يك سناتور فرانسوي از هجوم پناهندگان آفريقايي به ايتاليا كه به گفته وي نتيجه سقوط رژيم ديكتاتوري معمر قذافي در ليبي است ابراز نگراني كرد.
روزنامه فرانسوي لوموند نوشت در پي غرق شدن قايق ديگري از مهاجران در درياي مديترانه كه به كشته شدن حداقل 33 نفر انجاميد، فيليپ ماريني، سناتور حزب اتحاد براي جنبش مردمي فرانسه (او ام پ)، روز شنبه در صفحه توئيتر خود از «هجوم پناهندگان آفريقايي به لامپه دوزا كه به زودي به فرانسه هم سرايت خواهد كرد ابراز نگراني و از سقوط رژيم قذافي در ليبي ابراز تأسف كرد.
هفته گذشته، با چندين مورد غرق شدن مهاجران آفريقايي كه عازم اروپا بودند، روزهاي مرگباري در درياي مديترانه رقم خورد. در اين هفته حداقل 339 نفر ، كه عمدتاً از كشورهاي اريتره و سومالي بودند، در آب هاي جزيره ايتاليايي لامپه دوزا جان خود را از دست دادند.
معمر قذافي نيز كه به مدت چهل و دو سال حكومتي استبدادي را در ليبي رهبري مي كرد در جريان اتفاقات «بهار عربي» و به ويژه با مداخله نظامي فرانسه، سرنگون شد و در بيستم اكتبر سال 2011 در شرايط مبهمي كشته شد.
فيليپ ماريني، سناتور حزب اتحاد براي جنبش مردمي فرانسه، در پيامي توئيتري نوشت: «هجوم مهاجران آفريقايي به لامپه دوزا كه به زودي به ما هم سرايت مي كند، موجب مي شود كه از سقوط رژيم معمر قذافي در ليبي تأسف بخورم».
لورنس روسيگنول ، سخنگوي حزب سوسياليست، با ناشايست دانستن چنين سخناني براي يك سناتور، در بيانيه اي مي نويسد، «فيليپ ماريني، حامي فعال بشار اسد، ديكتاتور سوريه، علاقه شديد و حس همدردي خود نسبت به ديكتاتورهايي كه مردم خود را قتل عام مي كنند، ابراز كرده است. جايي كه انسان گرايان در وهله نخست وقوع يك فاجعه غم انگيز انساني را مي بينند، او تنها مهاجرت غير قانوني و هجوم مهاجران را ميبيند. ديدگاه او از اروپاي ايدهآل كه با ديكتاتورهاي مسبب فقر و انزوا احاطه شده است، بايد موجب شرمساري حزب اتحاد براي جنبش مردمي باشد. ما قاطعانه از ژان فرانسوا كوپه مي خواهيم كه اين اقدام را محكوم كند و از آن برائت بجويد».
اين اولين بار نيست كه فيليپ ماريني سخناني جنجالي مطرح مي كند. در اوايل ماه سپتامبر، چند روز بعد از حمله شيميايي بيست و يكم اوت در دمشق ، او در نشريه اي محلي در حوزه نمايندگي خود گفته بود: «بشار اسد، رئيس جمهور سوريه، سياستمدار خوبي با افكاري مدرن بود كه افكار عمومي تصورش را نمي توانند بكنند». از مارس سال 2011، و آغاز اعتراضات به رژيم ديكتاتوري حاكم در دمشق، درگيري هاي سوريه بيش از صد هزار كشته بر جا گذاشته است.