دولت مصر تلاش می کند از استفاده خطبای وابسته به احزاب سیاسی اسلام گرا از منابر مساجد برای تبلیغات سیاسی جلوگیری کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، به رغم آن که وزارت اوقاف مصر حدود یک ماه پیش تصمیم گرفت برگزاری نماز جمعه را در فضاهایی کوچک که کمتر از هشتاد متر مربع مساحت دارند ممنوع کند ولی این تصمیم هنوز به اجرا در نیامده است. هدف از اتخاذ چنین تصمیمی، دور نگه داشتن این مراسم دینی از سیاست است.
آیه راضی گزارشگر اسکای نیوز عربی در این باره گزارش داد: بر اساس تصمیم وزارت اوقاف مصر، فقط کسانی حق دارند در این کشور امام جمعه شوند که از نظر خط فکری و رویکردها و سخنانشان پیرو موسسه الازهر باشند. این تصمیم موجب شد حدود 55 هزار امام جماعت که فاقد مجوز بودند از حق ایراد خطبه در مساجد محروم شوند. هدف دولت مصر از این اقدام، جلوگیری از بهره برداری جناح های سیاسی اسلام گرا از منابر دینی برای جذب طرفدار است.
بر اساس تصمیم وزارت اوقاف مصر، برگزاری نماز جمعه در فضاهای کوچک که کمتر از هشتاد متر مربع مساحت دارند ممنوع شده است. هدف از این اقدام، جلوگیری زیاد شدن تعداد خطبایی که در این زمینه تخصص کافی ندارند و سپردن امامت فقط به افراد مورد تایید الازهر است. اما این تصمیم هنوز در بسیاری از اماکن به اجرا در نیامده است.
بسیاری از مساجد مصر تحت تاثیر تنش های سیاسی قرار گرفته اند و این تنش ها در خطبه های نماز جمعه در مساجد بازتاب پیدا کرده است. همچنین برخی جریان های سیاسی اسلام گرا از مساجد به عنوان محل تحصن و اعتراض استفاده می کنند.
گزارشگر اسکای نیوز در پایان گفت: از زمان انقلاب ژانویه برخی ائمه جماعات تلاش می کنند از منبرهای مساجد برای ترویج مواضع سیاسی بهره برداری کنند. این مسئله موجب شد وزارت اوقاف مصر تصمیم بگیرد ائمه جماعات غیروابسته به موسسه الازهر را از ایراد خطبه در مساجد محروم کند. هدف از این اقدام، جدا کردن تبلیغات دینی از فعالیت های سیاسی است ولی بسیاری معتقدند این اقدام نمی تواند به بحران در این زمینه پایان دهد.