فقدان سیطره دولت بر گفتمان دینی در تونس و رشد سریع افکار تکفیری، این کشور را به سمت چند دستگی بیشتر سوق می دهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، تونس بعد از انقلاب سال 2011 شاهد تغییر در گفتمان دینی بود و موج تکفیر، در موارد زیادی صحنه سیاسی و اجتماعی این کشور را فراگرفت و جامعه را به گروگان کشمکش ها بین اسلام خواهان و تکفیری ها تبدیل کرد.
این کشمکش، ممکن است تونس را به سمت چند دستگی های بیشتر دینی و طایفه ای سوق دهد.
سمیحه بوغانمی گزارشگر المیادین در این باره گزارش داد: گفتمان دینی در تونس بعد از انقلاب این کشور نسبت به پیش از آن تفاوت پیدا کرد. تا پیش از انقلاب تونس، خطبای مساجد بر وفاداری و اطاعت از حاکم تاکید داشتند ولی بعد از انقلاب، دولت تونس کنترل خود را بر مساجد و محتوای خطبه هایی که بر منابر ایراد می شد از دست داد و تفکرات سلفی به سرعت در این کشور گسترش یافت.
به قدرت رسیدن حزب اسلام گرای النهضه، بحث و جدل هایی را درباره نقش سیاسی جنبش های اسلامی و تاثیر آن بر جامعه -قبل از حکومت- به همراه داشت.
اداره نظارت بر مساجد در تونس می گوید، بعد از انقلاب تونس، اصل بر آزادی بیان است.
الصادق العرفاوی مشاور وزیر امور دینی تونس می گوید:«انقلاب تونس موجب شد فضایی آزاد ایجاد شود و مبلغان اسلامی فرصت پیدا کنند برای اسلام تبلیغ کنند و مردم را به پایبندی به مسائل دینی فرابخوانند».
برخی معتقدند گسترش افکار تکفیری در تونس و آشوب در گفتمان دینی،
نتیجه اوضاع سیاسی شکننده حاکم بر این کشور است و برخی دیگر این وضع را واکنشی طبیعی به دوره سرکوب آزادی های دینی در رژیم سابق می دانند. با این حال برخی ناظران، فقدان سیطره دولت بر گفتمان دینی در تونس را خطری برای ثبات کشور و انسجام جامعه تلقی می کنند.