معاون وزیر نفت لیبی با اشاره به تسلط گروههای شبه نظامی بر میادین نفتی، اعلام کرد:« در حال حاضر تولید نفت در این کشور 224 هزار بشکه است که از این میزان فقط 130 هزار بشکه صادر می شود».
عمر شکماک افزود:«البته میزان تولید در مقایسه با دو هفته قبل که 172 هزار بشکه در روز بوده است اندکی رشد داشت و دلیل آن نیز پایان تحصن اقلیت امازیغ در بندر نفتی ملیته است ولی صادرات نفتی کشور همچنان در حد 130 هزار بشکه است».
معاون وزیر نفت لیبی ادامه داد:« تقریبا نیمی از تولید نفت خام کشور به پالایشگاه زاویه تزریق می شود، این پالایشگاه روزانه 120 هزار بشکه نفت دریافت می کند تا بنزین مورد نیاز کشور را تامین کند».
نفت مورد نیاز
پالایشگاه زوایه از میدان نفتی شراره در جنوب لیبی تامین می شد اما معترضان این میدان را از اکتبر گذشته تاکنون به تعطیلی کشانده اند و در حال حاضر نفت پالایشگاه از بندر بریقه در شرق تامین شود.
وی افزود:« کاهش صادرات نفت سبب شد تا کشور از زمان آغاز اعتراض ها در میادین و بنادر نفتی تاکنون 6.5 میلیارد دلار در آمد نفتی را از دست بدهد ضمن اینکه مجبوریم برخی از مشتقات نفتی را وارد کنیم».
تعدادی از مسئولان بخش انرژی لیبی اطلاع دادند این کشور در حال برنامه ریزی برای وارد کردن گاز از الجزایر است.
شبه نظامیان و اقلیت های سیاسی و قبیله ای که خواستار سهم بیشتری از سرمایه کشور هستند بسیاری از میادین نفتی و بندرهای صادراتی لیبی را به تعطیلی کشانده اند تا این مشکل موجب شود از ماه ژوئیه تاکنون میزان تولید نفت در لیبی از یک میلیون و چهارصد هزار بشکه در روز به 224 هزار بشکه برسد.
ترور و انفجار خودروها در شهر بنغازی به اتفاقاتی عادی تبدیل شده است اما اخیرا طرابلس نیز شرایط مشابه با بنغازی پیدا کرد.
ماه گذشته در درگیری های خیابانی در پایتخت لیبی بیش از 40 نفر کشته شدند.