رئیس جمهور موقت مصر درباره احتمال تغییر رویکرد قاهره نسبت به مصر بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور ایران تأکید کرد که مصر از گفتوگو با ایران برپایه احترام به خواست و اراده مردم این کشور استقبال میکند.
«عدلی منصور» رئیس جمهور موقت مصر در آستانه سفرش به ریاض در گفتوگو با روزنامه عربستانی «الشرق الاوسط»، در کاخ ریاست جمهوری «اتحادیه» که بخش اول آن در شماره دیروز این روزنامه به چاپ رسید به سوالات مختلف این روزنامه سعودی پاسخ گفت.
وی در بخش دوم این مصاحبه که در شماره امروز آن به چاپ رسید در ارتباط با سوالی درباره احتمال تغییر دیدگاه مصر نسبت به ایران بعد از انتخابات ریاست جمهوری این کشور و انتخاب «حسن روحانی» به عنوان رئیس جمهور گفت:مواضع سیاست خارجه هر کشوری ربطی به افراد ندارد بلکه به منافع و رویکردهای کشورهای مختلف مربوط است.
منصور تأکید کرد که با توجه به انتخاب رئیس جمهور جدید در ایران و با توجه به اینکه وی قدرت مطلقه در کشور نیست و تمامی اختیارات را در دست ندارد بنابراین اظهار نظر درباره بهبود روابط ایران و مصر زود است.
رئیس جمهور موقت مصر گفت: ما بر اساس اظهارات مثبت کشورها قضاوت نمیکنیم، بیانیهها و اظهار نظرها در سیاست خارجی مسئله مهمی است اما مهم تر این است که این مسائل با سیاستهای فعلی آن کشور منطبق شود و به صورت عملی اجرا شود؛ موضوعات متعددی وجود دارد که لازم است ایران مواضع مشخصی درباره آنها اتخاذ کند، موضوعاتی که به امنیت ملی مصر و امنیت ملی کشورهای عربی را مورد توجه قرار میدهد بنابراین اگر سخنان آنها مثبت است ما در انتظار اجرای عملی آن نیز هستیم.
منصور افزود: ما مواضع ایران را در ارتباط با مصر بررسی میکنیم و مواضع طرفهای بین المللی و منطقهای درباره ایران را نیز بررسی میکنیم، نشانههای مثبتی از مقامات جدید ایرانی در ارتباط با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دیده شده است و ما در مصر نیز با روی گشاده از کسانی که به خواست و اراده ملت مصر احترام بگذارند استقبال می کنیم.
وی گفت: مصر آماده گفتوگو با ایرانیها و غیر ایرانیهاست به شرط اینکه خواست و اراده ملت مصر را بپذیرند و عزم خود را برای حل و فصل اختلافاتی که بر رابطه تاریخی دو ملت ایران و مصر سایه افکنده جزم کنند. بر این اساس اگر گفتوگویی صورت بگیرد روشن و منطقی و به دور از تنش و احساساتی خواهد بود که نظام پیشین در مصر در پیش گرفته بود و منافع ملی مصر و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای قاهره در رأس امور قرار خواهد گرفت و همکاری آینده تهران و قاهره باید بر اساس پشتیبانی از منافع کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس باشد.