احتمال دارد تيرگي روابط قاهره- واشنگتن خاورميانه را تحت تاثير قرار دهد.
شبكه تلويزيوني روسيا اليوم گزارش داد: نبيل فهمي وزير امور خارجه مصر گفته است كه روابط ميان كشورش و آمريكا دچار تنش شده است و احتمال دارد اين مسئله بر وضع خاورميانه تاثير منفي داشته باشد.
وي با بيان اين كه مشكل آمريكا با مصر به پيش از تحولات اخير در اين كشور بر مي گردد، خاطر نشان كرد: قاهره سي سال است كه به كمك هاي واشنگتن تكيه كرده است و در اين مدت نتوانسته است به روش هاي ديگر مشكل خود را بر طرف كند.
شارل فؤاد المصري سردبير روزنامه «المصري اليوم» در اين باره گفت: روابط مصر و آمريكا را نمي توان با احساسات يا مسائل ديگر ارتباط داد، زيرا هدف دو طرف از برقراري چنين روابطي منافع مشترك است.
وي افزود: واشنگتن روابط خود را با قاهره بر اساس راهبرد كلان تعريف مي كند و از طرف ديگر قاهره قادر به قطع اين رابطه يا صرف نظر از آن نيست.
أمل الحناوي خبرنگار اين شبكه از قاهره گفت: واقعيت اين است كه مصري ها از مواضع آمريكا در برابر تحولات اخير مصر احساس خوبي ندارند و از جمله آن، همكاري واشنگتن با قاهره در جنگ ارتش مصر با تروريست ها در صحراي سينا، تا كنون از سوي آمريكا حمايت لازم در اين باره صورت نگرفته است.
أمل الحناوي افزود: از سوي ديگر آمريكا بارها بر ضرورت آزادي رهبران اخوان المسلمين تاكيد كرده اند و آنها را زندانيان سياسي و نه افرادي تحت پيگرد قلمداد مي كنند.
يك مرد جوان مصري در اين باره گفت: مواضع آمريكا و اوباما براي همه روشن است، زيرا آنها از تروريسم و از اخوان المسلمين حمايت مي كنند.
همچنين يك مصري ديگر با اشاره به مواضع آمريكا پس انقلاب مصر گفت: دولت آمريكا به دنبال منافع خود است و اين مسئله در رفتار آنها با مصر بوضوح ديده مي شود.
واقعيت اين است كه فشارهاي آمريكا بر قاهره موجب افزايش حمايت مردم مصر از زمامداران جديد اين كشور شده است.
مردم مصر خواهان استقلال اراده ملي كشورشان هستند و تبعيت مصر از آمريكا را به علت كمك هاي سي ساله اين كشور به قاهره موجب زير سؤال رفتن استقلال ملي كشورشان مي دانند.
از سوي ديگر تنش بوجود آمده در روابط آمريكا و مصر سؤال مهمي را مطرح مي كند و آن اين است كه ، آيا قاهره توانايي ايجاد تغيير در سياست خارجي خود را با قدرتهاي جهاني از يكسو و كشورهاي منطقه اي از سوي ديگر دارد يا خير.