نخست وزیر تونس از تلاش ها برای به ثمر رسیدن گفتگوهای ملی در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آلمان از تونس، علی العریض در گفتگو با شماره روز پنجشنبه روزنامه الوطن قطر گفت:« گفتگوی ملی خود بخشی از توافق جریان های مختلف سیاسی و اجتماعی کشور برای یافتن راه خروج از بحران است زیرا در حال حاضر شاهد اختلافات ، درگیری ها و بی اعتمادی های زیادی در تونس هستیم، این روند می تواند اوضاع امنیتی و اقتصادی و حتی سیاسی کشور را تهدید کند».
وی افزود:« ما برای مرحله انتقالی در کشور برنامه های خوبی تدارک دیده بودیم که تدوین قانون اساسی ، برگزاری انتخابات دموکراتیک البته پس از فراهم کردن امکانات قانونی، و حتی تشکیل دولت توافقی با هدف برگزاری انتخاباتی به دور از هر گونه شائبه و تردید، بخشی از این برنامه ها بود».
وی افزود:« بر اساس همین تعهدات است که دولت من پذیرفته است برای فراهم شدن نقشه راهی توافقی برای آینده کشور استعفا کند اما باید بدانیم که استعفای دولت یک زنجیره از سلسله شرایطی است که باید محقق شود در نتیجه دولت در حال حاضر دارای اختیارات کامل است و در صورت تحقق شرایط استعفا خواهد کرد، دولت اگر استعفا کند تا زمان تشکیل دولت جدید فقط به دولتی برای اداره موقت امور تبدیل خواهد شد».
وی در پاسخ به سرنوشت دولت کنونی در صورت شکست مذاکرات گفت:« ما به شکست مذاکرات فکر نمی کنیم اما معتقدیم هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد در نتیجه بر سر هر موضوعی باید در زمان مناسب خود سخن گفت، دولت به عنوان یک گروه سیاسی وارد مذاکرات شده است. می دانیم در مذاکرات چالش هایی نیز وجود دارد اما تلاش همه این است که این چالش ها را پشت سر بگذاریم و در واقع گزینه ای جز موفقیت مذاکرات را در پیش روی خود قرار ندادیم».
وی درباره برخی اظهار نظرها مبنی بر غیر قانونی بودن دولت گفت:« چنین سخنانی حتی از زمان آغاز تشکیل این دولت وجود داشت، ما توجهی به آن نمی کنیم، مجلس موسسان وقتی پس از برگزاری یک انتخابات شفاف در کشور روی کار آمد قانون اساسی موقتی را به تصویب رساند و بر اساس این قانون روال کار دولت قانونی است و مجلس موسسان نیز تا زمان تشکیل پارلمان، قوه قانونگذاری کشور را بر عهده خواهد داشت».
وی در پاسخ به انتقاداتی که در آنها آمده است نخست وزیری علی العریض پاداش ترور شکری بلعید از فعالان مخالف دولت در دوران تصدی علی العریض بر وزارت کشور است، افزود:« اینکه در شرایط بحرانی کشور زمام امور دولت را به دست بگیری پاداش به شمار نمی آید بلکه نوعی ایثارگری است ضمن اینکه این اتهام زمانی درست خواهد بود که در دوران تصدی من بر وزارت کشور در انجام ماموریت ها کوتاهی شده باشد که هیچگاه چنین نبوده است البته ممکن است اشتباهاتی در این دوره رخ داده باشد».
وی درباره گروه تروریستی انصار الشریعه در تونس گفت:« این گروه را که در ترور شکری بلعید و محمد براهمی از فعالان مخالف و حتی در کشتار نیروهای امنیتی و نظامی ما نقش داشتند از بین بردیم، در حال حاضر بسیاری از اعضای انصار الشریعه در زندان به سر می برند و دیگر اعضای آن نیز فراری و تحت تعقیب اند».
علی العریض عضویت پسرش در گروه انصار الشریعه را دروغ خواند و گفت:« این گروه تندرو ممکن است هر نوع حماقتی را در کشور انجام دهد، پسر من عضو جنبش النهضه است و از نظر فکری نیز به سلفی های جهادی و انصار الشریعه نزدیک نیست».
نخست وزیر تونس درباره جهاد النکاح و نقش دختران و زنان تونسی در این زمینه گفت:« این مسئله نگران کننده است، من خود در این زمینه و حتی درباره واژه جهاد النکاح اطلاعات کافی در اختیار ندارم زیرا باید به اطلاعات درست استناد کنم، البته باید میان موضوعات فرق قائل شد گاه دختران در مسائلی وارد می شوند که بهره کشی جنسی و فساد است، چنین مسئله ای در بسیاری از کشورها وجود دارد ولی گاه ممکن است برخی از دختران متدین بر این باور باشند که با این اقدام زشت در واقع از خدا و رسول خدا اطاعت می کنند ولی اینکه نیت واقعی این دختران و زنان چیست نمی دانم».
العریض افزود:« آنچه در این زمینه وجود دارد تنها شنیده هاست ،من در اینکه دختران و زنان تونسی در این کار نقش دارند و هم زمان آن را یک اقدام مشروع دینی می دانند، ملاحظاتی دارم ، در نتیجه نه به طور کلی آن را تایید می کنم و نه آن را رد می کنم ولی تحقیقات ما در این زمینه ادامه دارد».
وی درباره اینکه آیا ممکن است سناریوی مصر در تونس هم اجرا شود افزود:« باور ندارم که تونس آمادگی چنین سناریویی را داشته باشد، نخبگان تونسی، ترکیب سیاسی تونس و مراکز قدرت در تونس با مصر تفاوت هایی دارند».