نیجریه که پرجمعیت ترین کشور قاره آفریقا محسوب می شود همچنان با بحران شیوع بیماری همه گیر و مهلک وبا روبرو است.
شیوع وبا در نیجریه تا کنون صدها نفر را به کام مرگ فرستاده و هزاران نفر دیگر را آلوده کرده است.
سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) بیماری وبا را یکی از مهلک ترین بیماریهای شایع در نیجریه معرفی کرده اند.
وبا بیماری عفونت وخیم روده ها است که از طریق آب ها یا غذاهای آلوده به افراد منتقل می شود و در مدت زمان کوتاهی می تواند با خشکاندن آب بدن بیمار موجب مرگ او شود.
ریموند جوریت، از مسئولان بهداشتی استان پلاتو در مرکز نیجریه، شیوع بیماری وبا در کشور را تا اندازه زیادی ناشی از جمعیت زیاد، کثیف بودن مکان های زندگی و رعایت نکردن بهداشت شخصی دانست.
یونیسف اخیرا با انتشار گزارشی هشدار داد درصد بسیار کمی از ساکنان مناطق پرجمعیت شمال نیجریه به آب آشامیدنی سالم و نظام بهداشتی مناسب دسترسی دارند. همین مسئله موجب شده است مردم این منطقه از نیجریه در برابر بیماری های همه گیر از قبیل وبا بسیار آسیب پذیر باشند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از لاگوس، تقریبا هر ساله در فصل بارندگی شیوع بیماری وبا در مناطق شمالی نیجریه شدت می گیرد. مردم این مناطق که زیرساختهای تهیه آب آشامیدنی سالم و نظام بهداشتی مناسب ندارد، در فصل بارندگی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری وبا و بیماری های دیگری از قبیل سرخک و مننژیت قرار می گیرند.