القدس العربی در گزارشی نوشت اسرائیل از تقویت روابط میان مصر و روسیه نگران است.
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی در گزارشی به قلم زهیر اندراوس نوشت روزنامه اسرائیلی معاریو به نقل از منابع سیاسی عالیرتبه در تل آویو تاکید کرد تصمیم گیرندگان در تل آویو نقش جدید روسیه را در تقویت روابط با مصر زیر نظر دارند. این در حالی است که روسیه به شدت تلاش می کند روابطش را با حکومت انتقالی مصر تقویت کند بویژه اینکه روابط قاهره با آمریکا به سردی گرائیده است. آمریکا تصمیم گرفت کمکهای نظامی به مصر را به حال تعلیق در آورد.
یاد آور می شود اسرائیل سعی کرد بطور مستقیم و غیر مستقیم بر کنگره تاثیر بگذارد تا چنین تصمیمی اتخاذ نشود زیرا اسرائیل بر این باور است که کمکهای آمریکا سهم فراوانی در حمایت از ارتش مصر دارد . ارتش مصر نیز با تروریسم جهادی جهانی در حال مبارزه است . تروریسمی که در شبه جزیره سینا مستقر شده است و تهدید مستقیمی برای اسرائیل خواهد بود.
این منابع افزودند گرچه کمکهای روسیه به اندازه کمکهای آمریکا نیست اما روسها مصمم هستند جایگاهشان را در منطقه با استفاده از دروازه مصر تصویت کنند و آماده اند تلاشهای و منابع فراوانی را در این زمینه سرمایه گذاری کنند.
همین منابع به کمکهای روسیه به مصر در جنگ سرد اشاره کردند و گفتند سیاست روسیه براساس یک روند جامع است که هدفش احیای جایگاه اش در خاورمیانه است و تکیه گاه اساسی اش در این مسیر حول محور مصر متمرکز است.
معاریو از سرگئی ویرچنین مدیر بخش خاورمیانه در وزارت امور خارجه روسیه نقل می کند که هفته گذشته به اسرائیل سفر کرد. وی درباره وخامت اقتصاد مصر در صورتی که کمکهای جایگزین کمکهای بلوکه شده آمریکا دریافت نکند، هشدار داد . وی تاکید کرد نگران است مبادا این امر سبب بی ثباتی بیشتر شود.
سرگئی ویرچنین همچنین در تل آویو تاکید کرد سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به زودی رسما به مصر سفر خواهد کرد و قصد دارد درباره تقویت همکاری روسی مصری گفتگو کند. هر چند وی اشاره کرد روابط بین مسکو و قاهره نمی تواند به سطح روابط دو کشور در زمان شوروی برسد.
در همین زمینه تسوی ماگین سفیر سابق اسرائیل در روسیه که اکنون پژوهشگر مرکز پژوهشهای امنیت ملی اسرائیل وابسته به دانشکاه تل آویو است گفت رقابت بر سر رهبری جدید منطقه در خاورمیانه تشدید می شود و تحولات منطقه نشاندهنده نکات زیر است: احتمالا در کوتاه مدت اوضاع مبهم و بی ثبات شود. دوم اینکه احتمال دارد در میان مدت اوضاع بدتر شود زیرا نیروهای اسلامی و شاید نیروهای اسلامی تندرو به قدرت برسند و خطر بروز نزاع در منطقه افزایش یابد اما در دراز مدت وضع در عمل بهتر خواهد شد و این امر به سبب ادامه عملیات دمکراتیک در کشورها پس از دوره انقلاب است.