تیراندازیهای شدید در طرابلس، خلع رئیس کنگره ملی لیبی از سمت فرمانده کل نیروهای مسلح و درخواست سازمان ملل از مقامات لیبی برای مقابله با ترورهای زنجیرهای در بنغازی از جمله رویدادهای این کشور است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، صدای تیراندازی شدید با سلاحهای سبک و توپهای ضدهوایی صبح امروز سه شنبه در طرابلس پایتخت لیبی شنیده شد.
یک منبع وابسته به شبه نظامیان که روابطی با دولت دارد بدون ذکر جزئیات از وقوع درگیری بین شبه نظامیان در منطقه سوق الجمعه در شرق طرابلس خبر داد.
به گزارش رویترز صدای تیراندازی پراکنده به مدت سه ساعت در طرابلس شنیده شد و دو خودرو در محل درگیریها به آتش کشیده شد.
مسئولان وزارت کشور و وزارت دفاع لیبی از اظهار نظر درباره این درگیریها خودداری کردند.
نمایندگی سازمان ملل در لیبی: دولت و پارلمان جلوی ترورهای زنجیرهای در بنغازی را بگیرند
نمایندگی سازمان ملل در لیبی ادامه ترورهای زنجیرهای در شهر بنغازی در شرق لیبی را که روزانه شخصیتهای امنیتی، نظامی و فعالان سیاسی را هدف میگیرد، محکوم کرد و از مقامات لیبی خواست اقدامات عملی برای توقف این ترورها اتخاذ کنند.
نمایندگی سازمان ملل در بیانیهای بر ضرورت تلاشهای دولتی و ملی برای مقابله با این جرایم شنیع تاکید کرد و گفت: باید اقدامات عملی و سریع برای مقابله این جرایم که صلح و امنیت و جان شهروندان در شهر بنغازی در شرق لیبی اتخاذ شود.
الصدیق عبدالکریم، معاون نخست وزیری لیبی و وزیر کشور لیبی در جلسه دیروز کنگره ملی لیبی گفت: دستگاههای امنیتی لیبی اسامی کسانی را که در ترورهای بنغازی دست داشتهاند شناخته است و شماری از آنها دستگیر شده و برخی دیگر تحت تعقیب هستند.
بنغازی از زمان سرنگونی معمر القذافی در سال 2011 با حملات و ترورها علیه شخصیتهای نظامی و سیاسی روبه رو است.
دار الفتوای لیبی دعوت به تشکیل حکومت خودگردان در این کشور را رد کرد
این نهاد در بیانیهای تاکید کرد: وحدت میهن در راس اهداف انقلاب هفدهم فوریه لیبی است و دولت و مجلس لیبی نباید در قبال وحدت کشور سهل انگاری کنند زیرا خیلیها میخواهند با تجزیه لیبی ثروت و برکات آن را به تاراج ببرند.
در این بیانیه از دولت موقت لیبی خواسته شده است که اقدام به تقسیم بندی کشور بر اساس استانها و انتخاب شهردار برای همه استانها و صرف بودجههای لازم برای همه مناطق کند تا بهانه از دست کسانی که خواهان فدرالی شدن برخی مناطق به بهانه به حاشیه رانده شدن آن مناطق دارند، گرفته شود.
رئیس کنگره ملی لیبی از پست فرمانده عالی نیروهای مسلح خلع شد
ابراهیم الغریانی، نماینده ائتلاف نیروهای ملی در کنگره ملی لیبی گفت: نمایندگان پارلمان دیروز دوشنبه تصمیم گرفتند پست فرمانده عالی نیروهای مسلح را از نوری ابوسهمین، رئیس کنگره ملی سلب کنند.
این تصمیم با رای موافق اکثریت 72 تن به تصویب رسید.
94 نماینده کنگره ملی لیبی هفته گذشته در اعتراض به لحاظ نشدن برخی بندها در دستور کار نشستهای کنگره و در رای آن سلب سمت فرمانده ارشد نیروهای مسلح از نوری ابوسهمین جلسات کنگره را تحریم کرده بودند.
این نماینده لیبی گفت: نمایندگان کنگره ملی لیبی تصمیم گرفتند اختیارات فرمانده عالی نیروهای مسلح را به کمیته مشترک بین وزارتخانههای کشور، دفاع و امنیت ملی واگذار کنند تا این کمیته مسئولیت تصمیم گیریهای فوری و اضطراری در مقام فرمانده عالی نیروهای مسلح را داشته باشد.
در پی ربوده شدن چند ساعته علی زیدان، نخست وزیر تونس از سوی اداره مبارزه با جرایم در این کشور شماری از نمایندگان مجلس تاکید کردند: اداره مبارزه با جرم وابسته به وزارت کشور است، اما از آن دستور نمیگیرد و بدون شک بازداشت علی زیدان بدون اطلاعات مقامات بلندپایه لیبی بوده است و وزرای کشور و دفاع لیبی ارتباطی به بازداشت نخست وزیر ندارند. آنها گفتند کنترل اوضاع اکنون به طور کامل در دست نوری ابوسهمین رئیس کنگره ملی است، زیرا رئیس کنگره ملی فرمانده کل نیروهای مسلح لیبی است در حالی که این پست باید به وزارت کشور و دفاع واگذار شود.