تاکید وزیر دفاع سودان بر نابودی همه مزدوران مسلح و شورشیان این کشور، اولین درخواست اتحادیه آفریقا از شورای امنیت برای ورود در حل مناقشه ابیی و بازداشت 9 استاد دانشگاه ام درمان خارطوم از جمله تازهترین رویدادهای سودان است.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، عبدالرحیم محمد حسین، وزیر دفاع سودان تاکید کرد: نیروهای مسلح سودان شورشیان، خائنان و گروهکهای تبهکاری که سلاح علیه دولت به دست گرفتهاند سرکوب خواهد کرد.
وی تاکید کرد: مردم استانهای دارفور، کردفان جنوبی و نیل آبی از امنیت و صلح پایداری برخوردار هستند که نیروهای مسلح از آن پاسداری میکنند.
وزیر دفاع سودان در مراسم دانشکده جنگ سودان گفت: سودان برای توسعه و نوآوری نیروهای مسلح خود با تجهیزات جنگی و فناوری جدید اهتمام جدی قائل است تا همه نقشهها و دسیسهها علیه وحدت و سلامت ارضی سودان را ناکام گذاریم.
بازداشت ۹ استاد دانشگاه ام درمان
مقامات سودان تعدادی از اساتید یکی از دانشگاهها از جمله چند حقوقدان را بازداشت کردند.
نبیل ادیب، یک وکیل سودانی گفت: نیروهای امنیتی سودان 9 استاد دانشگاه را دوشنبه شب در اثنای نشستی در دانشگاه الاحفاد ام درمان دستگیر و به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
ادیب که یک نهاد سودانی نظارت بر حقوق بشر را مدیریت میکند خواستار آزادی فوری اساتید و یا دیدار آنها با وکلایشان شد.
سودان ماه گذشته شاهد اعتراضات به بالا رفتن قیمت سوخت بود که با کشته شدن 150 تن همراه بود.
دولت خارطوم اغتشاشگرانی اجیر شده از سوی شورشیان سودان را عامل کشتار معترضان اعلام کرد.
بیم از سرگیری خشونتها در ابیی/تلاش اتحادیه آفریقا برای ورود شورای امنیت
مقاماتی در سودان و منطقه مرزی ابیی از تلاش اتحادیه آفریقا برای شریک کردن شورای امنیت در تلاشها برای برگزاری همه پرسی در منطقه ابیی و حل مناقشه این منطقه استقبال کردند.
اتحادیه آفریقا سال گذشته وعده برگزاری همه پرسی درباره سرنوشت ابیی در اکتبر 2013 وعده داده بود اما این کار عملی نشد و به گفته کارشناسان اقدام قبیله دینگا نقوک در برگزاری همه پرسی یکجانبه میتواند فتیله خشونت را در این منطقه روشن کند.
هزاران تن از ساکنان ابیی طی سه روز گذشته در همه پرسی قبیله دینگا شرکت کردند تا معلوم شود که ابیی باید به سودان یا سودان جنوبی ملحق شود.
انتظار میرود نتیجه همه پرسی که حدود 65 هزار تن در آن شرکت کردند در سی و یکم اکتبر اعلام شود.
قبیله دینگا نقوک وابسته به سودان جنوبی است و پیش بینی میشود که نتیجه همه پرسی با توجه به شرکت نکردن اعضای قبیله مسیریه که وابسته به سودان است، به نفع جوبا اعلام شود و این میتواند موجب خشم اعضای مسلح قبیله مسیریه شود.
قاضی دینق بیونق رئیس امور حقوقی کمیته همه پرسی ابیی گفت: این برای اولین بار است که اتحادیه آفریقا از شورای امنیت میخواهد در تلاشهای برای حل قضیه ابیی ورود پیدا کند.
وی افزود: اگر شورای امنیت این پیشنهاد را بپذیرد سازمان ملل همه پرسی را در ابیی اجرا میکند.
سازمان ملل نیروهای صلحبان در ابیی مستقر کرده است که شمار آنها بالغ بر 5 هزار تن است و بیشتر آنها اهل اتیوپی هستند.