين مناطق كه بالغ بر 63/3 ميليون نفر هستند به كمكهاي فوري نيازمند هستند. اما دولت آمريكا كمكهاي بشردوستانه به سومالي را با هدف مقابله با تروريست متوقف كرده است.