به دنبال شكست جنبش النهضه و مخالفان تونس در توافق بر سر نخستوزير جديد، روند گفتگوهاي ملي در اين كشور به دلايل نامعلوم به حالت تعليق درآمد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از شبكه خبري اسكاي نيوز عربي، حزب حاكم تونس و مخالفان اين كشور در پي شكست در توافق بر سر نخستوزير جديد، گفتگوهاي ملي را به حالت تعليق درآوردند.
جنبش النهضه، جريان حاكم در تونس پيشتر با كنارهگيري از قدرت جهت روي كار آمدن دولتي جديد با هدف پايان دادن به بحران سياسي حاكم در اين كشور موافقت كرد.
در همين راستا، عبدالحميد الجلاصي، معاون رئيس جنبش النهضه گفت: هدف برخي گروههاي شركتكننده در مذاكرات ملي، به شكست كشاندن اين گفتگوها است.
حسين العباسي، دبيركل اتحاديه مشاغل تونس، بزرگترين سنديكاي مخالف دولت در اين كشور نيز در كنفرانسي مطبوعاتي اعلام كرد: ما گفتگوها را به حالت تعليق درآورديم تا بتوانيم زمينه مناسبي را براي رسيده به توافق نهايي فراهم كنيم و اگر نتوانيم به اين توافق دست يابيم اوضاع كشور "وخيمتر" خواهد شد.
وي افزود: اتحاديه مشاغل تونس در صورت عدم توافق جنبش النهضه و مخالفان تونسي بر نخستوزير آينده، فهرستي از اسامي را براي تصدي اين پست پيشنهاد خواهد كرد.
از سوي ديگر، راشد الغنوشي، رهبر جنبش النهضه در اين باره گفت: ما خواهان از سرگيري دوباره گفتگوها در نزديكترين زمان ممكن هستيم، اما ائتلاف حاكم است كه وظيفه دعوت براي از سرگيري اين گفتگوها را بر عهده دارد و به حالت تعليق درآوردن گفتگوهاي ملي به معناي اين است كه باز هم تصميم از سر گيري اين گفتوگوها را داريم.
وي با بيان اينكه وظيفه ائتلاف حاكم سپردن زمام دولت به دست فردي امانتدار است، خاطرنشان كرد: نامزدي كه ما آن را تاييد ميكنيم، "احمد المستيري" 88 ساله است كه براي اداره كشور فرد مناسبي است اما مخالفان معتقدند كه سن وي اجازه نامزد شدن براي نخستوزيري را نميدهد و در مقابل نسبت به "محمد الناصر" 79 ساله كه شخصيتي سياسي است ديدگاه مثبتي دارند.
الغنوشي عنوان داشت: ما خواهان انتقال دموكراتيك قدرت از طريق برگزاري انتخاباتي آزاد و توافق سياسي ميان گروههاي مختلف تونس هستيم.
وي پيشبيني كرد كه گفتگوهاي ملي در تونس به خاطر حفظ منافع اين كشور و رسيدن به توافقي كه به برگزاري انتخابات بينجامد، هر چه سريعتراز سر گرفته شود.
روند گفتگوهاي ملي تونس درحالي به حالت تعليق در آمد كه در دو جلسه متوالي اين گفتوگوها تلاش براي حل اختلافات درباره نخستوزير آتي به شكست رسيد و برخي مخالفان جنبش النهضه را به تلاش براي ناكام گذاشتن گفتگوها متهم كردند.
از زمان بركناري زين العابدين بن علي، رئيسجمهوري سابق تونس، اين كشور شاهد دودستگي ميان گروههاي سياسي درباره نقش اسلامگراها در كشور است و جنبش النهضه و مخالفان بايد درباره زمان برگزاري انتخابات جديد، تشكيل شوراي انتخابات و تدوين قانون اساسي به گفتگو بنشينند.