نشست گفتوگوهای ملی تونس به علت بروز اختلاف میان احزاب شرکت کننده هنوز نتوانسته است بر سر نخست وزیر آینده این کشور به توافق برسد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، نمایندگان گروهها و احزاب سیاسی مختلف در گفتوگوی ملی تونس با گذشت یک هفته از آغاز این گفتوگوها هنوز نتوانستهاند درباره شخصیتی برای تصدی نخست وزیری آینده این کشور به توافق برسند.
حزب اسلام گرای النهضه که رهبری ائتلاف حاکم بر تونس را برعهده دارد از نخست وزیر احمد المستیری 88 ساله از وزیران کابینه سابق حبیب بورقیبه نخستین رئیس جمهور و پدر جنبش استقلال طلبی تونس حمایت میکند در حالی که جبهه مردمی و دیگر احزاب مخالف از نخست وزیری محمد النصر، 79 ساله از وزیران سابق در دولت الباجی قائد السبسی حمایت میکنند.
بر اساس نقشه راهی که کمیته چهارجانبه میانجی برای حل بحران تونس پیشنهاد دادهاند احزاب سیاسی باید ظرف یک هفته از آغاز گفتوگوهای ملی شخصیتی ملی گرا و مستقل از احزاب را برای تشکیل دولت جدید انتخاب کنند.
این در حالی است که هنوز روند تشکیل کمیسیون انتخابات که باید کمیسیونی مستقل، ناظر بر برگزاری انتخابات آینده باشد به خاطر بروز اختلافات و مشکلات، در قانونی که باید این کمیسیون براساس آن تشکیل شود متوقف شده است.
در هر حال علی العریض، نخست وزیر اسلام گرای تونس کناره گیری خود را به اجرای دقیق برنامه زمانی مذاکرات، که در آن قوانین و جدول زمانی انتخابات و همچنین فرایند تصویب قانون اساسی مشخص شده باشد، مشروط کرده است و کناره گیری رسمی وی زودتر از اواسط نوامبر اتفاق نخواهد افتاد.
گفتوگوهای ملی در تونس با هدف برون رفت این کشور از بن بست عمیقی برگزار شد که از 25 ژوئیه پس از کشته شدن محمد البراهمی، نماینده مخالفان گرفتار آن شده است.
گفتوگوهای ملی در تونس بالاخره در 25 اکتبر با وعده حزب النهضه برای تسلیم قدرت و بازگشت حدود 60 نماینده مخالف به پارلمان که از سه ماه پیش مجلس موسسان را تحریم کرده بودند، آغاز شد.
از سوی دیگر حملات تروریستی در مناطق مختلف تونس همچنان ادامه دارد و نیروهای ارتش و گارد ملی این کشور در آماده باش کامل به سر میبرند و در نزدیک مرز با الجزایر نیز در تعقیب گروهی مسلح وابسته به القاعده در مغرب عربی هستند.
مخالفان تونسی، اسلام گراهای النهضه را به سهل انگاری در برابر این گروههای مسلح و خشونتهای آنان متهم میکنند.
حزب اسلام گرای النهضه اکتبر 2011 با پیروزی در انتخابات مجلس موسسان به قدرت رسیدند، به علت روبه رو شدن با بحرانهای متعدد سیاسی، قتل دو تن از رهبران مخالفان و پدیده حملات تروریستی به طور قابل توجهی تضعیف شدند.