پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در گزارشی به قلم شرکیش لاکسمیداس از لواندا نوشت وزارت امور خارجه آنگولا در بیانیه ای ضمن بی اساس خواندن خبر ممنوع شدن دین اسلام در این کشور اعلام کرد آنچه در آنگولا ممنوع شده فعالیت گروههای تندرو و غیر قانونی است.
مقامات آنگولا روز جمعه اعلام کردند برای فعالیت برخی از گروههای اسلامی در کشور مجوز صادر نشده است و مساجد غیر قانونی در کشور نیز تعطیل شده اند زیرا فعالیت این مساجد و فعالیت برخی از جریان های اسلامی با قوانین کشور همخوانی نداشت ولی اینکه در خبرها آمده است مقامات آنگولا در پی اذیت و آزار مسلمانان هستند بی اساس است.
دولت آنگولا پس از انتشار خبر ممنوعیت دین اسلام در این کشور با موج شدیدی از انتقادها روبرو شده و همین انتقادها برای این کشور دردسرساز شده است.
پس از آنکه وزارت دادگستری آنگولا اعلام کرد درخواست 194 گروه دینی از جمله درخواست مجتمع اسلامی آنگولا را برای صدور مجوز فعالیت رد کرده است ، این کشور با موجی از خشم و غضب گروههای مختلف دینی از جمله برخی از ادیان غیر اسلامی مثل مسیحیت مواجه شد.
دیوید جا از مدیران مجتمع اسلامی آنگولا می گوید:« مقامات دهها مسجد را در 18 استان کشور تعطیل و حتی بدتر از آن تخریب کرده اند».
ولی وزارت امور خارجه آنگولا با صدور بیانیه ای به نقل از جرج چیکوتی ، وزیر امور خارجه این کشور خبر را به گونه دیگر نقل می کند.
دراین بیانیه آمده است:« تعبیر نادرست مجتمع اسلامی آنگولا از اقدام اخیر دولت، موجب کج فهمی شده است، مسلمانان در آنگولا در تنگنا قرار نگرفته اند زیرا سیاست دولت این نیست که مسلمانان یا پیروان دیگر ادیان را تحت فشار قرار دهد».
در این بیانیه تصریح شد:« حق آزادی ادیان در قانون اساسی آنگولا محترم شمرده شده است اما همزمان قانون، گروهها و جریان های دینی را ملزم می سازد که به معیارهای قانونی در کشور احترام بگذارند تا فعالیتشان به رسمیت شناخته شود، هشت گروه اسلامی خواستار صدور مجوز فعالیت می شوند اما هیچکدام از آنها به شرایطی که در قانون مشخص شده است عمل نمی کنند در نتیجه دولت نیز مجبور است به چنین درخواستهایی پاسخ ندهد».
وی افزود:« برخی از جریان های اسلامی در کشور مساجد خود را در فهرست مراکز عبادی رسمی آنگولا ثبت نکرده اند، علاوه بر این مشکلات، آنگولا با موج شدیدی از مهاجران غیر قانونی ربروست که بخش زیادی از این مهاجران، مسلمان هستند».
در بیانیه وزارت امور خارجه توضیح داده شد:« بسیاری از مسلمانان در آنگولا برای تاسیس موسسات تجاری مجوز دریافت کرده اند اما پس از آنکه این مراکز را بنا کردند در یک اقدام غیر قانونی آن را به مسجد تبدیل نمودند، بسیاری از مساجد کشور اینگونه شرایطی را دارا هستند ضمن اینکه بسیاری از مسلمانان در آنگولا نیز از راههای غیر قانونی وارد کشور شده اند».
دیوید جا معتقد است در آنگولا 900 هزار مسلمان زندگی می کنند که پس از اقدام های اخیر دولت ، همه این مسلمانان احساس فشار و آزار و اذیت می کنند و سخنان اخیر برخی از مقامات آنگولایی تنها بهانه جویی و توجیه ممنوعیت اسلام در کشور است.
آنگولا دومین کشور بزرگ نفت خیز آفریقا و عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) است.