حاکمان گينه کوناکري ديروز در يک اقدام غيرمترقبه ضمن برحذر داشتن جامعه بين المللي از دخالت در امور داخلي کشورشان، هشدار دادند که درصورت ادامه اين دخالت ها گينه به سوي يک هرج و مرج عمومي پيش خواهد رفت.
تلويزيون دولتي اس اي بي سي آفريقاي جنوبي روز سه شنبه در گزارشي از کوناکري، اعلام کرد که حاکمان نظامي گينه درحالي چنين هشدار هايي مي دهند که نسبت به آثار منفي تحريم هايي که سوي اتحاديه آفريقا، اتحاديه اروپا و امريکا براي ادامه کشتارهاي نظاميان در آن کشور عليه آنها وضع شده است بي تفاوت هستند.
بر اساس اين گزارش، مشاور ويژه موسي داديس کامارا، رييس جمهوري نظامي خودخوانده گينه کوناکري ديروز در يک پيام تلفني (که در اين گزارش مخاطب آن مشخص نشد) اظهار داشت: ما تحريم هاي جامعه بين الملل برضد کشورمان را به دقت بررسي مي کنيم ولي به آنها هشدار مي دهيم که ادامه اين دخالت ها مي تواند به بروز هرج و مرج شديدتر در اين کشور بيانجامد.
"ادريسيا شريف" افزود: اکنون ارتش به راحتي در گينه حاکم است و لذا جامعه بين الملل حق ندارد شرايطي را در اين کشور دامن بزند که کنترل آن امکان پذير نباشد.
براساس اين گزارش وي تصريح کرد: گينه کوناکري بيش از هرکشوري در اين منطقه با ثبات است و چنانچه اين آرامش و ثبات با دخالت جامعه بين الملل از بين برود منطقه نيز بي ثبات خواهد شد.
مشاور داديس کامارا در توجيه سياست هاي نظاميان به طور مشخص به وضعيت نابسامان داخلي سيرالئون و ساحل عاج اشاره کرد و گفت: آنها (نظاميان گينه) با توجه به شرايط کشورهاي اطراف بايد سياستي سختگيرانه تر را در کشور پيش بگيرند و گرنه به راحتي از سوي همسايگان تهديد خواهند شد.
گينه کوناکري پس از مرگ لانسانا کونته، رييس جمهوري سابق اين کشور در دسامبر (آذرماه) سال گذشته بود که روي آرامش را به خود نديد زيرا پس از مرگ رييس جمهوري، نظاميان اين کشور به بهانه اينکه وضعيت کشور را سر و سامان دهند با يک کودتاي بدون خونريزي قدرت را در دست گرفتند.
داديس کامارا، رييس شوراي نظامي از همان ابتدا قول داده بود هرچه سريعتر قدرت را به به طور مسالمت آميز به غيرنظاميان واگذار کند و نيز هيچ يک از نظاميان نامزد رياست جمهوري نخواهند شد اما با گذر زمان اين اتفاق نيافتاد و مخالفت هاي عمومي عليه حاکميت آنان آغاز شد.
با نامزد رياست جمهوري شدن کامارا اعتراضات مردمي بالا گرفت و سرکوبي آنها نيز آغاز شد تا اينکه در آخرين مرحله اين سرکوبي ها در 28 سپتامبر (ششم مهر ماه) بود که 157 نفر از مردم به شکل فجيعي توسط نظاميان کشتار و بيش از هزار و 200 نفر از آنان زخمي شدند.
اين مسئله موجب اعتراض جامعه بين المللي شد و لذا اتحاديه آفريقا، اتحاديه اروپا و آمريکا تحريم هايي را عليه حاکمان نظامي آن کشور وضع کردند که اين بار با عکس العمل نظاميان رو به رو شدند.