عضو گروه موسوم به جبهه نجات ملی مصر گفت: بحث و جدل هایی درباره حقوق کارگران و کشاورزان مصری در پیش نویس قانون اساسی این کشور ایجاد شده است.
حسین عبدالغنی در گفتگو با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی از قاهره در پاسخ به این پرسش که آیا عدلی منصور رئیس جمهور موقت مصر حق دارد در فعالیت های کمیته پنجاه نفره بازنگری در قانون اساسی این کشور دخالت کند؟ گفت: حضور رئیس جمهور موقت مصر در نشست کمیته چهارجانبه به اعتبار ریاست وی بر دادگاه عالی قانون اساسی مصر بوده است و همیشه این دادگاه درباره اختلاف نظرها در خصوص درگیر شدن اختیارات قوای سه گانه تصمیم گیری می کند. اختلافی که در حال حاضر ایجاد شده است درباره وضع کرسی های کارگران و کشاورزان در پارلمان مصر است. قوانین کار در کشورهای سرمایه داری بر اساس توازن منافع میان کارفرما و نیروی کار است. کارگران و کشاورزان بیشتر نیروی کار جامعه را تشکیل می دهند ولی در حوزه نفوذ سیاسی و مالی ضعیف هستند. جمال عبدالناصر رئیس جمهور اسبق مصر این ایده را مطرح کرد پنجاه درصد از کرسی های پارلمان در اختیار کارگران و کشاورزان قرار گیرد و این عده بتوانند مانع از تصویب قوانین علیه کارگران و کشاورزان شوند. در حال حاضر دو گروه خواهان لغو این ماده قانونی هستند. بخش نخست شامل شماری از سوسیالیست هاست که می گویند کارگران و کشاورزان مصری پنجاه درصد از نیروی کار این کشور را تشکیل نمی دهند و این که دولت حسنی مبارک از این کرسی ها برای وارد کردن نیروهای خود با عنوان کارگر و کشاورز استفاده می کرد. همچنین شماری از نیروهای راستگرا و سرمایه دار خواهان لغو این ماده قانونی هستند. ما در جبهه نجات ملی بر این باوریم می توان این قانون را در برابر اعطای بیشتر امتیازات به کارگران و کشاورزان لغو کرد. می توان قانون آزادی اتحادیه های کارگری را تصویب کرد که به موجب آن کارگران حق دارند سازمان های مورد نظر و مستقل خود را تشکیل دهند و وابسته به دولت و سازمان های امنیتی نخواهند بود. همچنین این اتحادیه ها این حق را دارند اعتصاب سراسری برگزار کنند.
وی درباره آینده بحران سیاسی مصر افزود:برخی ها می خواهند این مسئله را القاء کنند بحران مصر ناشی از درگیری میان ارتش مورد حمایت اکثر ملت مصر با گروه های اسلامی به ویژه جماعت اخوان المسلمین است که این مسئله درست نیست. اگر ملت مصر در روز سی ام ژوئن گذشته تظاهرات نمی کرد ارتش این کشور قادر به اقدامی نبود و نمی توانست نقشه راه را ارائه کند.
درگیری ها در مصر بسیار پیچیده شده است.
تا زمانی که گروه های سیاسی و مردمی شرکت کننده در تظاهرات سی ام ژوئن گفتگوی جدی با نیروهای مسلح نداشته باشند باید شاهد اختلاف در میان این طرف ها باشیم و این وضع باعث پیچده تر شدن اوضاع در مصر خواهد شد.