«واشنگتنپست» با دروغ دانستن وعدههای دولت نظامی مصر گفت: آمریکا باید از وانمود کردن به اینکه رژیم نظامی مصر میل به دموکراسی دارد دست بکشد و شوق «جان کری» برای وعدههای پوچ دموکراسی رژیم نظامی مصر او را شبیه احمقها جلوه میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست»، «محمد مرسی»، رئیسجمهور منتخب مصر که در یک کودتای نظامی در ماه ژوئیه از قدرت خلع شد، روز گذشته برای رویارویی با اتهاماتش از تحریک گرفته تا قتل، در دادگاه حاضر شد.
بر اساس این گزارش، حدود دو هزار نفر از رهبران اخوان المسلمین در بازداشت خانگی هستند و 6 هزار نفر دیگر از اعضای این جنبش در بازداشت به سر میبرند. صدها نفر به صورت محرمانه و بدون تشکیل دادگاه نظامی محاکمه میشوند.
واشنگتنپست با اشاره به این موارد به آمریکا توصیه کرد که دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا باید از وانمود کردن به اینکه رژیم نظامی مشتاق دموکراسی است، دست بکشد.
جای تعجب نیست که گزارش خانه آزادی که روز دوشنبه منتشر شد، نتیجهگیری کرد که علیرغم «نقشه راه» رژیم نظامی مصر، از زمان کودتای 3 ژوئیه تاکنون پیشرفت حقیقی در جهت دموکراسی در مصر صورت نگرفته است اما «جان کری» وزیر خارجه آمریکا اینطور فکر نمیکند.
«جان کری» در حین سفر روز یکشنبه در سفر به قاهره تصریح کرد: نقشه راه به بهترین شکل در حال اجرا است. یک قانون اساسی لیبرال و انتخابات؟ تمامی اینها به طور قطع از نقشه راه در جهتی عبور میکند که همه امیدوار هستند.
واشنگتنپست ادامه داد، کری چه چیزی را درک نمیکند؟ اینکه قضاوت درباره اینکه مصر در جهت دموکراسی حرکت میکند، در واقع این واقعیت را نادیده میگیرد که آخرین رهبر منتخب مصر و حامیان وی هماکنون زندانیان سیاسی هستند که همگیاشان در انتظار دادگاههای غیرمنصفانه هستند. این مسئله را نادیده میگیرد که رسانههای مخالف تعطیل شدهاند و آندسته از رسانههایی هم که فعالیت دارند تحت کنترل شدید رژیم نظامی مصر هستند.
انصاف را در نظر بگیریم، کری تنها سیاستی را که اوباما مقرر کرده دنبال میکند که در ماه سپتامبر اعلام کرده بود. دولت وی، اعلام کرد که از این پس تنها از مجموعه محدودی از «منافع کلیدی» در خاورمیانه دفاع میکند. جریان نفت در آن لیست قرار داشت و دفاع از دموکراسی در آن قرار نداشت.
دولت آمریکا مجبور شد پس از کشتار معترضان غیرنظامی توسط نیروهای امنیتی مصر، ارائه سامانههای تسلیحاتی آمریکا از جمله «اف 16» را به ارتش مصر به حالت تعلیق درآورد و همانطور که کری در قاهره گفت، این تعلیق به واسطه احکام قانونی آمریکا بوده است.
کری به وضوح اعلام کرد که هدف وی احیای روابط کامل با رژیم نظامی مصر است و با حالت عذرخواهی گفت که زمان زیادی را به بحث برای موضوع کمک خیلی کوچک (به ارتش مصر) صرف نکرده است. مشاورانش گفتند که کری به هیچعنوان دادگاه مرسی را مطرح نکرد.
دولت آمریکا با پیشنهاد مصر برای ایجاد یک همکاری راهبردی حتی قبل از اطلاع داشتن از پیامدهای پیشنویس قانونی یا انتخابات موعود موافقت کرده بود و کری گفت که تردیدی درباره توانایی آمریکا برای احیای رابطهای که از قبل وجود داشت، ندارد.
واشنگتنپست با اشاره به این موارد نتیجهگیری کرد: این پیام کاملاً واضح است که دولت اوباما حکومت مطلق جدیدی که «عبدالفتاح السیسی» در حال ایجاد آن است را خواهد پذیرفت و با آن همکاری خواهد کرد. اگر غیر از این است، چرا درباره این مسئله با صداقت صحبت نمیکند؟ شوق کری برای وعدههای پوچ دموکراسی رژیم نظامی تنها او را شبیه احمقها جلوه میدهد یا شاید همچون ژنرالها بدبینانه جلوه میدهد.