رئيس جمهور آفريقاي جنوبي تاكيد كرد مداخله نيروهاي نظامي در امور كشورهاي آفريقايي ما را آزار مي دهد.
در اين مصاحبه خبرنگار فرانس بيست وچهار از ژاكوب زوما رئيس جمهور آفريقاي جنوبي ابتدا در مورد شرايط جسماني نلسون ماندلا سوال كرد كه زوما گفت: در واقع او يك مبارز است. پزشكان هم مي دانند كه او يك مبارز مادر زادي است. او توانست با بيماري خود مبارزه كند و اكنون شرايط وي به مرحله اي رسيده كه در حال بهبودي است.
زوما در پاسخ به سوالي درباره انتخابات سال آينده و نامزد شدنش و احتمال پيروزي در آن انتخابات گفت: ما مطمئنيم كه در انتخابات پيروز خواهيم شد. ترديدي در برتري نقطه نظرات ما وجود ندارد و مسئله تنها بر سر درصد آراي ما خواهد بود.
زوما درباره هدفش گفت: هدفي كه ما براي آن تلاش مي كنيم اين است كه با حداقل دو سوم آرا حائز اكثريت شويم. و دلايل خوبي هم داريم كه مي توانيم به اين هدف خود برسيم. زيرا معتقديم مردم آفريقاي جنوبي كه تجربيات خاصي هم دارند به روشني مي دانند كه به دنبال چه چيزي هستند. به عنوان مثال آنان سياست هايي را مي خواهند كه اين اجازه را به كشور مي دهند كه به سطح بالاتري دست يابد، آنان خواهان سياست هايي اقتصادي و غير نژادپرستانه هستند. من معتقدم حزب كنگره ملي آفريقا مي تواند اين سياست ها را اعمال كند و كشور را به سمت اهدافش سوق دهد و احزاب ديگر گزينه جايگزيني براي سياست هاي حزب كنگره ملي آفريقا ندارند و نكته مهم هم اين است كه مردم آفريقاي جنوبي به خوبي مي دانند كه به دنبال چه هستند و مي دانند در زمان انتخابات چه انتخابي داشته باشند.
زوما در ادامه مصاحبه با فرانس بيست و چهار در پاسخ به سوال خبرنگار اين شبكه درباره حادثه تروريستي كنيا و وجود افرادي با گذرنامه و مدارك آفريقاي جنوبي و سابقه اقامت در اين كشور، وجود هرگونه مسئله تروريست در اين كشور را رد كرد و آفريقاي جنوبي را از اين لحاظ كه هيچ اقدام تروريستي در آن رخ نمي دهد در دنيا استثنا دانست. او گفت خيلي ها ممكن است به اين كشور بيايند حتي انگليسي هاي بسياري داراي تابعيت دوگانه انگليسي و آفريقايي هستند اين افراد مي توانند هرجا كه بخواهند بروند و هر چه بخواهند انجام دهند. اين ها كارهايي است كه تروريست ها مي كنند. او همچنين در پاسخ به سوالي درباره كشف هسته هاي فعال گروه موسوم به الشباب در اين كشور، آن را شديداً رد كرد و گفت نمي توان گفت كه آن ها اينجا نيستند. هيچكس نمي تواند اين را بگويد حتي در كشورهاي توسعه يافته هم كه گاهي قرباني تروريسم مي شوند نمي توان گفت كه كانون هاي تروريستي در آن ها وجود ندارد. اما ما ابزار اطلاعاتي خود را داريم و بر كشور نظارت و از آن محافظت مي كنيم. ما تلاش مي كنيم از فعاليت چنين افرادي در كشور خود جلوگيري كنيم. اگر اطلاعاتي در اين زمينه باشد، به جاهاي ديگر مربوط است. برخي گذرنامه هاي مربوط به كشور ما جعل مي شود و اين افراد هم از آن ها سوء استفاده مي كنند.
زوما درباره حضور نظامي آمريكا در ليبي و سومالي و مداخله نظامي فرانسه در مالي و نظر اوباما مبني بر اينكه قاره آفريقا مأمن گروه هاي تروريستي شده است گفت: مداخله نيروهاي نظامي در امور كشورهاي آفريقايي ما را آزار مي دهد. زيرا ما هم كشوري در قاره آفريقا هستيم و مسائل اين قاره به ما هم مربوط مي شود. كشورهايي كه قصد كمك به كشورهاي آفريقايي را دارند مي توانند كمك خود را انجام دهند اما حق ندارند وارد كشورهاي ما شوند و هر كاري كه دلشان خواست انجام دهند. ما هم در زمينه هاي اطلاعاتي به آن ها كمك مي كنيم. حمله به ليبي و بمباران شهرهاي آن و در نهايت به قتل رساندن قذافي تنها موجب بدتر شدن اوضاع آن كشور شده است. اكنون غربي ها كار خود را انجام داده و ليبي را ترك كرده اند اما ما مانده ايم و بايد خرابي ها را جمع كنيم. شايد ما كشورهاي آفريقايي مي توانستيم با راه هاي صلح آميز اوضاع ليبي را سروسامان دهيم اما غرب بمباران را انتخاب كرد.
اما زوما با مداخله نظامي فرانسه در مالي موافق است. او در اين باره گفت: فرانسوي ها با ما در اين باره گفت و گو كردند و از آن جا كه شورشيان در مالي قصد داشتند كنترل حكومت را در مالي به دست بگيرند، مداخله نظامي فرانسه مانع از اين مسئله شد. فرانسه اين مداخله را با مشورت و نظر دولت مالي انجام داد و خود سرانه دست به بمباران اين كشور نزد.