تحلیلگران معتقدند ضعف دولت لیبی عامل گسترش خشونتها در این کشور است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، بحران و خشونتها در لیبی همچنان ادامه دارد. جمعه گذشته در تیراندازی گروههای شبه نظامی در طرابلس پایتخت لیبی دهها نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند. پس از آن نیز جان عبدالله السویتی یکی از مقامات ارشد امنیتی در بنغازی هدف سوء قصد قرار گرفت. او از این حادثه جان سالم به در برد اما محافظ او کشته شد. در طرابلس ارتش در حال آماده باش است. نظامیان در مناطق پرخشونت مستقر شده اند. گروههای شبه نظامی باقیمانده از انقلاب لیبی مسئول خشونتها و ناامنیها شناخته می شوند. مردم طرابلس به شدت از حضور شبه نظامیان در پایتخت خشمگین هستند. با وجود خشونتهای روز جمعه، مردم یکشنبه دوباره به خیابانها آمدند و علیه شبه نظامیان تظاهرات کردند.
یک زن جوان گفت ما به تظاهرات خود ادامه می دهیم تا همه شبه نظامیان از طرابلس خارج شوند. خواسته ما مسالمت آمیز است. ما می خواهیم ارتش و پلیس کنترل اوضاع را به دست بگیرد. ما می خواهیم نظم و قانون حاکم شود. ما خواستار برقراری نهادهای جامعه مدنی هستیم. ما می خواهیم کشورمان پیشرفت کند. البته تا کنون برخی از گروههای شبه نظامی از طرابلس عقب نشینی کرده اند اما مشکل این است بسیاری از آنها به شدت مسلح و قدرتمند هستند و آنها قدرت خود را با ربودن علی زیدان نخست وزیر و معاون رئیس اطلاعات لیبی نشان دادند.
جورج جاف تحلیلگر سیاسی گفت دولت زیدان به هیچ وجه قدرت این را ندارد که شبه نظامیان را مجبور به کاری کند که نمی خواهند. و علت تشدید بحران کنونی ضعف دولت بوده است. دولت در شش ماه گذشته تلاش کرده است شبه نظامیان را متقاعد کند اسلحه های خود را زمین بگذارند و به خانه هایشان بازگردند و اجازه دهند ارتش و پلیس لیبی بازسازی شود.
با وجود کمکهای ناتو، فرانسه و آمریکا به آموزش نیروهای لیبی، ارتش این کشور به اندازه کافی توان ندارد آرامش و نظم و قانون را حفظ کند.