سردبیر روزنامه «آخر خبر» تونس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اسکای نیوزعربی مشکل اساسی گفتگوی ملی در تونس عدم توانایی برخی از احزاب به خصوص حزب حاکم در دادن امتیازهای واقعی به یکدیگر است.
یوسف الوسلاتی درباره میزان پایبندی راشد الغنوشی رهبر جنبش اسلامی النهضه تونس در قبال احمد المستیری برای کاندیداتوری نخست وزیری در این کشور و پیشنهاد وی در ازسرگیری مذاکرات قبل از پایان هفته جاری گفت:
اگر منظور از این گفتگوها پایبندی و اصرار هر یک از احزاب نسبت به موضع خود باشد ، چه بسا کار دشوار خواهد شد و موانع زیادی بر سر راه گروه های سیاسی مختلف به خصوص چهار سازمان ملی قرار خواهد گرفت.
مشکل اساسی که گفتگوی ملی را به حالت تعلیق درآورده است عدم توانایی برخی از احزاب به خصوص حزب حاکم در دادن امتیازهای واقعی به یکدیگر است.
به طور کلی می توان گفت چهار سازمان ملی تونس و همچنین احزاب مخالف به وسیله معرفی نامزدهایی با دیدگاه های مختلف و پذیرفتن اصل مشورت ، به یکدیگر امتیازهایی داده اند.
یوسف الوسلاتی در ادامه افزود: نتیجه می گیریم اصرار بر حضور یک نامزد برای پست نخست وزیری به نوبه خود روند مذاکره را دشوار کرده و رسیدن به یک توافق را دور از دسترس می نماید.
وی همچنین درباره پیش بینی ها و انتظارات الغنوشی در ازسرگیری مذاکرات قبل از پایان هفته جاری گفت:کسانی که مسائل سیاسی را پیگیری می کنند بر اساس عملکرد افراد قضاوت می کنند نه بر اساس گفته ها و اظهار نظرها ، لذا آنچه امروز اتفاق افتاده این است که گفتگوی ملی در این کشور به یک بن بست حقیقی رسیده است.
رهبر جنبش النهضه در حالی خواستار از سر گیری مذاکرات است که بر مواضع خود اصرار می ورزد بدون اینکه به فکر حل این اختلافات باشد.
سر دبیر روزنامه تونسی با تاکید بر اینکه از سر گیری مذاکرات را مثبت ارزیابی می کند ، گفت: الغنوشی گفتگو ها را با احزاب سیاسی دیگر به طور یک جانبه دنبال می کند و این اقدام عملی در نشست امروز میان رهبر جنبش النهضه و رئیس اتحادیه مشاغل نشان داده شد. در عین حال مسیر مذاکرات همچنان مملو از دشواری و مسائل حل نشده است. و می توان گفت جنبش النهضه با اصرار خود بر کاندیداتوری احمد المستیری تمایل جدی برای رسیدن به توافق حقیقی ندارد و همه این موضوع را درک کرده اند.
یوسف الوسلاتی همچنین درباره عملکرد احزاب مخالفی که منزوی شده اند و زیر علم جبهه نجات قرار گرفته اند گفت: در عملکرد این جبهه ابهاماتی وجود دارد مثلا حزب جمهوری با ریاست احمد نجیب از این جبهه جدا شده و المستیری را به عنوان نامزد خود انتخاب کرده است و مواضع وی در بسیاری از موارد با جبهه نجات در تضاد است ولی در عین حال می توان گفت جبهه نجات با وجود اختلاف آشکار در میان گروه های مختلف از یک وحدت نظر در ایدئولوژی و سیاست برخوردار است. لذا جبهه نجات امتیازهای متعددی داده است و نامزد گروه مخالف را پذیرفته است.
وی با اشاره به نظر حسین العباسی دبیر کل اتحادیه مشاغل تونس درباره اینکه احزاب سیاسی بعید است که بتوانند نخست وزیر جدید را انتخاب کنند گفت:
عقب نشینی احزاب سیاسی مختلف از انتخاب نخست وزیر دولت آینده ممکن است تلاشی از سوی دیگر احزاب برای دور کردن آنها از این عملیات توافقی باشد
ولی نمی تواند مشکلی برای آنها ایجاد کند.