پژوهشگر آمريكايي و كارشناس درگيريهاي آفريقا با انتشار كتابي به عوامل مختلف درگيري در دارفور اشاره كرد و خارطوم را از اتهام كشتار جمعي در اين منطقه تبرئه كرد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الجزيره "، "دكتر محمود الممداني "، استاد علوم سياسي دانشگاه كلمبيا در كتاب جديد خود به اين نكته اشاره كرد كه عوامل مختلفي موجب درگيري در دارفور شده است كه اين جنگ را وحشتناك تر از ديگر جنگ ها در جهان نشان مي دهد.
وي در كتاب خود يادآور شد كه عوامل ايجاد جنگ دارفور، خارطوم را از اتهام كشتار جمعي مردم اين منطقه مبرا مي كند.
"الممداني " در كتاب خود نوشت: غرب همواره هنگام اشاره به دارفور، از كشتار، سوزاندن اراضي مردم و ناديده گرفتن حقوق بشر سخن مي گويد، اما هيچ اشاره اي به دلايل و جزئيات آن ندارد.
وي از برخورد استثنايي غرب با درگيري دارفور ابراز ناخشنودي كرد و علت اين امر را دلايل پنهان دانست.
"الممداني " به اين نكته اشاره كرد كه قاره آفريقا و جهان شاهد جنگ ها و درگيريهاي بسيار شديدتر بوده كه از جمله آن مي توان به كشتار مردم رواندا، ليبريا، ساحل عاج و شمال اوگاندا اشاره كرد.
اين انديشمند روز گذشته در سميناري در دوحه با معرفي كتاب خود "ناجيان و بازماندگان...دارفور، سياست، جنگ عليه تروريسم " گفت: برخي رسانه هاي گروهي تلاش مي كنند تا عرب را قاتل و آفريقايي ها را قرباني نشان دهند.
وي در اين سمينار گفت: سازمانهاي بشردوست تعداد قربانيان درگيريهاي دارفور را بزرگنمايي كرده اند و گزارش هاي سازمان بهداشت جهاني نشانگر اين است كه 80 درصد اين قربانيان زنان و كودكاني بودند كه به دلايلي غير از درگيريهاي مستقيم كشته شدند.
اين پژوهشگر كه داراي اصليت اوگاندايي است، گفت: درگيريهاي دارفور عامل غير مستقيم در كشته شدن اين افراد بوده است، اما سازمانهاي كمك رساني علت كشته شدن اين افراد را درگيريها دانسته اند.
وي گفت: علت مستقيم مرگ اين افراد پيش از آغاز درگيريها وجود داشت كه از جمله اين عوامل مي توان به خشكسالي، گرسنگي و كمبود دارو اشاره كرد.
اين پژوهشگر در كتاب جديد خود سير تحول تاريخي اين درگيري ، آمار كشته شدگان و آوارگان را به همراه 156 سند آورده است تا خوانندگان را متقاعد كند كه در دارفور كشتار جمعي رخ نداده است.
وي در اين كتاب تاكيد كرد كه هيچ دليلي وجود ندارد كه نشان دهد دولت سودان به رياست "عمر البشير "، رئيس جمهور اين كشور، براي كشتار قبايل دارفور برنامه ريزي قبلي داشته است، بنابراين توجيهي براي استفاده از اصطلاح "كشتار جمعي " براي توصيف رنج مردم دارفور وجود ندارد.
اين اصطلاح اولين بار از سوي "كولين پاول "، وزير خارجه آمريكا در دوره اول رياست جمهوري بوش، استفاده شد.
درگيريها در دارفور بيش از 6 سال است كه ادامه دارد، بر اساس آمار سازمان ملل بيش از 300 هزار نفر از مردم اين منطقه از آغاز درگيريها در سال 2003 كشته شده اند، اما خارطوم تعداد كشته شدگان را 10 هزار نفر مي داند.