شبه نظامیان لیبیایی ناکارآمدی نهادهای دولتی را دلیل تحرکات خودسرانه خود در طرابلس عنوان می کنند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: طرابلس در روزهای اخیر شاهد درگیری بین گروه های شبه نظامی بوده است. این درگیری ها از روز جمعه و با آتش گشودن شبه نظامیان مصراته به سوی شرکت کنندگان در یک تظاهرات صلح آمیز آغاز شد. اما این شبه نظامیان در این شهر چه نقشی ایفا می کنند و چرا حاضر نیستند سلاح های شان را بر زمین بگذارند؟ گزارشگر این شبکه در گزارشی به این سوالات پاسخ داد. وی گفت: از ابتدای آزادسازی طرابلس یک پایگاه سرویس های اطلاعاتی در طرابلس به ستاد عملیاتی گروه شبه نظامیان موسوم به بشیر سعداوی مبدل شد. این گروه شبه نظامی رسما زیرنظر وزارت کشور فعالیت می کند. هر گروه شبه نظامی برای خود پست های ایست و بازرسی ایجاد کرده است. فوزی لوستا فرمانده شبه نظامیان بشر سعداوی است. وی گفت: ما دوازده پست ایست و بازرسی در شهر داریم. یکی از شبه نظامیان نیز گفت: کنترل عبور و مرور خودروها وظیفه پلیس است اما این نیروها به اندازه کافی موثر عمل نمی کنند و به همین دلیل ما به آن ها کمک می کنیم.
گزارشگر افزود: فوزی پیش از این که فرمانده این شبه نظامیان باشد یک بازرگان بود. اما ایجاد پستهای ایست و بازرسی تنها ماموریت این شبه نظامیان نیست. وی بررسی و تحقیق و دستگیری افراد خاطی را نیز یکی دیگر از وظایف این گروه شبه نظامی عنوان کرد.
گزارشگر ادامه داد: از نظر فوزی که حاضر نیست شمار نیروهای تحت امرش را فاش کند وظایفی که شبه نظامیانش بر عهده دارند حیاتی است.
وی می گوید اگر دولت قادر به انجام وظایفش باشد این شبه نظامیان سلاح های شان را تحویل خواهند داد.
وی در تشریح مخالفت شبه نظامیان سعداوی با تحویل دادن سلاح های شان تاکید کرد، در صورتی که دولت عهده دار انجام وظایفش نباشد و این گروه شبه نظامی سلاح هایش را تحویل بدهد، سلاح ها به دست سایر گروه های شبه نظامی خواهد افتاد.
گزارشگر گفت: این شبه نظامیان با تکیه بر سلاحهایشان توانسته اند بعد از انقلاب کنترل شهرها را در دست بگیرند. حضور همزمان شبه نظامیان و پلیس طرابلس بارها به درگیریهای مرگبار بین دو طرف منجر شده است و مردم بیشتر از هر وقت دیگری خواستار بازگشت پلیس و ارتش هستند.