خبرنگارشبکه فرانس بیست و چهار در طرابلس که به تازگی از لیبی بازگشته است می گوید بسیاری عقیده دارند ربوده شدن علی زیدان نخست وزیر لیبی ، با ربودن ابو انس اللیبی توسط نیروهای آمریکایی ارتباط مستقیم دارد.
مارین کازالیس خبرنگار این شبکه افزود هتلی که علی زیدان در آن اقامت داشت در مرکز شهر طرابلس واقع است و ربوده شدن وی علنا نشان می دهد، دولت مرکزی قادر به تضمین امنیت حتی نخست وزیر خود نیست.
این خبرنگار ادامه داد ، لیبی گفته بود ربوده شدن اللیبی باعث تیره و تار شدن روابط طرابلس و واشنگتن نخواهد شد. بسیاری عقیده دارند همین اظهارات زیدان باعث انتقام گیری شده است.
در شبکه های اجتماعی، افراد زیادی گروههای شورشی سابق را مسئول ربودن نخست وزیر معرفی کرده اند. مهمترین مسئله در لیبی وجود گروههای شبه نظامی است . برخی از این گروهها به طور قانونی و برخی دیگر غیرقانونی فعالیت می کنند. در بین گروههای شبه نظامی قانونی نیز برخی ها به اقتدار دولت مرکزی اهمیتی نمی دهند و صرفا از سرکرده های خود اطاعت می کنند.
این خبرنگار افزود مهمترین چالش دولت لیبی، جلب رضایت همه طرفها با خواسته های مختلف و گاه ضد و نقیض است.
از آنجا که طرابلس پاسخی به این خواسته ها نداده است، این گروهها مواضع افراطی پیدا کرده اند.
گوتیه ریبینسکی کارشناس سیاسی این شبکه نیز در این باره گفت علی زیدان ضمن انتقاد از عملیات آمریکا گفته بود این مسئله در روابط حسنه میان لیبی و آمریکا تاثیر چندانی نخواهد داشت. در حال حاضر لیبی با معضل حضور گروههای جهادی و سلفی رو به رو است. این گروهها مواضع افراطی علیه غرب و نمادهای آن دارند.
اظهارات علی زیدان خشم این گروهها را دو چندان کرده است. مسئله مهم دیگر تقاضای اخیر علی زیدان از غربیها برای گرفتن سلاحهای سنگین از گروههای شبه نظامی است که خشم بسیاری را برانگیخته بود.
در هر صورت ربوده شدن زیدان نشان می دهد امنیت در لیبی به هیچ وجه تامین نیست. احتمال دارد آدم ربایان از همدستی هایی در بلندپایه ترین سطوح امنیتی کشور برخوردار بوده باشند.
همچنین پیش از آن هنگام ربوده شدن ابو انس اللیبی ، عنوان شده بود آمریکاییها از همدستی برخی عوامل اطلاعاتی در لیبی برخوردار بوده اند. این ماجراها نشان می دهد دستگاههای امنیتی- نظامی لیبی پیرو یک فرماندهی واحد نیستند و هر گروه امنیتی به سرکردگان خود پاسخ می دهد.