روزنامه یو اس ای تو دی نوشت عملیات آمریکا در لیبی و سومالی مزایای استفاده از کماندوها را نسبت به هواپیماهای بدون سرنشین نشان می دهد.
این روزنامه آمریکایی امروز در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم جیم مایکلز نوشت تحلیلگران امنیتی می گویند حمله آمریکا و دستگیری رهبر القاعده در لیبی و اجرای عملیات مشابه در سومالی در مقایسه با عملیات آمریکا با استفاده از پهپادها بر ضد تروریست ها مخاطره آمیز تر بود اما مقامات آمریکایی در این عملیات توانستند اطلاعات ارزشمندی جمع آوری کنند.
کیتلین هیدن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: «رئیس جمهور به طور وضوح گفته است ترجیح ما تا حد امکان دستگیری تروریست ها برای به دست آوردن اطلاعات ارزشمند و محاکمه کردن آنهاست.»
کماندوهای آمریکایی روز شنبه در حمله ای در لیبی فردی به نام ابو عناس اللیبی را که در حملات سال 1998 به سفارت خانه های آمریکا در کنیا و تانزانیا دست داشته است دستگری کردند.
در فاصله کوتاهی پس از این حمله، در حمله ای غیرمرتبط با حمله لیبی، نیروهای یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا موسوم به سیل ها به یک گروه شبه نظامی وابسته به القاعده در سومالی در ارتباط با حمله مرگبار به یک مرکز خرید در نایروبی حمله کردند. در عملیات سومالی مشخص نشد که فرد مورد نظر کشته شده است یا خیر.
کاخ سفید معمولا از پهپادها که خطر کمتری برای نیروهای آمریکایی دارند برای حمله به مظنونین تروریستی استفاده می کند.
تحلیلگران امنیتی می گویند بعید است این دو حمله نشان دهنده تغییر چشمگیری در سیاست آمریکا باشد.
ست جونز، تحلیلگر موسسه تحقیقاتی رند گفت: «این نوع عملیات فرصت جمع آوری اطلاعات از طریق بازجویی دستگیر شدگان و وسایلی به دست آمده از محل حمله مانند رایانه، یادداشت ها و تلفن همراه را افزایش می دهد.»
بروس رایدل، یکی از مقامات سابق سیا گفت: «هر دو عملیات ظاهرا برای دستگیری تروریست ها و به دست آوردن اطلاعات از این گروه خطرناک در حال گسترش طراحی شده بود.»
وی افزود آمریکا نگران گسترش القاعده و گروه های وابسته به آن در آفریقا است.
میشل اوهانلون، کارشناس امنیتی در موسسه بروکینگز گفت: «در حمله به لیبی آمریکا همچنین توانست مانع کشته شدن غیرنظامیان شود اتفاقی که اغلب در حملات پهپادها روی می دهد.»