فرانس24 اعلام کرد: وجود ضايعات سمي و الوده کننده در سواحل مديترانه اي مغرب هر سال بيش دو ميليارد دلار ضرر به اين کشور وارد مي کند. اين مسئله انچنان براي مغرب حاد شده است که محمد ششم پادشاه اين کشور خواستار تدوين و اجراي منشوري درباره محيط زيست شده است.
به گزارش شبکه خبري فرانس بيست و چهار، تبليغات براي اگاه کردن مردم درباره پيامدهاي الوده کردن سواحل مديترانه اي مغرب با زباله و ضايعات صنعتي فعلا مراحل اوليه خود را طي مي کند.
در واقع،دولت هاي پيشين مغرب يکي پس از ديگري هر کدام قوانيني براي مبارزه با اين مسئله وضع کرده اند اما به هيچکدام از اين قوانين تاکنون ترتيب اثر داده نشده است.
به علت وجود ضايعات صنعتي زياد در سواحل مديترانه اي مغرب دو بخش شيلات و گردشگري بيش از هر بخش صنعتي ديگري اسيب ديده اند.
مغرب حدود سه هزار و پانصد کيلومتر در درياي مديترانه ساحل دارد و اين سواحل انقدر زيبا هستند که بيشتر به کارت پستال شبيه است . مغرب از نظر مناظر و ثروت هاي طبيعي از دريا گرفته تا مناطق کوهستاني خيلي غني است . اما ضايعات صنعتي و زباله هايي که به دور ريخته مي شود سواحل و حتي شهرهاي اين کشور را در برگرفته است که علت اصلي ان هم متمدن نبودن مردم اين کشور است . مردم اين کشور بدون هيچ گونه توجهي زباله و ضايعات خود را هر جا که دلشان بخواهد پرت مي کنند.
محمد دحنون يکي از اعضاي اتحاديه سوسياليست نيروهاي مردمي در اين باره مي گويد: اغلب مردم مغرب واقعا نمي دانند که حفظ محيط زيست کار خوبي است و بايد اين کار را انجام دهند و از همين رو، انها زباله و وسايل اضافي خود را هر کجا که دلشان بخواهد پرت مي کنند. وي افزود انها تنها پاکيزگي محيط خانه شان برايشان مهم است و مهم نيست که در اطراف خانه چه قدر آشغال باشد.
با اين حال ، دولت به جاي انکه آلوده کنندگان محيط زيست را مجازات کند، تصميم گرفته است توليد کيسه هاي پلاستيکي را در کشور کاهش دهد. دولت با وضع قانوني از شرکت هاي توليد کننده پلاستيک خواسته است ميزان مواد آلوده کننده و مقدار توليد پلاستيک را در کشور کاهش دهند.
اما کارشناسان و طرفداران محيط زيست در مغرب مي گويند وضع قانون هايي اين چنيني در اين کشور راه به جايي نمي برد . زيرا مشکلي که در مغرب وجود دارد اجراي قوانين است که هيچگاه اجرا نمي شوند.
درباره ضايعات صنعتي که اصلا اين قوانين به اجرا گذاشته نمي شود. به عنوان مثال در شهر سفي يک کارخانه توليد اسيد فسفوريک وجود دارد که روسوبات ان به دريا ريخته مي شود. بر اساس ارزيابي ها ، همين يک کارخانه سالانه پانصد ميليون تن روسوبات مواد اسيد و سمي خود را به اب دريا مي ريزد و اين در حالي است که مسئولان هيچگونه نگراني در اين باره ندارند. احمد صادق يکي از مسئولان محيط زيست در اين کارخانه مي گويد اين رسوباتي که ما به دريا مي ريزيم هيچ گونه اثر منفي ندارد .زيرا قبل از انکه به دريا ريخته شود ماهمه مواد سمي ان را جدا مي کنيم.
اما کارشناسان و متخصصان مستقل محيط زيست نظر ديگري در اين باره دارند و مي گويند که ازمايش هاي ما نشان مي دهد در سواحل مغرب مواد الوده کننده اي مانند روي ؛مس ،کاديوم .... وجود دارد. اين مسئله براي ماهيگيران سواحل مغرب که تعداد شان بيش از نوزده هزار نفر است مشکلاتي ايجاد کرده است .به طوري که تعداد ماهي هايي که انها هر سال مي گيرند در حال کاهش مستمر است.وجود اين ضايعات سمي و الوده کننده در سواحل مديترانه اي مغرب هر سال بيش دو ميليارد دلار ضرر به اين کشور وارد مي کند. اين مسئله انچنان براي مغرب حاد شده است که محمد ششم پادشاه اين کشور خواستار تدوين و اجراي منشوري درباره محيط زيست شده است.