تلاش های دولت لیبی برای برقراری نظم و امنیت در این کشور نافرجام مانده است.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، مسئولان لیبی از دو سال پیش و به دنبال پایان یافتن جنگ های داخلی، برای برقراری نظم و امنیت در این کشور تلاش می کنند. اختلافات حزبی، قبیله ای و منطقه ای نیز مانع از بازسازی لیبی شده است. ربوده شدن علی زیدان نخست وزیر لیبی در روزهای اخیر نیز از نافرجام ماندن تلاش ها برای برقراری امنیت در این کشور حکایت داشت. شبه نظامیانی که وارد اتاق زیدان در هتل شده و او را با خود بردند، فقط بخشی از دویست هزار نیروی شبه نظامی هستند که این روزها در شهرها و روستاهای لیبی گشت می زنند. البته نخست وزیر لیبی، ساعاتی بعد از ربوده شدن آزاد شد. بسیاری نیز این آدم ربایی را تلافی جویی القاعده به علت دستگیر شدن ابو انس اللیبی، مظنون تروریستی به دست نیروهای آمریکایی در خاک لیبی در روز پنجم اکتبر، دانسته اند.
بسیاری از مردم لیبی می گویند اوضاع کشور آنها الان، بدتر از گذشته شده و بی ثبات سیاسی حتی بر اقتصاد کشور نفت خیز لیبی نیز اثر منفی گذاشته است.
کارشناسان سیاسی می گویند برای تشکیل دولت مقتدر در لیبی، ابتدا شبه نظامیان این کشور باید سلاح های خود را تحویل دهند.
یکی از شهروندان طرابلس می گوید: « تقریباً همه مردم لیبی تفنگ دارند. در این اوضاع، حمل اسلحه ضروری است. اگر دولت بتواند کشور را به سمت بازسازی پیش ببرد، آنگاه می توانیم تفنگ های خود را تحویل بدهیم. اما الان باید سلاح را به چه کسی تحویل بدهم؟ اوضاع خیلی حاد است. اگر از عهده بازسازی برنیاییم، اوضاع لیبی کاملاً آشفته خواهد شد. دو سال از جنگ گذشته است، اما هنوز راه حلی پیدا نکرده ایم. همین نزدیکی ها بازاری برای معامله اسلحه وجود دارد».
با گذشت دو سال از پایان جنگ های داخلی و قیام مردمی لیبی در سال 2011 میلادی، افزایش خشونت ها بین گروه های قدرت طلبِ محلی و همچنین شبه نظامیان اسلامگرا در لیبی، بار دیگر این کشور را تا آستانه جنگ داخلی تازه ای پیش برده است.