تحلیلگر مسائل داخلی و یکی از اصحاب رسانه تونس، جنبش «النهضه» را مسئول انتقال جوانان تونسی به سوریه و فاجعهای دانست که این کشور هماکنون با آن مواجه است.
«ولید الماجری»، تحلیلگر مسائل داخلی و یکی از اصحاب رسانه تونس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در تونس، با اشاره به اینکه گفتوگوی ملی در تونس آغاز شده، اما براین باور است که درباره به بار نشستن این گفتوگوها نگرانیهایی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از تحلیلگران تونسی به این روند خوشبین نیستند، تاکید کرد که ادامه بحران در تونس و پیامدهای آن بر روند انتقال حکومت در این کشور تاثیر میگذارد.
الماجری درباره انتقال شماری از جوانان تونسی به سوریه برای شرکت در مبارزه علیه نظام سوریه نیز گفت: این موضوع چه توسط جنبش النضهه صورت گرفته باشد، چه النهضه در این امر دخیل نباشد، مسئولیت این اقدام متوجه این جنبش به عنوان حزب حاکم است.
آنچه در زیر میآید، مشروح این گفتوگو است:
فارس: بارها در گزارشها و پژوهشهای مطبوعاتی خود بر خطر تروریسم در تونس هشدار دادید، آیا این خطر همچنان امنیت مردم تونس را تهدید میکند؟
الماجری: هنگامیکه درباره خطر تروریسم در تونس هشدار دادیم، این هشدارها تنها براساس تخمینها و پیش بینیهای واهی نبود، بلکه براساس شواهد، واقعیتها و تصاویر ضبط شده و مستندی از نفوذ برخی افراط گرایان به مناطق داخلی کشور بود و هنگامیکه انتظار اقدامی قاطع و جدی از سوی حکومت و نیروهای امنیتی داشتیم، با سلسله اظهاراتی از سوی فرماندهان سیاسی و امنیتی - هم در حکومت جبالی و هم العریض - روبه رو شدیم که این گزارشها و تحقیقات را نه تنها رد میکردند، بلکه روزنامهنگاران تونسی را به دروغ پراکنی با هدف لکهدار کردن وجهه کشور و تحریک مردم علیه حکومت متهم میکردند. دیروز ما از امکان وقوع ترورها و انفجارها صحبت میکردیم، اما امروز با آنان روبه رو شدهایم.
فارس: آیا در اذعان حکومت تونس به وجود شبکههای انتقال جوانان تونسی به سوریه، مسئولیت این امر را متوجه جنبش النهضه میکنید که ائتلاف حاکم را رهبری میکند یا طرفهای دیگر در این امر دخالت دارند؟
الماجری: چه جنبش النهضه در انتقال جوانان جهادی نقش داشته باشد، چه نداشته باشد، مسئولیت این فاجعه متوجه النهضه است، چراکه ائتلاف حاکم را رهبری میکند و در همه حال مسئول پاسخگویی به قانون و ملت است.
فارس: در سایه بدتر شدن اوضاع امنیتی و اقتصادی تونس، چه فرصتی برای موفقیت گفت.گوی ملی وجود دارد؟
الماجری: گفتوگوی ملی قبل از شروع، با شکست مواجه شده است. جنبش النهضه به منظور مانور سیاسی وارد گفتوگو شده و گروههای مخالفی که با گفتوگو موافقت کردهاند، نیز این موافقت ناشی از آن بوده که گفتوگو را راهی برای برکناری النهضه از حکومت میدانند. گفتوگوی ملی معنای واقعی خود را از دست داده و تنها به بحثی بینتیجه برای بحران سیاسی تبدیل شده است.
فارس: آیا قانون اساسی جدید پاسخگوی آرمانهای مردم تونس خواهد بود؟
الماجری: باوجود همه معایبی که پیشنویس اخیر قانون اساسی شامل آن میشود، من بر این باورم که نسخه نهایی این قانون میتواند، حداقل آرمانهای ملت تونس را تامین کند.
فارس: واقعیت رسانههای تونس در سایه بحرانهایی که کشور در آن بسر میبرد، را چگونه ارزیابی میکنید؟
الماجری: رسانههای ما مشغول نبرد برای آزادی هستند و از پاکسازی خود غفلت کردهاند، امری که فرصت را به برخی داده تا از این اوضاع استفاده کرده به عرصه بازگردند و موقعیت جدیدی به دست آورند. مطبوعات ما نیازمند انقلابی هستند تا ارکان سیستم فاسدی که از دو نظام بورقیبه و بن علی به ارث بردهاند را سرنگون کنند.