جامعه توسعه اقتصادي جنوب آفريقا (سادك) روز پنجشنبه به منظور كمك به دولت وحدت ملي زيمبابوه براي خروج از بحران، تشكيل جلسه خواهد داد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ماپوتو (موزامبيك)، اولدميرو بالوا وزير امورخارجه موزامبيك پيشتر (روز جمعه) خبر از برگزاري اين نشست داده بود اما تاريخ آن را مشخص نكرده بود.
در همين ارتباط، يونس موچانگا سخنگوي وزارت امورخارجه موزامبيك روز دوشنبه اعلام كرد كه كشورهاي عضو جامعه توسعه اقتصادي جنوب آفريقا توافق كردهاند كه اين نشست روز پنجشنبه در ماپوتو برگزار شود.
وي درباره جزئيات اين نشست اظهار بياطلاعي كرد اما به نقل از جيمز ماريدادي سخنگوي دولت زيمبابوه خاطر نشان كرد كه رابرت موگابه رئيس جمهور زيمبابوه در اين اجلاس شركت خواهد كرد.
در پي بروز بحران در دولت وحدت ملي زيمبابوه، سادك چندي پيش نمايندگان بخش امنيت خود را شامل گروهي متشكل از سه كشور موزامبيك، سوايزلند و زامبيا، به اين كشور فرستاد.
ميانجيگران ميكوشند مذاكرهاي را ميان حزب زانو پي اف وابسته به رياست جمهوري و جنبش تغيير دموكراتيك وابسته به نخست وزيري، صورت دهند.
اين ۲حزب در پي امضاي توافق نامه خروج از بحراني كه در پي انتخابات رياست جمهوري زيمبابوه بوجود آمده بود، از ماه فوريه قدرت را ميان خود تقسيم كردند.
چانگيراي پيش از اين در ديدار با نمايندگان سادك، عنوان كرده بود كه بايد راهي براي حل بحران انديشيد تا دولت وحدت مجددا فعاليت خود را آغاز كند.
چانگيراي در اواسط اكتبر تصميم گرفت، تماسهاي خود را با حزب رياست جمهوري قطع كند. پيش از آن نيز بر سر انتصاب مسئولان رده بالا توسط رابرت موگابه رييس جمهوري زيمبابوه ، اختلافاتي ميان اين ۲تن پيش آمده بود تا آن جا كه جنبش تغيير دمكراتيك ، حزب زانو - پي اف را به سركوب فعالان خود، متهم كرد.
موگابه در واكنش به اقدام چانگيراي در تعليق فعاليت خود در دولت وحدت، به مطبوعات گفت كه وي از روي احساسات حضور خود را در دولت وحدت تعليق كرده و ميبايست خيلي زود به فعاليت خود بازگردد.
اتحاديه اروپا و آمريكا به بهانه نقض حقوق بشر در زيمبابوه از سال ۲۰۰۲ تحريمهايي را عليه زيبمابوه اعمال كردهاند اما اين تحريمها بطور مستقيم بر زندگي مردم اين كشور تاثير منفي داشته است.
رابرت موگابه رييس جمهور ۸۵ساله زيمبابوه كه از سال ۱۹۸۰در راس قدرت قرار دارد، به دليل فروپاشي اقتصادي در كشورش ، با فشارهاي شديد مواجه است.
اوضاع بسيار وخيم اقتصادي در زيمبابوه به دليل آشفتگيهاي سياسي بويژه از زمان برگزاري انتخابات بحث انگيز سال گذشته ، تشديد شده است .
فعاليت اوليه سادك با رهبري آفريقاي جنوبي با ۹كشور در ۱۹۹۷آغاز شد و در حال حاضر ۱۵عضو دارد كه از جمله آنها آفريقاي جنوبي، آنگولا، بوتساوانا، مالاوي، زيمبابوه، موزامبيك، سوازيلند، تانزانيا، ناميبيا، موريتيوس، جمهوري دموكراتيك كنگو، ماداگاسكار، سيشل و زامبيا هستند.