تلاشها براي تعقيب قضايي و محاکمه عاملان جنايات در حملات رژيم صهيونيستي به غزه از محدوده منطقه خارج شده و دامن سربازان افريقاي جنوبي را هم گرفته است.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي
هر چه بيشتر از جنگ غزه مي گذرد ، اين جنگ بحث انگيزتر مي شود. اتهامات به اسرائيل مبني بر ارتکاب جنايات جنگي در جنگ غزه چيز جديدي نيست اما اخيرا وکيلي در افريقاي جنوبي خواستار محاکمه عده اي از اتباع اين کشور شده است که به اعتقاد او در جنگ غزه با اسرائيل همکاري کرده اند.فروزا بودا وکيل حقوقي در افريقاي جنوبي که اين پرونده را دنبال مي کند گفت هميشه در جامعه افريقاي جنوبي اين شايعه وجود داشته است برخي از اتباع افريقاي جنوبي در ارتش اسرائيل مي جنگند و شواهدي دال بر اين واقعيت وجود دارد."
اين وکيل براي دو سازمان محلي حامي فلسطينيان در افريقاي جنوبي کار مي کند. او تا کنون بيش از سه هزار و پانصد صفحه اسناد مختلف درباره جنگ غزه جمع اوري کرده است که انها را در اختيار پليس و دستگاه قضايي افريقاي جنوبي قرار داده است. اين اسناد بيشتر بر اساس اعترافات و اظهارات برخي مسئولان سازمان ملل و گروههاي حقوق بشر که اثار بعد از جنگ را مورد تحقيق قرار دادند ، خبرنگاراني که در صحنه حضور داشته اند و پزشکاني که زخمي ها را مداوا مي کردند گرداوري شده است. صدها صفحه از اين اسناد عکسهايي از اثار به جا مانده بر بدن غيرنظاميان به علت استفاده اسرائيل از فسفر سفيد است. همچنين در اين اسناد حرفهاي شاهدان و نيز مدارک مربوط به مدارس سازمان ملل که در جنگ هدف قرار گرفتند نيز گنجانده شده است. اين وکيل افريقاي جنوبي درباره نقش اتباع اين کشور در جنگ غزه گفت " ما حدود هفتاد و پنج شهروند افريقاي جنوبي را شناسايي کرده ايم که در ارتش اسرائيل خدمت کرده اند. ما بر اين باوريم که اسناد محکمي عليه اين افراد وجود دارد."
او معتقد است برخي از اين اسناد را مي توان به راحتي در اينترنت و بويژه در سايتهاي اجتماعي پيدا کرد. حتي در يک مورد يک جوان بيست و سه ساله اهل ژوهانسبورگ عکسهايي را از خود در اينترنت منتشر کرده است که او را هنگام جنگ در غزه در لباس سربازان اسرائيلي نشان مي دهد. به علت اينکه افريقاي جنوبي امضا کننده پيمان رم است مي تواند اين افراد را به علت ارتکاب جنايات جنگي و جنايت عليه بشريت بازداشت و محاکمه کند. حتي اگر اين مسئله هم به اثبات نرسد ، قانون افريقاي جنوبي جنگيدن اتباع اين کشور را براي کشورهاي بيگانه بدون اجازه رسمي دولت ممنوع مي داند. يکي ديگر از افرادي که وکلاي افريقاي جنوبي روي ان دست گذاشته اند، ديويد بنجامين ژنرال متولد افريقاي جنوبي است که به عنوان مشاور حقوقي ارتش اسرائيل در جريان جنگ غزه خدمت کرده است. لوئيس مورنو اوکامپو دادستان ارشد ديوان کيفري بين المللي نيز به تعقيب قضايي ژنرال بنجامين تمايل نشان داده است. فروزا بودا تاکيد دارد که گزارش ريچارد گلدستون قاضي اهل افريقاي جنوبي که درباره جنايات جنگ غزه نوشته شده نشان مي دهد او در مسير درستي گام برداشته است. او همچنين در اين خصوص از جان دوگارد مسئول سابق تحقيقات سازمان ملل متحد درباره حقوق بشر به عنوان مشاور حقوقي استفاده کرده است. هيئت نمايندگان يهودي که گروهي ذي نفوذ در افريقاي جنوبي است به الجزيره گفت "ما بر اين باوريم اين پرونده هيچ ارزشي ندارد ، با وجود اين در اين باره تحقيقات بيشتري انجام خواهيم داد و پس از ان توضيحات بيشتري فراهم خواهيم کرد."