نتایج یک بررسی جدید نشان می دهد احتمالا در آینده نزدیک شمال آفریقا یکی از بازارهای اصلی سلاح و تجهیزات نظامی خواهد شد.
براساس تازه ترین گزارش گروه تحقیقاتی اطلاعات استراتژیک بازار تسلیحات، الجزایر که به طور فزاینده ای تبدیل به جبهه جدید مبارزه با القاعده در آفریقا شده است در کانون این بازار جدید قرار خواهد داشت. این کشور سرشار از منابع نفت و گاز، برنامه های گسترده ای برای تقویت توان خود برای مبارزه با تروریسم و شبه نظامیان دارد و احتمال همچنان به خرید سلاح و تجهیزات نظامی ادامه خواهد داد.
در این بررسی که با عنوان آینده صنایع دفاع الجزایر منتشر شده آمده است، شمال آفریقا به ویژه الجزایر، مغرب، تونس عند لیبی تا سال 2017 میلادی تبدیل به بازار بزرگ تجهیزات نظامی خواهند شد.
این موسسه که مقر آن در مریلند آمریکا است اعلام کرد به رغم مشکلات سیاسی و اقتصادی، الجزایر همچنان یکی از بازارهای جذاب دفاعی در آفریقا است و ظرفیت هزینه های دفاعی آن نیز در آینده نزدیک به علت افزایش صادرات انرژی و رقابت تسلیحاتی در شمال آفریقا افزایش خواهد یافت.
این موسسه اعلام کرد بازار تجهیزات دفاعی الجزایر تا سال 2017 میلادی نرخ رشد 6.2 درصدی را طی خواهد کرد و این رشد پایدار به علت برنامه نوسازی نیروهای دفاعی و امنیتی این کشور در بحبوحه افزایش فعالیت های شورشیان در سراسر منطقه است.
در این گزارش آمده است دیگر عاملی که منجر به رشد خرید های دفاعی الجزایر شده است غفلتی است که این کشور سالها به نیروهای نظامی و امنیتی خود داشت.
الجزایر که اگرچه به طور رسمی عضو اردوگاه عدم تعهد است اما در طور جنگ سرد بیشتر تجهیزات نظامی خود را از شوروی سابق خریداری کرد.
پس از سقوط شوروی سابق، این کشور به ادامه خرید تجهیزات نظامی از روسیه ادامه داد و به نظر می رسد که بخش اعظم خرید های آتی این کشور نیز از روسیه خواهد بود.
این موسسه افزود با این حال باز شدن بازارهای تسلیحاتی الجزایر به روی صادر کنندگان جز روسیه می تواند فرصت مناسبی برای ورود شرکت های خارجی به این بازار باشد.
موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک در لندن در گزارش سال 2012 خود درباره ترازهای سالانه نظامی اعلام کرد هزینه های دفاعی الجزایر در سال 2011 و در بحبوحه افزایش بهای نفت 44 درصد افزایش یافته است.
این موسسه اضافه کرد کشورهای صادر کننده نفت به ویژه کشورهایی که شاهد وخامت فضای امنیتی خود هستند یا با تهدیدهای مشخصی روبرو هستند، احتمالا با افزایش درآمدهای نفتی شان، خرید های دفاعی خود را نیز افزایش خواهد داد.
الجزایر نیز همزمان با تلاش برای جلوگیری از ناآرامی داخلی در بحبوحه اعتراضات در کشورهای عرب طی سالهای 2011 و 2012 میلادی در همین گروه از کشورها قرار گرفت و همزمان هزینه های اجتماعی خود را نیز به شدت افزایش داد.
الجزایر بیش از هر کشور دیگری در منطقه شاهد تحرکات شبه نظامیان شورشی بوده است و در طول دهه هزارو نهصد و نود میلادی دچار جنگ داخلی شد.
شبه نظامیان الجزایری به شدت سرکوب شدند با این حال این سرکوب منجر به ایجاد گروهی موسوم به القاعده مغرب عربی شده است که اکنون از مغرب تا شبه جزیره سینای مصر فعال است و تحرکات خود را به نیجریه و شرق آفریقا گسترش داده است.
ارتش الجزایر جزییات زیادی از برنامه خرید های نظامی خود منتشر نکرده است با این حال تحلیلگران نظامی می گویند تمرکز اصلی این کشور در وهله نخست بر خرید تجهیزاتی است که بیشتر بر مبارزه با تروریسم تاکید دارد از جمله هلیکوپتر، هواپیماهای بدون سرنشین و سامانه های اعزام سریع زمینی.
این طرح شامل یک قرارداد 248 میلیون دلاری برای خرید 1200 نفر بر زرهی فوکس از شرکت رینمتال آلمان است. تحویل این نفربرها برای دهه آتی برنامه ریزی شده است. الجزایر در سال 2011 54 فروند فوکس خریداری کرده است.
به گزارش یونایتدپرس، تحلیلگران صنایع دفاعی تخمین می زنند هزینه های دفاعی این کشور طی یک دهه آتی از 20 میلیارد دلار فراتر رود.